Jump to content

dido_en

Members
  • Мнения

    85
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно dido_en

  • Рожден ден 9.02.1986

Друго

  • Kaра
    Audi A4, B6, 2.0 ALT

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Варна

Контакти

  • Skype
    dido_en

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

dido_en's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте, Имате ли Isofix шина за Audi A4 B6? Това са две скоби между задната седалка и облегалката за които скоби се закрепват детски столчета, коитон са с Isofix. Прилагам примерна снимка, понеже в една автоморга нямаха представа какво е това.https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61qclFXuS1L._SL1500_.jpg
  2. dido_en

    Масло - ALT

    След около година без кой знае какви проблеми, отново ми се налага да се обърна към вас за съвет. ноември месец 2013 ми отвори двигателя много близък човек. Каза, че няма никакви износвания по бутала, цилиндри и т.н. Сменихме гумички на клапаните, разпределителния вал е добре, както и веригата между двата вала (също и обтегача). Та, наляхме Castrol EDGE 5W-30, купен от Косер. 2-3 месеца не го бутна, но след това като го почна - горенето стана прогресивно. Днес отново ми светна индикацията, след като преди 2 дни допълних 200мл (изминатите километри са по-малко от 100о и не е гонена колата). Моля, посъветвайте ме какво да слагам вече. По принцип си мисля за Castrol EDGE 5W-40 - логично да вдигна числото за устойчивост на вискозитета при висока температура. До колкото виждам, обаче за Longlife режим ми дават VW 503.01 в която спецификация влиза и 0W-40. Някой карал ли е с такова и какви са отзивите?
  3. Ето какво се случи в крайна сметка с моята сага. От варненския магазин в крайна сметка казаха, че от Аплис са спрели да им приемат гаранционните МАП-ове. Аз отново звъннах на Алпис (оказа се че и двата пъти са ме свързали с управителя) и предадох какво са ми обяснили от магазина. Оправдаха се с това, че Lovato спрели рекламациите, но все пак ми обещаха да ми изпратят датчик с който да заменят повредения. След тази уговорка с господина в магазина се държаха изключително нагло и надменно с мен, но аз стиснах зъби в името на това нещата да се случат. Та в крайна сметка датчика пристигна и днес вече го монтирахме. Много голямо благодаря на колегата landir, че ми обърна внимание на това! Само защото не се примирих и опитах всички възможни варианти си спестих добра сума точно преди Коледа.
  4. Колега, благодаря много за съвета! Започнах да въртя телефоните днес. Човека, който ми слага газовата ме увери, че ще отиде пак в този магазин и ще ми окаже пълно съдействие. Аз звъннах в София на Алпис Инженергинг, които са официалните представители и ми потвърдиха, че сензора трябва да е с 2 години гаранция. Сега ще чакам развръзка, но ако се дръпнат отново, вече ще отида аз да разбера в крайна сметка какви са тия своеволни съчинения. Ще пиша пак, като има развръзка. Жив и здрав.
  5. Системата е монтирана във Варна, май 2012г. Казаха ми, че електрическата част е с 1г. гаранция, а механичната с 2г. След мен бяха сложили още на 4 коли такъв МАП сензор на Renzo и всичките се повредиха, но в рамките на гаранционната 1 година. Моя обаче сдаде багажа преди две седмици и не ми го признаха. До колкото разбрах вече слагали датчици на BOSCH на мястото, където е бил този на LANDI RENZO или пък друг, който се слага на филтъра преди дюзите, но бил доста по-скъп. Тази цена ми е предложена от магазин за части за газови уредби. Иначе ето това е стария ми датчик. http://postimg.org/image/cf2czpsxt/ Когато свързахме диагностичния кабел, с софтуера показва грешка в МАП сензор. В купето бутонът за управление пищи на равни дълги интервали.
  6. Здравейте колеги, Прецака ми се оригиналния МАП сензор на LANDI RENZO, който беше в комплекта на газовата ми. Понеже това стана година и половина след монтажа, то гаранцията не ме покрива и тръгнах да си купувам нов на BOSCH, както ме посъветва моя майстор. От магазина ми предложиха цена -65лв, но вече ме бавят много с доставката. Искам да попитам имате ли представа от къде мога да поръчам или да закупя от Варна този датчик със съответната гаранция. Ето и снимка на необходимия датчик: http://www.grautogas.com/images/products/0e9b279602ebcde6567b786ab3ca81ba.jpg
  7. Продавам автодиагностичен кабел за коли от VAG групата. Към кабела ще дам и необходимият работещ софтуер за безпроблемна работа. Ами...предполагам, че всички знаят за какво става въпрос. Цена:25лв Кабелът се намира във Варна. Ако някой има интерес мога да го пратя и до друг град с пощенската пратка на Еконт. ЗА контакти: Тук на ЛС skype: dido_en
  8. Dunlop Sport BluResponse шумни? Това нещо не ми се връзва. Аз преди месец някъде си купих същите гуми и имам около 200км с тях. За сега съм много доволен. Тука последните дни в тия дъждове се държат доста добре. Определено чувствам колата по-стабилна, въпреки, че нямам за база друг модел нови гуми. Колкото до шума - при мен не забелязвам някакво повишено ниво на шум. Дори бих казал че са тихи.
  9. Ами колеги аз да се похваля, че в крайна сметка поръчах Dunlop Sport BluResponse DOT 0713 от сайта на Медина-мед и преди малко дойдоха. След всичко изчетено и тук и по други сайтове накрая изпаднах в един от онеи моменти в които решаваш импулсивно Та като ги сложа ще видим как ще е положението
  10. dido_en

    Масло - ALT

    Колеги, аз минах от castrol edge 5w-30 на castrol magnatec 10w-40 (трудно ме навиха да мина на това масло, но пък и в autodata го дават за умерен климат), смених и гумичките на клапаните (никак не бяха в добро състояние) и сега вече почти 4месеца не го пипа. В студените дни не усетих да изпитва трудности при палене сутрин. Надявам се до следващата смяна да не започне да го "яде" пак, че edge-а го подхвана около 6месеца след смяната.
  11. А за Dunlop Sport BluResponse какво ще кажете? Гледам, че тази гума е на трето място в класацията на ADAC за 2013, а никой не я споменава
  12. В дупки гледам да не попадам много, но в тая Варна е трудна задача. Иначе мога да кажа, че съм сравнително спокоен шофьор. От време на време в града, ако я изрежа, но иначе не. Извънградско над 130км/ч е рядкост при мен. Сега се загледах в мненията за прекаленото износване на Continental-а и започнах пак да ровя сайтовете. Попаднах на Dunlop Sport BluResponse и според класацията на ADAC имат добри параметри. Интересното е, че при тия тестове пък излиза, че тоя Dunlop се представя по-зле при износването... тотално се обърках
  13. Колега, благодаря за мнението. Още повече ме засили към Continental-a Колкото до цената на Premium Contact 5 за моя размер цената не е кой знае колко по-нагоре. http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/continental/contipremiumcontact-19565-p-110417.html А как се преставя Continental-a с износването? 4 сезона дали ще ме издържат?
  14. Колега, ако са оригинални трябва да има някъде код, най-често девет цифрен, а може да е придружен и от буквен символ.
  15. Колеги, да използвам и аз темата за летните гуми. От прочетеното до момента и от другата тема за летни гуми клоня най-много към Continental Premium Contact 5, но преди малко минах покрай Примекс и ми направиха не лоша оферта. Hankook Kinergy Eco k425 - 98лв - много горещо ми ги препоръчаха, дори ги сравниха с най-високият клас. Goodyear EfficientGrip - 108лв Pirelli P1 - 110лв Цените са с включен монтаж/демонтаж. Кажете какво ви е мнението за тия гуми. И друго - може ли да се доверя на подобни сайтове, като: http://www.avtogumi.bg http://www.bggumi.com и т.н.
×
×
  • Create New...