Jump to content

ddinchev

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ddinchev

  1. Работата по iOS приложението започна. Страх ме да обещавам срокове, но обещавам да пиша и поканя всички за тест когато има нещо работещо.
  2. Месец по-късно приложението беше публично обявено. Може да свалите Motomoshi (CarSpending.com) за Android от тук. За мен ще означава безкрайно много ако го свалите, пробвате и ми пишете при проблем, липсваща функционалност или каквито и да е въпроси. А ако ви харесва - да оставите ревю в Play Store-а. Вече започнахме и работа по iOS версията
  3. Проблемът трябва да е отстранен в последната версия (1.0.0) за която пиша. Би ли опитал отново - и ми пиши ако има проблем!
  4. App-ът достигна първа публична версия. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motomoshi.motomoshiapp Ще съм безкрайно благодарен ако тези от вас, които ползват платформата, свалят приложението и оставят позитивна оценка. Ако откриете проблем или искате нова функционалност, продължаваме да работим по него.
  5. Първата версия на Android (native) приложението е почти готова и искам да ви приканя за бета тест. Това, ще имаме в първата публична версия, но не е напълно готово:1. Автоматична синхронизация. Ще може да се добавят/редактират записи офлайн и всичко се синхронизира при отваряне с интернет връзка.Все още синхронизацията работи само от уебсайта към приложението. Тоест, може да добавяте, редактирате и триете коли и записи на сайта, всичко ще се появи на приложението. Но за сега трябва да има връзка с интернет, за да се добавят, редактират и трият записи от приложението.2. Многоезичност и настройки на изгледа (единици за количество, разход и тн) - в момента всичко е на английски и работи с метрични единици (разхода е л/100км, всичко е в километри). Архитектурата за това е на лице, трябва да се направят контролите за промяна на предпочитанията.3. В момента само основните полета са достъпни при добавяне на гориво (без обект, типове път, климатик и тн).4. Все още не са готови напомнянията (например за обслужвания и застраховки).5. Все още не могат да се разглеждат обекти и да се виждат цени и ревюта на бензиностанции около вас.Ако някой иска да се включи и да помогне с бета теста, нека просто ми прати лично с мейл или потребителско име ако е регистриран. Така или иначе всичко добавено от приложението, гарантирано остава на сървъра (ако сами не го изтриете през сайта) - така че може да си го ползвате. При крашове - ще получавам автоматичен репорт и ще ги оправям
  6. Няколко ъпдейта. 1. Направих търсене на автообектите в платформата. Тук например могат да се видят Audi сервизите в България, или поне тези, в които някога потребител с Audi е направил запис. Обичайните заподозрени са там. 2. Направих възможност за добавяне на напомняния (reminders) - с видим прогрес и напомняне по мейл при изтичащи ГТП, ГО, наближаващи смени на масло и прочее. 3. За финал - горните неща са сравнително малко работа спрямо огромните усилия, които отиват по това да се направи красиво, функционално, native Android приложение. Знам, че изпускам обещани срокове, но прикачам нещо от лабораторията, което се надявам скоро да може всички да използват. Потребителите с Audi са на път да станат най-много в платформата - в момента има 726 Аудита, спрямо 783 Хонди БЛАГОДАРЯ ВИ!
  7. Бих ти препоръчал Yi Dash Cam - марка на Xiaomi, които правят много качествена техника. Освен, че е с хубав сензор, има хубаво приложение за телефон, с което да си сваляш клиповете. https://m.aliexpress.com/item/32624105206.html Може да я има и в България на - аз я поръчах от горния линк и дойде за 2 седмици до пощата.
  8. И аз подкрепям тезата, че от масло е изключително нелогично да се пести. Още повече за стар двигател, който вероятно е доста по-близко до края на живота си. Разликата от 20-30лв разпределена на 10 000км е абсолютно нищожна, докато потенциален ремонт на двигателя би бил болезнен.
  9. Привет на всички отново! От началото на октомври си напуснах работата, за да мога да се концентрирам върху това да направим отворен и честен автопазар. Както някои от вас забелязаха - март месец пуснахме мобилна версия, която макар да работи добре, не е толкова удобна, колкото мобилен ап. В момента усилено работя над андроид версията на приложението и първата версия ще бъде пусната до 1ви януари. Междувременно - тези от вас, които и сега използват CarSpending.com - би било от огромна помощ ако отбелязвате автообектите, които посещавате. Искам паралелно с мобилното приложение да пусна възможност за разглеждане на сервизи, автокъщи и прочее, подходящи за марка автомобил в даден район. Така че да има лесен начин да се отсяват некоректните сервизчета, а хубавите да са лесни за намиране Audi е втората по популярност марка в системата (съвсем малко зад Honda) и ми е много на сърце да развивам приложението в посока, която се харесва на потребителите тук.
  10. И аз съм за Равенола. Както и по-горе са писали, има хора, които го продават на по-реални цени от тези на българския дистрибутор Хубаво е, че бутилките имат код за проверка за автентичност в сайта на производителя и няма шанс да не е истинско.
  11. Ще ти пиша да обменим контакти и да те държа във връзка. Ще ми трябват няколко месеца до първата версия, за да е направена културно. Разбира се всичко ще бъде приложено документирано, така че програмистите (че и аз) все пак да го ползваме без много питания Добра идея. Ще се опитам да измисля добро решение.
  12. Наскоро се поосвбодих и започнах усилена работа по направата на: 1) API, така че да направим мобилни приложения 2) Всички искани нови функционалности като "споделени МПС-та", "напомняния за застраховки и други периодични плащания", но най-вече... 3) Пълен редизайн с мобилна версия! Оказа се, че работейки с дизайнерка, която не разбира идеята на сайта и не е негов потребител, ще е много трудно да се направи нещо уникално - само по описание на идеите ми и ужасните ми рисунки. Така че ще използвам темата да кажа, че търся дизайнер, с който или да станем партньори в това начинание, или да му бъде плащано за freelance работа по проекта. Трябва да се направи нов модерен и респонсив дизайн, който да помества текущите и още много функционалности. Дизайна ще се ползва и като шаблон за мобилните приложения после. Нека просто ми пише, имам с какво да го грабна (ако се кефи на подобни авто проекти).
  13. Вече спокойно минаха 2 седмици от както ми казаха, че колата от обявата вече е в Германия, а автокъщата, която не спира да добавя обяви на други коли, не маха тази. Нещо гнило има, което далеч не трябва да изненадва никой. БЛАГОДАРЯ на детайлния отговор на Nasti, нещата наистина си идват на мястото. Все забравям, че труда тук е доста по-евтин и в много случаи доста по-качествен от колкото на запад.
  14. Сега разбирам, че явно като тук не потръгне си ги карат за чужбина. Явно наистина ги взимат по много и евтино. Благодаря ти много за отговора. Да, наистина компромиси с външния вид бях готов да направя. Като цяло имаше всички екстри, които в една кола ми трябват (навигация, шибедах, автоматик, автопилот, парктроник, кожа с подгрев), разните отделни дреболии бих преглътнал, особено за тези пари. Видях, че волана е изтъркан от ляво, но се надявах да е от пръстен (личи си, ако и бутоните си наранени), но притеснително бе, че за "89 000км" кожата на шофьорската седалка също изглежда не-нова. А на моята Хонда със скромните си 10 години и 260 хиляди км, волана е като нов, седалките също. Явно това не е колата, не бързам
  15. Питам защо някой би направил това? Ясно, че в Германия примерно ще вземат повече пари на същото. Но защо тогава ще се разправят да внасят на първо място? Не е и като колата да е седяла 3 месеца непродадена. Уж ги следя.
  16. Здравейте, наскоро си харесах едно Audi A6 Allroad 2008, по снимки. Колата е в автокъща от София, на име "Алма Матер". Ето я и обявата, която още седи: http://almamater.cars.bg/c502307 Обявата беше пусната поне преди 4 седмици. Очевидно е, че снимките са от България. Преди 2 седмици се надъхах да се обадя, да я прегледам в сервиз и да я плащам (честно казано първоначално не исках комби, но приятели ме убедиха, че това комби изобщо не изглеждало пенсионерско) Обадих се в автокъщата, от където ми казаха, че колата вече не е в България. Разпитах как така не е в България - продадена ли е? Казаха не, била върната да се продава в Германия. Можело срещу капаро да я върнат в България, като ако имало забележки - нещо, което не отговаря на описаното състояние, тогава щели да върнат капарото. Също така казаха, че за сметка на това седи други Audi Allroad (то също е обявено), както и две Audi Q7. Въпросният Allroad не ми харесва, че няма шибедах, на повече километри е, а Q7 не искам. Интересно ми е защо биха вкарали такъв автомобил в България и след това да го връщат в Германия. Сега, ако описанието му е истинско, то в Германия Allroad с тези екстри и километри струва 20к евро, за 12.5к евро се намират разни на по 390 хиляди км Но нещо съм объркан... Също така обявата седи вече близо 2 седмици след като вече уж беше изнесена. Чудя се да не им ли се обадя да ги питам какво става
  17. Здравейте! Тъй като от известно време си мисля, че може би си е дошло да сменям Хондичката (която адски опорито не ще нито да се чупи, нито да харчи много, та ми се чуди на акъла), Аудитата които ми допадат са A6 седан или ако е вариант комби, да е Allroad. Гледам коли след 2006та година и съответно виждам, че има фейслифт 2008ма, който освен LED-овете в предните фарове не си личи с какво друго е различен (на външен вид). Но пък големия дизел (3.0 TDI) е "пораснал" с 9кс. Съмнявам се само да е бил ремапнат до нови стойности, вероятно има и физически промени. - И в старата и в новата версия, скоростите, двигателите и куатро системата читави ли са и подлежат ли на ремонти (под читави, говорим за коли на реални и проверени до 150 хиляди км навъртяни в чужбина, под "подлежат ли на ремонти" имам предвид ако има стандартни болежки, които се оправят със стотици левове, не с подмяна на цели агрегати за много хиляди)- Какви са разликите между по-старата версия на двигателя и колко са значими? Какви проблеми са оправени? - Има ли разлики в скоростните кутии, гледам само и единствено коли автоматик? Като цяло виждам доста коли с всички екстри в диапазона 20-25 хиляди преди фейслифта и фейслифтовите са около 30. Чудя се разликата от 5 до 10 хиляди дали оправдава промените.
  18. Течна фаза като цяло не бих препоръчал в България, заради огромните количества графит и други "нечистотии" в газта. Админ съм на Great Wall форума, чиито коли се предлагат с "фабричен" ГИ с течна фаза (до толкова фабричен, че се слага от оторизиран от Литекс сервиз и запазва 5те години гаранция) и до тук няколко човека за 20-30 хиляди км са сменили газови помпи. Има такива инжекциони за мотори с директно впръскване, специално за Ауди не знам как е, на Митцубиши GDI им се разпробиват инжекторите и е много гадна работа ако не се свърши добре. Така че по-скоро въпроса е дали някой е открил майстор, който го е правил и не е осрал двигателя. Защото ако ще се пипат инжекторите и стане зле, ще набиеш после още 1500лв да си махнеш газовата, отделно от парите да я сложиш.
  19. И при Хондата за какви ли не дреболии се разглабя какво ли не. Мога да си представя какво е при 335кс. Но щом като цяло нагласата е, че колите са (като цяло) здрави, то мога просто да се надявам да не случа на ужасен екземпляр, върху който някой си е изливал негативизма, не е поддържал и не го е интересувало колко "смачкан" ще го продаде след няколко години. Разбира се, нямам никакво очакване, че разхода на колата ще е по какъвто и да е начин близък до Хондата. Все пак говорим за по-луксозна машина, с двойно повече коне, по-сложни системи, повече екстри и тн. Не ме притеснява, че по-често ще ходя в бензиностанцията. Притеснява ме да не вися повече в сервизите.
  20. Нямам впечатления от Омбре, защото има колеги с лоши впечатления от него. СервизЪТ за мен е Юбико, които са оторизиран сервиз на марката - в кв. Горубляне. Там 3 години за каквото и да съм отишал, са оправяли нещата от първия път, без ненужни смени на компоненти, бързо и на разумна цена. Междувременно мисля да направя оглед на този автомобил, тъй като отговаря на изискванията ми към момента (4.2, автоматик, навигация, шибедах): http://www.cars.bg/c389362 Някакви съвети при огледа? Виждам, че бронята отпред е удряна или поне така изглежда. В реда на нещата си е, стига удара да не е засегнал нищо освен бронята.
  21. Незапознатостта ми с марката е довела до това подвеждане. Двигателя който гледам е точно 4.2 335кс, така че не е FSI, явно. Което го виждам като бонус. Сега да елаборирам. Като цяло колата ще се кара 20-25 хиляди на година и ако не е кенеф и не създава проблеми, ще се кара едно 4-5 години. Ако мога да сложа газова за 3000-4000лв може би ще се избие за по-малко от 2 години, на база големия разход на колата. Но ако това съсипе остатъчната й цена или доведе до купища следващи разходи и ходения по сервизи, по-добре да сипвам 95/98 до горе и да не се занимавам с глупости. Още ми е трудно да преценя, но пък и текущата ми кола прави 7 градско, 4.5-6.5 на дълъг път според карането и климатика (спокоен шофьор съм, макар понякога да ме избива да натискам педала). Колата вероятно няма да се взима от тук, а от Италия. Достатъчно свинщини видях по нашите "коректни" търговци, така че ако случайно взема от България, ще е от частник, който ми изглежда съвестен и е пазил колата. Ако е търговец - ще си запаля Хондата, ще си намеря машината в чужбина, ще я натоваря на автовоз и после ще я посрещна у нас. Аз специално търся кола с автоматик - а за кефа си имам мотор. Сега, тази кутия 6HP19 надеждна ли е? И това, което питах за майстори и части е, че ми е трудно да се разделя с Хонда, заради страхотния сервиз, който имам в момента. Държат се с мен коректно, на персонално ниво, оправят точните проблеми на разумни цени. Казват кога трябва да се ползват оригинални части и препоръчват кои неща да се взимат неоригинални и кои точно. Та така, кой сервиз в София може да му бъде закарано едно такова Audi и да знам, че няма да си оставят ръцете и няма да ме дерат за ремонти, които не е нужно да се правят (или по-лошото - не са направени)?
  22. Здравейте, макар да обожавам работата на дизеловия двигател (особено пък заради невероятния дизел на Хонда, който карам), заради огромния си въртящ момент и допълнително усложнената конструкция (турбо), ремонтите на дизелите са по-скъпи, по-чести и по-неприятно, особено след като колата направи към 200к км. Харесват ми A6 след 2006та година и съм се насочил към атмосферен бензин. Имам няколко конкретни въпроса: - тези бензини надеждни ли са (3.2/4.2 FSI), създават ли проблеми? - автоматичните транзмисии към тях подлежат ли на ремонт или се сменят изцяло на безумна цена? - възможна ли е газификацията им на някакъв етап, без това да води до проблеми? Ако се газифицира, няма да се пестят средства за газова, но ще искам да работи почти неразличимо спрямо бензин и да не води до следващи проблеми с дюзи, легла на клапани и тн, което е характерно за някои двигатели след слагане на газ - има ли читави майстори, които да се грижат за колата без да ти режат главата от кръста нагоре? Има ли оргинални части на разумни цени? - quattro системата надеждна ли е и скъпа ли е за поддръжка, колата ще се кара зимата по планински заснежени пътища като ходя да карам ски? - има ли някаква причина да търся 3.0TDI вместо бензин? Не съм се засилил да сменям колата, но има добре изглеждащи екземпляри A6 с бензин за 20-25 хиляди лева около 2006та година. Общо взето на това бих се спрял, ако знам, че мога да разчитам на него.
  23. Има в сайта на spritmonitor. Ще го добавя и при importer-а в карспендинг, заедно с линк към примерен файл. Общо взето ако искаш да експортираш данни от някоя стандартна система, а не самоделно excel-ско файлче, ще направя importer за нея. Ще направя и възможност за простичък импорт с няколко обикновени колони от XLS/CSV, но не е супер високо като приоритет в момента.
  24. Вече на страницата на колата си можете да видите списък с подобни МПС-та (пример с подобните коли на Audi - A4 - s-line B7 - 2007 - 2.0 TDI): Изчистих и доста други бъгове и дреболии. Благодаря ви на всички!
  25. Работейки по големите промени, качвам някои от тях в текущия сайт. Например Facebook и Google логин и регистрация: Ако нямате акаунт, може бързо и лесно да си направите такъв, при който няма нужда да одобрявате акаунта си по email. Ако имате акаунт - излезте, след това отидете на Login екрана, дайте "Sign in with Facebook/Google" и като одобрите достъп, после си въведете текущия потребител и паролата в CarSpending. От тук нататък ще може да се логвате със съответната система. CarSpending никога няма да поства самоволно във вашия профил каквото и да било. Правата са само нужни само за вход и ако в последствие искате сами да споделяте мпс-то си или някое зареждане.
×
×
  • Create New...