Jump to content

FGRC

Members
  • Мнения

    84
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно FGRC

  • Рожден ден 1.02.1958

Друго

  • Kaра
    Audi A4 TDI 110HP

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Интереси
    Младост 3

FGRC's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. FGRC

    Не вървящо Б5 1.9ТДИ AHH

    Бошовските са с по 5 лъча.Вземи една отверка която влиза на ъглите и с пила направи един жлеб в средата и си готов.
  2. Уестгейта се отваря само при пренадуване на турбината.Това е с цел да не се повреди турбокомпресора от свръхобороти.Ако няма пренадуване и турбината работи коректно няма да има отваряне на разтоварващия клапан/уестгейт/.Това ако си с турбина без променлива геометрия.
  3. Ако си сложил по дебел о-пристен Ако си сложил по дебел о-пръстен,то си отдалечил датчика от кодиращия ринг на коляновия вал и затова ти прекъсва.Разстоянието трябва да е от 0,8 до 1,5 мм.
  4. FGRC

    Не вървящо Б5 1.9ТДИ AHH

    Грешка ще ти запише от дебитомера само ако е откачен или напълно дефектирал.Дебитомер за 110 коня има друга калибровка на сензора и няма да са му верни показанията.Може и да тръгне по добре колата но ще пуши и гори повече.Има дебитомери за различни двигатели като кобатура но с еднакви сензори,но те са калибрирани различно.Търси си дебитомер за твоята кола за проба дв.АНН.
  5. Абсолютно точно,ако няма други повреди по укрепването на двигателя.
  6. Колега тоя клапан служи за ражделяне на вакуума за ЕГР контрола и контрола на геометрията на турбината то ест да са независими един от друг,ако се прецака единия кръг да не страда и другия.
  7. Колега що се занимаваш с глупости.
  8. FGRC

    а4 2.5 150 пуши черно

    По скоро нафтата е била скапана.150гр масло на 18л нафта е все едно да излекуваш болен от хемороиди с ритник по задника.
  9. FGRC

    Грешка 023F на 1,9 tdi 110

    МАР сензора ти е в компа и е свързан с това маркуче дето си го гледал.
  10. Е това е горе-долу точен отговор.И за какви нютони ми говорите когато една Алфа 1,9 и по нисък клас прави 275 нм.
  11. Не дейте да хвалите помпа дюзата точно,защото комънрейла е много по добра и гъвкава система и по евтина за производство.Многостепенното впръскване при комънрейла му позволява по тиха работа,повече мощност,силно намалени вредни емисий,затова и германците се отказаха от помпа дюзата и минаха на комънреал.Технология недоносче като комунизма.Повече от двустепенно впръскване на най си.А що се отнася до ремонтни дейности в никакъв случай не е по лесна за ремонт от мултиджета на пример,стига ръцете да не са ти в гъза.
  12. Колата ти работи най-вероятно с много богата горивна смес, а защо,трябва да се търси в данните на датчиците отговарящи за това/л.сонда,темп.,дебит на въздушен поток/ и др.Обикновено записва грешка при липса на сигнал от даден датчик а не от неточни данни.
  13. FGRC

    Скорости Ауди А4 1.9тди

    Колега моя съвет е да отвориш твоята и да се види какво е положението и тогава да се решава какво да се прави.Нали се сещаш,че може да си купиш отново твоята кутия от моргата.Много често повредите са доста звучни и не толкова страшни.
  14. При А4 се използват маховици на Закс и Люк.При смяна на съединителя трябва да се види с какъв маховик е колата и да се сложи съединител от същата марка.При използването на различни марки в силовия агрегат много често възникват необосновани вибраций и шумове които не могат да се остранят.
  15. Колега сбъркал си като си го чистил с памук.Колегата над моя пост е прав и дебитомера е мъртъв.Това е сензор с горещ слой и никога не се докосва с каквито и да е предмети.Все едно да чистиш волфрамовата жичка на крушката.Там се потдържа температура от 120 до 180 гр. и компа отчита стойностите на напрежението за потдържане на тази температура.По голям въздушен поток,по голямо охлаждане и съответно по голям ток за възтановяване на температурата на горещия слой.Това е в общи линий действието на този сензор,затова и той иска по честа смяна на въздушния филтър.Когато се сменя сензора се сменя здължително и филтъра и то с качествен.
×
×
  • Create New...