Jump to content

thesamorai

Members
  • Мнения

    100
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от thesamorai

  1. Здравейте колеги,Имам Пасат Б5 1998 1,8 125 к.с. От скоро при палене започна да трака отвратително двигателя.Изчетох разни работи из форума и като най-евтин вариант за сега съм избрал подмяна на пластмасовата обувка на обтегача + нова верига.Обувките се продават доста евтино - 20на лв за 4 бройки в ибей. Интересувам се дали има някой колега, който да е правил съответната интервенция, и да сподели впечатления?
  2. За Б4: Амортисьори Каяба с прахоловители,тампони на магарето Febi,биелетки Monroe,тампони на стаб.щанга и тампона на скоростната кутия - 350 лв. Труд - 90 лв.
  3. Внимавайте за пенсионери,които забравят да пуснат фаровете!
  4. Здравейте колеги, С баща ми си търсим нова кола и избора е м/у Пасат 6 и Ауди А4 Б7.Търсим 2.0 TDI. Искам да попитам,тъй като знам че при Фолксваген вариантите за 2,0 TDI мотор са BKP,който е със 16 клапана и проблемните Сименс пиезо-дюзи и BMP който е с 8 клапана и няма проблем с дюзите.Изключвам като вариант мотора със 170 коня,защото не намерих много добри отзиви за него! Интересува ме при Ауди кой кодове отговарят на BKP i BMP?
  5. Не искам да го правя толкова заради разхода,колкото заради динамиката на колата.Този мотор и без тва си е умрял кон,пък и с обикновената газова става катафалка.Иначе изпарителя е на околко 65 000 км и не му е правен ремонт.Знам.че трябва да му се направи,но мисля да изкарам зимата с тези мембрани и лятото ще реша дали да му правя ремонт на този,или направо да слагам ГИ.Преди 1 месец смених газов,въздушен филтър и реглаж и при градско каране (предимно ръчкане) с 20 лв. газ минавам околко 100 км,като това е приблизителен разход.Живея в Петрич,нямаме задръствания,но пък целия град е трап.При пенсионерско каране би могло да падне и под 15 лв./100км.Извън града не съм я засичал,защото почти не излизам.
  6. Здравейте, Карам Ауди 80 Б4 1.6 АДА със обикновена газова.Иска ми се да премина към газов инжекцион,защото колата е много тромава,а и искам малко по-нисък разход.защото карам много.Като цяло сложна ли е цялата операция - какво трябва да се смени? Знам,че изпарителя за ГИ е друг.Може ли всичко друго преди него да се използва?Има и ламбда емулатор!И газов инжекцион втора употреба вариант ли е?Като цяло препоръчайте ми от по-евтините марки!
  7. Няма да ги пипам тогава.Благодаря,Коко!
  8. Колеги,чудя се дали няма да падне напрежението от тънките кабели между буксата на фара и буксата,която се закача за самата крушка?
  9. Плюса за всички крушки е един и същ,а масата е различна за двете половини.Ако не се лъжа масата за лявата страна върви по буксата от лявата страна,а масата за дясната страна върви по буксата от дясната страна.Проблема е или във прекъсната писта по платката на таблото или пък кабела до буксата е прекъснат.Разглобява се таблото на парчета,да остане само платката и се мери с мултицета!
  10. Тук в Петрич има един стар стругар и съм чувал от хора,че рециклираните от него шарнирни съединения ставали по-добри от нови!
  11. Цитиране на предходен пост! Благодаря,колега!
  12. АГУ-то е от предишния собственик и днес гледах паспорта и уредбата е от 2008 тоест 5 години и 65 000 км. Така че ако е трябвало да се съсипва вероятно вече е съсипана. Благодаря ви много! ПП:На тези километри трябва ли да сменям мембрани?АГУ-то е Ловато и не са сменяни.Последния път газаджията ми каза,че карат от 50 до 60к и ако изкара повече е в плюс.Също така се омаслявал изпарителя ако са за смяна,обаче моя е сух външно.Все пак има ли смисъл от смяната и да очаквам ли по-добра работа и по-нисък разход на газ след нея?
  13. Здравейте колеги, Чудих се дали имам ламбда емулатор на колата(с обикновена газова съм) и днес забележих отпред това нещо: Има зелен диод отдолу,който свети само когато колата е на газ. И ако това е ламбда емулатор значи ли че сондата ми не е съсипана от работата на газ?
  14. Вътре слага ли се грес или да го оставя сухо?
  15. Благодаря много,Колега!Просто помислих,че е безсмислено да са извадили кабел при положение,че фабрично не се монтира.Само не разбирам как борд програмиран примерно за АБК мотор дава верни показания на АДА или на който и да било друг?
  16. Шарнирите могат ли да се рециклират при стругар?
  17. Здравейте колеги, Никъде не намерих инфо как стоят нещата с монтирането на борд при АДА.Разбах само,че не се монтира фабрично.Това значи ли,че няма изведен сигнал за него под таблото или пък ако евентуално става от друг мотор ще показва ли правилно?Колата е с обикновена газова.
  18. А продава ли се маншона като резервна част?
  19. Благодаря ви,това ми трябваше!Има тема точно за този ремонт и ще си го направя сам.И не мисля,че е оправдано да се взимат такива износващи се части от морга,или ако се взимат трябва да се ремонтират задължително,от което няма много смисъл.
  20. Пиша за така познатия ни проблем с ръчната на Б4 с дискове отзад.При мен проблема е малко по-друг:Пробвах днес на лек наклон и ръчната държи на 2 зъба.Проблема обаче е,че се изисква прекалено много сила за да вдигна лоста.На по-голям наклон се налага да го дърпам с двете ръце.Има ли вероятност да мина тънко само със смяна на жилата.И изобщо вдигането на ръчната при тези коли по принцип ли е така тежко,или трябва да е леко и мазно,като например при А4?
  21. thesamorai

    Задна кора Б4 седан

    Не я режи,тези пластмаси имат щипки от долната страна.С тънка отверка ги откачи от кората и на самата кора дупката е достатъчно голяма,за да излезе тази пластмаса под ъгъл и жилезата на коланите.
  22. thesamorai

    Задна кора Б4 седан

    И сряза кората ли?
  23. thesamorai

    Задна кора Б4 седан

    Колега на кората има закачени едни..като пластмасови водачи за коланите,трябва да ги извадиш за да можеш да прекараш металните части от колана които се закачат за купето под седалката!
  24. Данъците не ги плащам аз, но със сигурност не е повече от 20-30 лв. Ще кача снимка на големия талон след няколко дни, че колата не е в мен в момента.
  25. Благодаря ви колеги за информацията,мислих че двигателя ми е 2.0,днес разгледах талона и там пишеше 1800 кубика, 66 kW.Kод на мотора не видях никъде и е странно защо там пише че мотора е 1.8.
×
×
  • Create New...