Wildkid

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

About Wildkid

 • Rank
  User

Друго

 • Kaра
  Audi A4 B9 Avant
 1. Wildkid

  AUDI Connect

  Да не отварям нова тема - някой запазвал ли е посещение в Порше през приложението? Уж запазих, но няма никаква реакция!
 2. Чудничко, и моята......но е минала километрите, де......трябва да поровя, може вече да е правено.
 3. Коя година е колата, да знам дали да чакам същото нещо да се случи и при мене?
 4. Това на снимката е индикатор за изгоряла крушка на ляв стоп. Обаче не вярвам да не пали по тая причина....
 5. Аз лично по-хубави гуми от Michelin не съм имал. И зимните, и летните на а3-ката ми бяха Michelin - Primacy 3 и Alpine 4 и имаха уникално добро представяне на всякакъв терен - сухо, мокро, много мокро... Летните особено в дъжодвете пролетта на магистралата ме изумиха колко стабилност дават, когато пътят беше буквално залят от вода. Предипните летни бяха Dunlop Sportresponce и макар да не беше лоша гумата, разликата беше осезаема в полза на Michelin. За зимните не мога да дам сравнение, защото просто не съм карал други, освен Michelin-а (на тази кола). Сега на А4-ката са Dunlop Sport Maxx, които ще ползвам това лято, догодина ще ги сменя и пак ще са Michelin.
 6. Да, разбрах това (макар да не съм изпадал в подробности), иначе едва ли щеше да каже "при 100 км/ч", както и че разликите в проценти са равни. Така или иначе очевидно няма смисъл да задълбавам драстично в тия неща, разликите не са големи, т.е. в реалния живот не се отразяват много! Отново благодаря на всички за мненията!
 7. Мда, и моята логика е такава (не е смешно, хуманитарен профил съм, математиката си остана в миналото преди 20-тина и повече години). Демек - пренебрежимо малко е....
 8. Мерси, т.е. около 1 км/ч над сегашното на 100 км/ч. Честно казано повече ме интересува каква разлика дава в изминатото разстояние, та да направя и сметка доколко са реалните километри.
 9. Благодаря на всички. В момента, със 17-ките, разликата е +3 км/ч (GPS-а е 3 км/ч надолу от скоростомера).
 10. Зимните са 16-ки, летните 17-ки. И не, няма да сложа 18-ки Отдавна ми мина времето да се правя на wannabe-racer, та да слагам огромни джанти с малко гума по ръба, фланци-мланци, спойлери и подобни дивотии Мерси за калкулатора! А по втория въпрос? След като "по документи" е с "малките" гуми, това предполагам значи, че е "смятана" с тях, т.е. за лятно каране трябва да имам наум корекцията?
 11. Не знам дали това е точния раздел, ако не е - моля да я преместите. "Новата" ми кола пристигна с приятна изненада от продавача - комплект чисто нови зимни гуми с джанти. Всичко е чудесно, но зимните гуми са с размер 205/60/16, а летните са 225/50/17. Въпросът, или по-скоро - въпросите, са два: - Трябва ли да пренастройвам километража на колата при смяната на гумите, за да е точен (условно, щото както знаем далеч не са толкова точни фабрично); - всъщност за кой размер е "фабрично" настроена колата, защото в документите, с които е купувана нова, като гуми са записани именно 205/60/16, което ме навежда на мисълта, че тя си е настроена за тях, а при слагането на новите или нищо не е правено, или пък е пренастройвана за 17-ките... Колата е А4 В9 Avant, ако това има някакво значение в случая. Благодаря предварително.
 12. Wildkid

  AUDI Connect

  Хм, не съм убеден, че си струват, но може би ще ги дам, да опитам как е една година, и ако не ме кефи ще им пея за следващата...
 13. Wildkid

  AUDI Connect

  E, това е ясно, нямам и намерение да го ползвам извън ЕС. Благодаря. Остава да видя тия палячовци от Порше какво ще ми поискат за "лиценз" за Connect, че на тая кола дава, че е изтекъл.
 14. Wildkid

  AUDI Connect

  Благодаря. Картата ти ли си я взимал от оператор, или през Порше? И работи ли ти ползването на Google maps за навигация, върху "стандартната" (съответно разните благини като инфо за трафик и прочее)?
 15. Wildkid

  AUDI Connect

  Здравейте, интересува ме някой използва ли AUDI Connect в колата си, какви услуги са достъпни в БГ, както и как процедирате за връзката - отделна карта, или през мобилен телефон? Също така - Порше могат ли да подновяват лицензи за Connect, и ако да - какво струва и как се случва. В сайта, естествено, инфо няма, на мейли не отговарят, по телефона е някаква тотална мъка и искат да си запиша час и да ходя при тях, а бих си спестил разходката до Сърбия, ако мога да намеря инфо тук. Колата е В9 авант....