Jump to content

Evotech

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Evotech

  1. Evotech

    1.8т АЕБ-Overboost

    Разбрах от каде идва проблема,оказа се че н75 пак се е прецакал...Искам да попитам,мога ли да сложа ръчен бууст контролер и да не се занимавам повече с този ел.клапан?
  2. Evotech

    1.8т АЕБ-Overboost

    Здравейте колеги,днес следобяд правих няколко ръчки на колата,няколко старта от място и всичко си беше наред до последня старт,когато колата започна да пренадува и да забива муцуната.Имам буустметър налягането стига до 1.5 бара.Няма записани грешки,няма спукани маркучи,до буксата на н75 отиват 8-9 влота,самия н75 има около 30-32 ома съпротивление.Свалях клапана и като надуя от едниа изход минава въздух и през другите два. Възможно ли е уестгейта на турбината да е избушил,да му се скъсала мембраната и от там да идва този проблем. Как мога да разбера дали работи уестгейта? П.С Миналата година направи сащия проблем и тогава смених клапана Н75 с оригинален такъв,закупен от Порше. Благодаря предварително!
  3. Писах още в началото.1.8т АЕБ от завода излиза с различен ангренаж и хидравичен оптегач,който в последствие се заменя с друг ангренаж и оптегач(с един зъб повече мисля)за това бяга малко белега на разпределителния вал.На моята кола миналата година сменях ремъците и белега не съвпадна,застана точно като на снимката,която колегата petio е постнал,това е нормалното положение на ремъка...Вече ако ви е обърнато зъбното колело е друг въпрос,попринцип при смяна на ремъка то не се сваля,освен ако майстора,който е правил колата не е някой тесен специалист.
  4. Ето този модел,може и само две да са: За връзка на лично или тел:0878376675
  5. Джантите са перфектни със леки козмоетични забележки.Нямат криво и не са заварявани. Цена:380лв При интерес може да се сложат 4ри гуми 205/55/16 и цената става 420лв. Коментар на цената. тел:0878376675
  6. Не съм написал един зъб,а около един зъб.И както и да го гласиш с този ремък и оптегач,които се продават в момента няма да може да го нагласиш точно,просто си седи с малка разлика.А това,че може да се видят белезите без да се разглобва предницата не го знаех. П.С Този мотор е с една ламбда сонда,няма никакъф проблем да се махне катализатора.
  7. Според мен щом не ти записва грешки датчика на хол,значи центровката си е добре.Иначе за да видиш белезите трябва да бишнеш цялата предница(броня,маска,радиатори,перки,абе всичко),поне аз не се сещам за друг начин.Ако решиш да разглабяш,ако е прехвърлен един зъб си личи,нищо че бяга малко от белега,както съм написал по-рано.Аз когато слагах на моята ремъка без да искам прехвърлих с един зъб и си личеше,че не е както трябва. П.С Ако са ти сменяли ремъците в сервиз,немога да си обесня какви тесни специялисти трябва да са,че да не го сложат както трябва.
  8. Виждам,че пишете за белези на ангренажа и искам да допълня за 1.8т АЕБ спрециялно,ако колегата си проверява белезите.Точно на този мотор не съвпадат напъно(поради факта,че при поизвеждането му хидравличния оптегач е бил друг и ремъка е бил с 1 зъб по-малко или повече не помня).Понеже сам си сменях ремъцире го забелязах,и със стария и със новия ремък имаше с около един зъб отклонение от белега.
  9. Evotech

    Blow off на 1.8т АЕБ

    Нали ти казах,искам да вика "цссссссссс"... В крайна сметка ще поръчам това.
  10. Evotech

    Blow off на 1.8т АЕБ

    Тва вече е друго нещо,мерси много
  11. Evotech

    Blow off на 1.8т АЕБ

    Не нямам намерения,ако имаш да кажеш нещо по темата го кажи,не се заяждай!
  12. Evotech

    Blow off на 1.8т АЕБ

    Никаде другаде не съм пускал такава тема не говори глупости...
  13. Evotech

    Blow off на 1.8т АЕБ

    Да точно така,обаче нали дебитомера измерва количеството въздух влизащо в сиситемата,след което клапана изпуска част от него в атмосферата,но компютара подава бенизн за измереното количество въздух и сместа става богата.Аз поне така си го обеснявам.Та ако може някой по разбиращ да каже дали това е така и дали е проблем..
  14. Evotech

    Blow off на 1.8т АЕБ

    Не е хорски слух,говорил съм с хора,които са доста уважавани и си разбират от работата.Това което ми казаха,е че единствено колата може да гори повече,други проблеми няма да имам.Плюс това вече повече от месец карам с откачена сонда и нямам проблем нито с празния ход,нито с ускорение,та даже и повишение в разхода не съм усетил...Да оставим въпроса със сондата на страна.Някой има ли мнение за това,което питам?
  15. Evotech

    Blow off на 1.8т АЕБ

    Целта на упражнението е да съска :rolleyes:/>.Като цяло нова ламбда ми струва 350 лева,този клапан ми струва около 100 лева.Нова ламбда нямам намерения да купувам за момента,понеже не намирам разлика от преди да я откача и сега,а и говорих с хора,които ме убедиха,че да карам с откачена сонда не е проблем...
  16. Evotech

    Blow off на 1.8т АЕБ

    Здравейте колеги,гледам по сайтовете има някви китайски BOV на прилични цени.Водят се двубутални за коли с дебитомери,въпроса ми е ако си сложа такъв на колата ще имам ли проблеми,четох някаде,че с такъв клапан сместа става богата,вярно ли е и проблем ли е?Също и да допълня карам с откачена ламбда сонда,понеже се прецака(ако е от значение)..
  17. Колеги,възможно ли е ламб сондата да умре от веднъж?До онзи ден си показваше перфектни стойности на ваг-ком и не даваше никакви грешки.Днес гледам набила грешка Oxygen Sensor - Signal Too Low и не дава никакви стойности,на 7 канал волтажа седи на 0 постоянно.Изчистих буксата и я напръсках с контактен спрей,резултат няма.Как мога да разбера дали проблема е в самата ламбда или от кабелите идващи от към компа,да не би те да са прекъснати някаде?Също така искам да допълня,че няма абсолутно никакъв спад в мощноста,даже ми се стува,че мотора има по малко вибрации в момента. Благодаря предварително!
  18. Ако наистина една нова бобина е 50 лева ще купа две,утре ще провера...Обаче изникна друг проблем,до вчера ламбда сондата си работеше,показваше волтаж на вагком,а пред малко гледам дала грешка(O2 sensor-signal too low) и не показва никакви стойности.Интерсното обаче,е че няма никаква разлика във вървежа на колата,нито пресецвания,нито спад в мощността,нито нищо.Това нормално ли е?
  19. Здеавейте колеги,днес заблязах че 2 от бубините ми са напукани по този начин (ползвам снимката на един колега,извинявам се за което).Направо на въпроса,от доста време на празен ход оборотите ми са леко нестабилни(играят с около 30-40 об.),също така има и от време на време има едно леко претрисане,възможно ли е това да е от тези пукнатитни?Нека ако някой знае сподели,защото не ми се купуват бубини само за проба... Благодаря предварително!
  20. Evotech

    Всичко за 1.8Т

    Ами ще считам,че всичко е ок,понеже днеска след 300 км. път пуснах диагностика и беше 0 и на двете места
  21. Evotech

    Всичко за 1.8Т

    А нормално ли е тези стойности да не се променят при подаване на газ.Абе като цяло седат си едни и същи и се променят много рядко.Вчера след 100км каране,бяха -0.8 и 3.2 това добре ли е? За много години
  22. Evotech

    Всичко за 1.8Т

    Здравейте,днес направих лог на 8 канал,където в 2-ра и 3-та клетка показва стоиностите на лабда сондата.Докато колата беше студена там показваше единствено -0.8 и 1.6 .След като загря на 90 градуса застана на 0 и на двете места и изобщо не се мести.Дори направих лог на 2-ра до прекасвач и отново никаде няма промени(седи '0' постоянно).Това нормално ли е? Също така правих лог и на 7 канал за напрежението на лабда-та.Мени се около 0.8 по време на ускорение,което мисля че е нормално..
×
×
  • Create New...