Jump to content

Цецо

Members
  • Мнения

    125
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Цецо

  1. Здравейте. Имам следния проблем с четирикракото ни А4 AFN-ка, 2000г. Чуства/чува се нещо като удар (единичен) при потегляне, усещам го някъде зад мен. Особенно осезаемо е при по рязко отпускане на съединителя, усеща се и при превключване на предавките при по - ниски обороти и по - рязко пускане на съединителя. Ако се "мами" със съединителя го няма. Нямам опит с подръжка на куатро, та кажете, познат дефект ли е това?
  2. Подарявам сервизна книга: "Service Audi 80/90 - Autopoint" http://dox.bg/files/dw?a=6285579642 Книгата е със захабени корици от стоене в шкафове. Иначе вътре е като нова. От София съм, за страната - за сметка на получателя. За контакти на лично или във темата.
  3. Здравейте колеги. Какви са размерите на фабричните 15 цолови стоманени джанти на А4 /B5 лифт/1.9TDI/Quattro. Знам, че са 5x112, ама колко J и колко ЕТ?
  4. Продава се Голф 2. Година на производство: Ноември 1991. Двигател: код KR, бензин, 16V, 139 кс. (102kW) Цвят: черен. Допълнителни екстри: Дигитално табло, Борд компютър, Шибедах, 4 Ел. стъкла, Хидравлика на волана, Лети джанти (ATS). Пробег: 172 000 Състояние: Много добро. Цена: 2200лв. Колата е за ценители на марката. За контакти: 0885.704.080 Снимки:
  5. Продавам 2бр. летни Goodyear Efficient grip 205/55/16 91H DOT-3010. Гумите като цяло са в добро състояние, едната има лепенка, но е малка и направена грамотно. Грайфер > 6мм. Цена - 130 за комплекта. Гумите са в София, предпочитам сделка след оглед на място. За контакт: 0887 626 144 - Цецо Снимки:
  6. Здравейте. Какъв е точния модел на гумите и коя година са пройзведени (DOT)
  7. Продавам радар детектор Whistler Pro-78. Ползван е 3-4 пъти, окомплектован. Този модел беше начело по всички тестове за непрофесионален детектор преди 2 години. В същите тестове Cobra винаги окупират крайните места. http://www.whistlergroup.com/pro78-spec.html Цена 150 лв. 0887626144 Цецо (София).
  8. Колега, това със сигурност не става за А4 2002 година. За никое А4 няма да стане, колектора не е същия, това е за напречен мотор! Би трябвало да става директно на Октавия 1, Голф 4, Ауди А3 и Сеат Леон всичките 110 коня. Има вероятност да става и за по новите версии на 90 коньовите мотори. Но само за автомобили с напречен двигател, А4 не е такъв! Сори за спама, но да не стават недоразумения!
  9. Точно това и е големия минус на тая кола според мен. Макар, че то и на 1.8 с 5 скорости положението е същото. На 140 мотора бучи на много обороти. Ама то малка кубатура бензин е така.
  10. Ако ще газифицираш - не си и помисляй за ФСИ!
  11. Адаш, не заблуждавай човека Пукащите глави на А4 ги няма, обсъждахме го в друга тема тук. Има ги само на BKD мотора, който се монтира напречно т.е. на А3. На А4 има други проблеми свързани със строшени маслени помпи (също толкова неприятен проблем като цяло). DPF-а се отстранява хирургически, но процедурата незнам до колко е изпипана към ден днешен. Иначе за 7000 евра в Германия, читава Б7 - АБСУРД!
  12. Е какво да му е по скъпото на съединителя? Нали и на Шкодата е 228 с двойномасов маховик. От 500 до 1000 лв. според зависи какво купуваш и дали е с отстъпки. На Б6 (AWX) не беше ли пак толкова? Виж по-големия AVF май е 240ка може и да по-скъп, за него незнам. Точно за съединителя съм правил справка, щото ползвам доста връзки за частите и цените не бяха осезаемо различни. Да се е различвало с +-50/100лв. т.е. 10% което е нищо. За дисковете... признавам, че не съм проверил, но базовия вариант ако се ползва (сиреч не ходиш на уголемяване, дупчени и т.н. ) едва ли е повече от 20-25% разликата. Незнам приятел, признавам, че новата Шкода тепърва почвам да я обслужвам. Знам, че на старата ми О1 (ALH мотор) обслужването на мотора излиза по-скъпо от А4 Б5 същата година (AFN мотор) на един приятелче. ALH е с повече ролки и цената отива до 200+ ако се подменя наред. А изхождайки от факта, че BCE (О2) е по нов мотор от AVF(A4) съм почти сигурен, че от VAG са шибнали някоя допълнителна по-скъпичка ролчица. С всеки нов мотор го правят, мамка им. Иначе е ясно, че Октавията е по евтината кола. То е нормално, това си е просто голям Голф. Но тепърва ще се инвестира в нея, 105 коня за 1.9 мотор е грехота Поне показателите на B6 като вървеж трябва да достигна за да не съм капо
  13. И аз мисля, че за типа е нормално така късно да сменя, особенно на тоя голям двигател. Обаче това, че не ти дава да я караш е много странно????? Какво значи да я отрегистрира - без номера ли ще я пробваш???? Аз с дойчовци никога не съм имал ядове в това отношение - обикновенно ми дават ключа и даже не се качва при мен, а ме пуска сам. Може да имам такъв вид, будещ доверие, знам ли. Или твоя "дойчо" не е баш дойчо, а некой соц. вариант. Както и да е - без ТИ ДА Я ПОКАРАШ - не си и помисляй да я купиш.
  14. Като описание изглежда ОК. Ако наистина толкова е застояла, трябва да се види защо? По принцип това купе (2 врати) с този мотор не е атрактивно за продажба и цената може да се натиска доста надолу. Но не я ли видиш и да я пробваш - каквото и да ти приказваме тука, все тая. Върви и гледай!
  15. Грънци. Подръжката на Шкодата е същата. Мотора пак си е PD, окачването е една идея по евтино, ама не много. Та не съм купувал Шкода с идеята за по евтина подръжка. Просто изпадна изгодна кола, която много ми допадна като общо състояние и успях да я спазаря на добра цена. Това не ми се получи с нито едно Ауди Между другото на Шкодата копчалъка също се бели. Но тази е още млада на годинки и няма много поражения все още Иначе като возия няма нищо общо с А4, ама на мен това не ми е проблем, защото аз обичам да усещам пътя. Дали съм сбъркал, ще разберем във бъдеще. А най-смешното е, че докато търсех Ауди, се появяваше по една нова кола на седмица в интернет. И тя обикновенно беше дрънгел. В момента в който се отказах, обявите почнаха да валят по 3-4 на седмица. И цените са с по 1000 лв. отдолу на това което аз бях свикнал. Е не съм ги оглеждал, може пак да са напудрени дрънгели, но поне избор има по - голям. Явно джамбазите усетиха, че се търсят и почнаха да внасят. Това е добре за купувачите де. Б6 явно ще го прескоча, то се е видяло. За загубата на себестойност, ще си говорим ако искаш след една година. Щото точно в момента тази кола е на пикова цена. В момента една наистина добра кола е около 13000 - 14000лв. за модел 2002 година. Точно след една година този модел ще държи цени около 6000-10000 лв. - мога да се хвана на бас. Това са си минимум 50% обезценка за година. Просто гледай. Това ще е една от колите с най-бърза загуба на стойност през следващите 1-2 години. На мен това ми беше ясно и като я купувах де. Аз колите си ги карам по много години и не ме е еня за цената им след като съм я купил.
  16. Възможно е колега, аз поне човек с такова не познавам, а има поне 15 тина А4ки покрай мен. Всичкото е 1.8Т или 2.0 от бензина. 2.4 поне за мен е абсолютно непознат мотор, та можа и да греша. Относно обслужването.... абе да купиш кола, точно от Франция, където пак казвам - обикновенно са по скъпи от Германия, за тия смешни пари и да разчиташ, че ще минеш само с масло, филтри и свещи... Незнам, вярно че има късметлии на тоя свят, ама чак пък толкоз. Интересно какъв ще тоя французин, дето ще им обслужи колата (което там струва 1000+ евро) и ще им я продаде за 1000 евро
  17. Колата е окачване на Голф 4. Т.е. най-здравото от фамилията в тия години. Мотора е най-разтоварения от дизелите. Т.е. не върви кой знае колко, но пък харчи възможно най-малко. Ако е читав при покупката - е железен мотор. Потенциални проблеми са турбината (от 200лв за чистене до 2000лв за чисто нова от магазина), съединител (ако е с демпферен маховик - 1000лв), някой клапани и дебитомер (всяко по 100-150лв). Смяна на масло, ролки, филтри - от 500 до 1000 лв. според зависи дали сменяш всички с какви части. Всъщност ако се смени баш всичко около ремъка (което често се налага при първа покупка) можеш да минеш и 1000-та лева. Като цяло много оптимизиран като разходи автомобил, ако е читав като го взимаш.
  18. Иронията мисля я схващам. Въпреки всичко, за мен Ауди, което се бели и протърква и му се чупят пластмасите като кибритени клечки, а вратите му висят като на 30 годишна жигула... е меко казано смущаващо. АЗ СЪМ ФЕН НА МАРКАТА ЗАРАДИ КАЧЕСТВОТО И. А там има компромиси и то никак не малки и маловажни. Тъжна история. Може би не съм достоен за такава кола. След като такива "кусурчета" ме впечатляват
  19. Прав си. За официалните дилъри е така. Но аз виждам, че на човека щом 2000лв. за посредничество му се виждат много, та автоматически изключих официалните дилъри. Т.е. визирах просто дилъри Аз кола от официални не съм купувал никога и нямам идея как е там. Предполагам, че всичко ще е изпипано, то за тия пари....
  20. 1999-та не е B6 Даже може и B5 лифт да не е. Не, че това трябва да има определящо значение де. Просто да знаеш, че това си е B5. Иначе точно този мотор е толкова рядък, че на практика никой не може да ти каже, читав ли е, не е ли Газовата сложена във Франция значи, че поне като монтаж е направено по правилата. Имай предвид обаче, че подобни чуждоземни газови уредби, често се оказват екзотики, които нашите майстори не могат да подържат и настройват! Иначе колите във Франция като цяло са добре подържани, но и много скъпи (по-скъпи от Германия). Точно тази цена е притеснително ниска като за Франция, имай едно много голямо съмнение на ум! Относно цените - не знам какви са данъците в Бургас, но в София, само данъка ще ти е над 200лв. Така, че да вкараш в 300лв. заедно с обслужване на мотора е НЕВЪЗМОЖНО! На тоя мотор, само масло + филтър му е 100лв. Ремък (ремъци), ролки, филтри (въздух, купе, гориво). Аз бих заложил поне 300-500лв. за обслужване (без данъка). Евентуално накладки, дискове. Гуми. Не дай си боже съединител... Всичко зависи какво разбираш под обслужване В лошия случай обслужването може да е колкото ти струва цялата b4-ка. Отделно 200+лв ГО, 100+лв регистрация в КАТ и разходи по прехвърляне. Винетка. Горенето на гориво е параметър с неизвестна величина. Зависи от тежестта на крака. Със сигурност осезаемо повече от АБТ. Накрая - ако ще я карате на ход, убедете се че колата е безупречна. Риска с подобни клас коли е, че счупи ли се по пътя, най-доброто което можеш да направиш е да я предадеш за скраб още там (и затова се плаща )
  21. Що бе велик мотор е това Харчи като за 2.0, а върви като за атмосферка 1.6.
  22. Е чакай бе човек. Фактор, не фактор, ама с толкова луди продавачи чак не съм се срещал. То това си е за клиника. Между другото даже на тези бутикови модели се забелязват следите от употреба вътре в купето. Супер - купуваш си 8 годишна кола за 30к лева с протрита седалка и олющен интериор. Само на мен ли ми се струва ненормално? Е има люк. Това си е наистина рядка екстра за този модел.
×
×
  • Create New...