Jump to content

thesamorai

Members
  • Мнения

    100
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно thesamorai

  • Рожден ден 6.02.1995

Друго

  • Kaра
    Audi 80 B4 ADA 1994

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Petrich,Bulgaria

Последни посетители

638 профилни разглеждания

thesamorai's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте колеги,Имам Пасат Б5 1998 1,8 125 к.с. От скоро при палене започна да трака отвратително двигателя.Изчетох разни работи из форума и като най-евтин вариант за сега съм избрал подмяна на пластмасовата обувка на обтегача + нова верига.Обувките се продават доста евтино - 20на лв за 4 бройки в ибей. Интересувам се дали има някой колега, който да е правил съответната интервенция, и да сподели впечатления?
  2. За Б4: Амортисьори Каяба с прахоловители,тампони на магарето Febi,биелетки Monroe,тампони на стаб.щанга и тампона на скоростната кутия - 350 лв. Труд - 90 лв.
  3. Внимавайте за пенсионери,които забравят да пуснат фаровете!
  4. Здравейте колеги, С баща ми си търсим нова кола и избора е м/у Пасат 6 и Ауди А4 Б7.Търсим 2.0 TDI. Искам да попитам,тъй като знам че при Фолксваген вариантите за 2,0 TDI мотор са BKP,който е със 16 клапана и проблемните Сименс пиезо-дюзи и BMP който е с 8 клапана и няма проблем с дюзите.Изключвам като вариант мотора със 170 коня,защото не намерих много добри отзиви за него! Интересува ме при Ауди кой кодове отговарят на BKP i BMP?
  5. Не искам да го правя толкова заради разхода,колкото заради динамиката на колата.Този мотор и без тва си е умрял кон,пък и с обикновената газова става катафалка.Иначе изпарителя е на околко 65 000 км и не му е правен ремонт.Знам.че трябва да му се направи,но мисля да изкарам зимата с тези мембрани и лятото ще реша дали да му правя ремонт на този,или направо да слагам ГИ.Преди 1 месец смених газов,въздушен филтър и реглаж и при градско каране (предимно ръчкане) с 20 лв. газ минавам околко 100 км,като това е приблизителен разход.Живея в Петрич,нямаме задръствания,но пък целия град е трап.При пенсионерско каране би могло да падне и под 15 лв./100км.Извън града не съм я засичал,защото почти не излизам.
  6. Здравейте, Карам Ауди 80 Б4 1.6 АДА със обикновена газова.Иска ми се да премина към газов инжекцион,защото колата е много тромава,а и искам малко по-нисък разход.защото карам много.Като цяло сложна ли е цялата операция - какво трябва да се смени? Знам,че изпарителя за ГИ е друг.Може ли всичко друго преди него да се използва?Има и ламбда емулатор!И газов инжекцион втора употреба вариант ли е?Като цяло препоръчайте ми от по-евтините марки!
  7. Няма да ги пипам тогава.Благодаря,Коко!
  8. Колеги,чудя се дали няма да падне напрежението от тънките кабели между буксата на фара и буксата,която се закача за самата крушка?
  9. Плюса за всички крушки е един и същ,а масата е различна за двете половини.Ако не се лъжа масата за лявата страна върви по буксата от лявата страна,а масата за дясната страна върви по буксата от дясната страна.Проблема е или във прекъсната писта по платката на таблото или пък кабела до буксата е прекъснат.Разглобява се таблото на парчета,да остане само платката и се мери с мултицета!
  10. Тук в Петрич има един стар стругар и съм чувал от хора,че рециклираните от него шарнирни съединения ставали по-добри от нови!
  11. Цитиране на предходен пост! Благодаря,колега!
  12. АГУ-то е от предишния собственик и днес гледах паспорта и уредбата е от 2008 тоест 5 години и 65 000 км. Така че ако е трябвало да се съсипва вероятно вече е съсипана. Благодаря ви много! ПП:На тези километри трябва ли да сменям мембрани?АГУ-то е Ловато и не са сменяни.Последния път газаджията ми каза,че карат от 50 до 60к и ако изкара повече е в плюс.Също така се омаслявал изпарителя ако са за смяна,обаче моя е сух външно.Все пак има ли смисъл от смяната и да очаквам ли по-добра работа и по-нисък разход на газ след нея?
  13. Здравейте колеги, Чудих се дали имам ламбда емулатор на колата(с обикновена газова съм) и днес забележих отпред това нещо: Има зелен диод отдолу,който свети само когато колата е на газ. И ако това е ламбда емулатор значи ли че сондата ми не е съсипана от работата на газ?
  14. Вътре слага ли се грес или да го оставя сухо?
  15. Благодаря много,Колега!Просто помислих,че е безсмислено да са извадили кабел при положение,че фабрично не се монтира.Само не разбирам как борд програмиран примерно за АБК мотор дава верни показания на АДА или на който и да било друг?
×
×
  • Create New...