ddinchev

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

About ddinchev

 • Rank
  User

Друго

 • Kaра
  Honda Accord 2009

Recent Profile Visitors

824 profile views
 1. Работата по iOS приложението започна. Страх ме да обещавам срокове, но обещавам да пиша и поканя всички за тест когато има нещо работещо.
 2. Месец по-късно приложението беше публично обявено. Може да свалите Motomoshi (CarSpending.com) за Android от тук. За мен ще означава безкрайно много ако го свалите, пробвате и ми пишете при проблем, липсваща функционалност или каквито и да е въпроси. А ако ви харесва - да оставите ревю в Play Store-а. Вече започнахме и работа по iOS версията
 3. Проблемът трябва да е отстранен в последната версия (1.0.0) за която пиша. Би ли опитал отново - и ми пиши ако има проблем!
 4. App-ът достигна първа публична версия. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motomoshi.motomoshiapp Ще съм безкрайно благодарен ако тези от вас, които ползват платформата, свалят приложението и оставят позитивна оценка. Ако откриете проблем или искате нова функционалност, продължаваме да работим по него.
 5. Първата версия на Android (native) приложението е почти готова и искам да ви приканя за бета тест. Това, ще имаме в първата публична версия, но не е напълно готово:1. Автоматична синхронизация. Ще може да се добавят/редактират записи офлайн и всичко се синхронизира при отваряне с интернет връзка.Все още синхронизацията работи само от уебсайта към приложението. Тоест, може да добавяте, редактирате и триете коли и записи на сайта, всичко ще се появи на приложението. Но за сега трябва да има връзка с интернет, за да се добавят, редактират и трият записи от приложението.2. Многоезичност и настройки на изгледа (единици за количество, разход и тн) - в момента всичко е на английски и работи с метрични единици (разхода е л/100км, всичко е в километри). Архитектурата за това е на лице, трябва да се направят контролите за промяна на предпочитанията.3. В момента само основните полета са достъпни при добавяне на гориво (без обект, типове път, климатик и тн).4. Все още не са готови напомнянията (например за обслужвания и застраховки).5. Все още не могат да се разглеждат обекти и да се виждат цени и ревюта на бензиностанции около вас.Ако някой иска да се включи и да помогне с бета теста, нека просто ми прати лично с мейл или потребителско име ако е регистриран. Така или иначе всичко добавено от приложението, гарантирано остава на сървъра (ако сами не го изтриете през сайта) - така че може да си го ползвате. При крашове - ще получавам автоматичен репорт и ще ги оправям
 6. Няколко ъпдейта. 1. Направих търсене на автообектите в платформата. Тук например могат да се видят Audi сервизите в България, или поне тези, в които някога потребител с Audi е направил запис. Обичайните заподозрени са там. 2. Направих възможност за добавяне на напомняния (reminders) - с видим прогрес и напомняне по мейл при изтичащи ГТП, ГО, наближаващи смени на масло и прочее. 3. За финал - горните неща са сравнително малко работа спрямо огромните усилия, които отиват по това да се направи красиво, функционално, native Android приложение. Знам, че изпускам обещани срокове, но прикачам нещо от лабораторията, което се надявам скоро да може всички да използват. Потребителите с Audi са на път да станат най-много в платформата - в момента има 726 Аудита, спрямо 783 Хонди БЛАГОДАРЯ ВИ!
 7. Бих ти препоръчал Yi Dash Cam - марка на Xiaomi, които правят много качествена техника. Освен, че е с хубав сензор, има хубаво приложение за телефон, с което да си сваляш клиповете. https://m.aliexpress.com/item/32624105206.html Може да я има и в България на - аз я поръчах от горния линк и дойде за 2 седмици до пощата.
 8. И аз подкрепям тезата, че от масло е изключително нелогично да се пести. Още повече за стар двигател, който вероятно е доста по-близко до края на живота си. Разликата от 20-30лв разпределена на 10 000км е абсолютно нищожна, докато потенциален ремонт на двигателя би бил болезнен.
 9. Привет на всички отново! От началото на октомври си напуснах работата, за да мога да се концентрирам върху това да направим отворен и честен автопазар. Както някои от вас забелязаха - март месец пуснахме мобилна версия, която макар да работи добре, не е толкова удобна, колкото мобилен ап. В момента усилено работя над андроид версията на приложението и първата версия ще бъде пусната до 1ви януари. Междувременно - тези от вас, които и сега използват CarSpending.com - би било от огромна помощ ако отбелязвате автообектите, които посещавате. Искам паралелно с мобилното приложение да пусна възможност за разглеждане на сервизи, автокъщи и прочее, подходящи за марка автомобил в даден район. Така че да има лесен начин да се отсяват некоректните сервизчета, а хубавите да са лесни за намиране Audi е втората по популярност марка в системата (съвсем малко зад Honda) и ми е много на сърце да развивам приложението в посока, която се харесва на потребителите тук.
 10. И аз съм за Равенола. Както и по-горе са писали, има хора, които го продават на по-реални цени от тези на българския дистрибутор Хубаво е, че бутилките имат код за проверка за автентичност в сайта на производителя и няма шанс да не е истинско.
 11. Ще ти пиша да обменим контакти и да те държа във връзка. Ще ми трябват няколко месеца до първата версия, за да е направена културно. Разбира се всичко ще бъде приложено документирано, така че програмистите (че и аз) все пак да го ползваме без много питания Добра идея. Ще се опитам да измисля добро решение.
 12. Наскоро се поосвбодих и започнах усилена работа по направата на: 1) API, така че да направим мобилни приложения 2) Всички искани нови функционалности като "споделени МПС-та", "напомняния за застраховки и други периодични плащания", но най-вече... 3) Пълен редизайн с мобилна версия! Оказа се, че работейки с дизайнерка, която не разбира идеята на сайта и не е негов потребител, ще е много трудно да се направи нещо уникално - само по описание на идеите ми и ужасните ми рисунки. Така че ще използвам темата да кажа, че търся дизайнер, с който или да станем партньори в това начинание, или да му бъде плащано за freelance работа по проекта. Трябва да се направи нов модерен и респонсив дизайн, който да помества текущите и още много функционалности. Дизайна ще се ползва и като шаблон за мобилните приложения после. Нека просто ми пише, имам с какво да го грабна (ако се кефи на подобни авто проекти).
 13. Вече спокойно минаха 2 седмици от както ми казаха, че колата от обявата вече е в Германия, а автокъщата, която не спира да добавя обяви на други коли, не маха тази. Нещо гнило има, което далеч не трябва да изненадва никой. БЛАГОДАРЯ на детайлния отговор на Nasti, нещата наистина си идват на мястото. Все забравям, че труда тук е доста по-евтин и в много случаи доста по-качествен от колкото на запад.
 14. Сега разбирам, че явно като тук не потръгне си ги карат за чужбина. Явно наистина ги взимат по много и евтино. Благодаря ти много за отговора. Да, наистина компромиси с външния вид бях готов да направя. Като цяло имаше всички екстри, които в една кола ми трябват (навигация, шибедах, автоматик, автопилот, парктроник, кожа с подгрев), разните отделни дреболии бих преглътнал, особено за тези пари. Видях, че волана е изтъркан от ляво, но се надявах да е от пръстен (личи си, ако и бутоните си наранени), но притеснително бе, че за "89 000км" кожата на шофьорската седалка също изглежда не-нова. А на моята Хонда със скромните си 10 години и 260 хиляди км, волана е като нов, седалките също. Явно това не е колата, не бързам
 15. Питам защо някой би направил това? Ясно, че в Германия примерно ще вземат повече пари на същото. Но защо тогава ще се разправят да внасят на първо място? Не е и като колата да е седяла 3 месеца непродадена. Уж ги следя.