Jump to content

Preslito

Members
  • Мнения

    713
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Preslito

  1. Preslito

    Добавка за дизел

    За разхода от опит мисля, че се влияе много от дпф-а. В началото колата ми гореше 5-9 извънградско, градско 11-13. С времето и кофти нафта явно се позапуши дпф-а и редовно беше 10 извънградско и 13.3 градско с 19-ки джанти. Новият собственик вече 6 месеца я кара и незнам как му гори, но за сравнение сегашмата ми 3.0 тфси гори 7-10 извън и 14-16 в града. Аз лично вече не бих карал дизел, при положение, че имам само 1 литър нагоре, но може и моята да не е била вече вред с такъв разход.
  2. Preslito

    Добавка за дизел

    2011 като взех дизела имаше наченки на пикаещи дюзи, на дълго с една добавка и с кикдаун така ги оправих дюзите, че после пушеше като локомотив и я вкарах в бокса за дюзи на 2-рия ден. Аз лично мисля, че ефекта е минимален към нулев с тия добавки, но всеки си знае.
  3. Моите ги смених на 290к км или 10 години. При палене не тракаше, но няколко пъти изтрака при движение. С маслената помпа и труд, всичко оригинално ми стъпи 2500 лв. Упс имам същия пост от преди
  4. Preslito

    Гуми за Quattro 2x2 - чифт.

    Да, със сигурно се спестява. Аз не съм ги мислил торсените въобще, затова и не съм си играл с наляганията никога. Имах 2 лоши хлъзгания на задницата, затова ги уеднаквих.
  5. Preslito

    Гуми за Quattro 2x2 - чифт.

    По тази логика не казвам кой какво да прави. Всеки си прави каквото си иска. Просто споделям мнение от личен опит, и аз никога повече не бих карал с две по две гуми. Просто пътното поведение на колата беше веднага променено и не отговаря на моите може би високи очаквания.
  6. Preslito

    Гуми за Quattro 2x2 - чифт.

    Според мен гумите трябва да са еднакви, като модел и размер. това е по-важно от налягането, за около 2 седмици бях с нови отпред и стари отзад и беше трагедия.. Имам над 120к км на старата дизеларка и никога не съм си играл да помоя и да спадам гуми. Никви драми с кутия или дифове, продадох я на 300 хиляди и новият собственик каза, че за 6 месеца е сменял чистачки :). На бенза вече 10к по същата схема.
  7. Имах 2006-та, 3.0 тди, раздатката се сваля отделно от кутията, сменях гарнитура, че беше протекла.
  8. 3 месеца по-късно време за ъпдейт, след 6к км днес смених при Райно пълни комплекти задни амортесьори. Бяха протекли, незнайно защо. Оказа се, че има и счупена задна дясна пружина, имах ужасно тропане вдясно. Сега колата е един път.
  9. Preslito

    19ки джанти на 4Ф

    Ами не е задълже да се спира, има тпмс, които показват и градусите, не само налягането. Дизела ми имаше такъв тпмс, новата йок.
  10. При мен също го има това скърцане, но отскоро имам и засилващо се хлопаме от задна дясно врата или кора. Не мога да го хвана, някой имал ли е подобен проблем, прилича на разхлабена тонколона или щора/сенник.
  11. Зад предната маска и средния кулер мисля е радиатора на кутията.
  12. Дали ще свети и по силно, аз моите мисля да ги сменя. Много са слаби и малко ми синеят.
  13. Какво ти трябва за диодите? Този модул го има за 30 евро, аз май нещо недовиждам и не разбирам, само се слага модула и готово или има и кодинг, който ненсе знае какъв е?
  14. Много интересно, аз пробвах моята не ги прави това, ще пиша на потребителя да видя как става.
  15. Ами ти май само това не си сменял колега, имах една Каптива на 150к ,така хлопаше на много разбита предница от амертесьори, ама твоята хлопа или тропа? Има разлика.
  16. Preslito

    ТВ- тунер?

    Здравейте колеги, моята кола има ето този тв тунер, 4f0919129B, пише, че е HybridTV-DVB. Колата е фейс, тези тунери дигитални ли са и ако да само факта, че са mpeg2 ли пречи да има и картина и не само звук. Питам понеже ми се иска да активирам и картина, как е сигнала по време на път, или се губи. Някой беше писал, че ползва тунер от 4г, дали този който е с буква F също би свършил работа, а именно 4F0919129C. Ако сработят нещата, ще имам един тв тунер за фейс и ще го дам на добра цена, ако някой иска да слага камера.
  17. Ами бъди сигурен, че не пропускат. Не съм имал проблем с вода от третия съоп след като го смених, към 1:0-140 лева е.
  18. Preslito

    Рестарт на Tiptronic

    2006-та Април не стават, нямат адаптации, явно са след юни 2006, ASB.
  19. Довери се просто на горума, много хора "реваха" от хидрото, и това са симптомите.
  20. Ако си спортно окачване колега, да не те отчайвам, ама си тропа. Старата минбеше такава и наринах 4к в предницата и пак си тропаше на 3-тия месец.
  21. Да, много си прав, аз сцепих една в тротоар-а още на 1000 км като бяха.
  22. Унироала е супер, имах 18-КИ на джипа такива
  23. Само не взимай Нокиан Зет-лайн, супер са като сцепление, но са шумни доста. Аз се наиграх преди два сезона с такива.
  24. Изгорих го без да искам, ще поръчам пак и после ще пиша поне да се знае кое как стои.
×
×
  • Create New...