Jump to content

glubox

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от glubox

  1. и аз имах същия проблем, на 1.8 AGN от 96-та. VAG-COM нищо не извади конкретно. Но си поиграх да сменя туй онуй и да я поразглобя и сглобя. Като цяло смених 4-те свещи, почистих кабелите, почистих дебитомера и още един датчик след дросела (не го знам за какво е), свалих и изчистих самата дросел клапа отсякъде, и вътре при механиката и пистите пръсках, свалях всмукателния, почистих инжекторите, смених въздушния филтър. И от тогава не съм имал засечка, а преди се случваше доста често да се замисли като набия газта до пода изведнъж.
  2. браво, а зимата ще тананикаш ли вътре? по добре сега докъто е хубаво времето да се разглоби всичко и да се смени радиатора.
  3. и при мене го има същото на този автомобил, а3 1.8 '96, само че оборотите са си ОК вдигат се и падат равномерно до 800, но понякога при включване на 2-ра или 3-та и рязко подаване на газ до пода, просто нищо не се случва за около 4-5 секунди си кара на 800 оборота и след това изведнъж отпушва и се изрязва като хората, понякога докъто ускорява рязко до 3к оборота се усеща придърпване и леко неравномерно прекъсване, но сравнително рядко се случва. Та аз не съм сменявал нищо, свещите са много стари не са сменяни откакто е е БГ преди 6-7 год, километри може би около 20к да е карана у нас. Единствено почистих дебитомера със спрей и сложих спортен въздушен филтър, но проблема си остава. Дросела още не съм го махал и чистил. Не знам бензиновия филтър дали играе тука, а и не го виждам около мотора. Свещи съм си поръчал 4 нови като дойдат ще ги сменя, ама кабелите ми идват малко скъпичко за да ги подменям само профилактично без да виждам сериозен проблем в тях. Въпросната тръба за картерната вентилация и при мене е започнала да се разпада, към средата липсват големи парчета, това до колко влияе на работата на двигателя защото все пак накрая тая тръба влиза някъде малко след дросела?
  4. glubox

    Теч в купето a3

    отпред в дясно може да тече през кутията за филтъра на купето, на моята преди там течеше и го лепих.
  5. интересното е че изведнъж загубите намаляха, застопори малко над минимума и не пада вече нивото. Маркучите на загрял двигател са си меки не са твърди, през маркучето в казанчето църцори течност отгоре. за тройника на главата ако е това което видях по скоро е покрит с масло отколкото антифриз но нещо е изтичало от там. Водната помпа за да я видя предполагам трябва да сваля пластмасовия капак на ремъка, дано да не вали утре.
  6. @mr_butch привет, и аз преди няколко дни наследих една "чудесна" А3 от баща ми. Та и моята губи антифриз нейде си, но не чак толкова много, по скоро 0.5л на 300-400км, но и баща ми го е забелязал в последните месеци и е доливал. На първо гледане визуално не изтича през маркучи съединения радиатори и т.н. Предположих че го гълта в блока, до колкото можах не видях да изкарва бял пушек през ауспуха, но се насочих към маслото в двигателя, проверих нивото но като за първи път е на около 2мм от горния ръб на маркираната част на щеката (предполагам това указва мин/мах защото не ги пише като на форда), три неща ме навеждат на мисълта че има проблем с гарнитурата на главата или блока - маслото е доста рядко за секунда две и капва капка от щеката, цвета е светло кафяв, и като го разтрия между пръстите не е толкова мазно като масло. Самото масло е сменяно преди около 5000км и 1г. експлоатация - полусинтетично 10W40. Сериозно съм се замислил за смяна на гарнитурата на главата, обаче имам един проблем - аз в автосервизи не стъпвам никога а глава не съм свалял също никога, инструменти ще си закупя (по добре дадени пари отколкото за "майстор"), рисковете си ги поемам и чета както го пише по книгите, обаче ако имам как на 100% да съм сигурен че няма да мина без сваляне на главата ще съм много доволен.
×
×
  • Create New...