Jump to content

HALF

Members
  • Мнения

    135
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от HALF

  1. HALF

    A5 3.0TDI S-tronic Transmission Malfunction

    Може да се дължи на този проблем, виж описанието и как се решава TSB_gearbox_2.pdf
  2. HALF

    a5 tfsi 2.0 гори много масло ?

    Адрес ли искаш, или само така си говориш реторично.
  3. HALF

    a5 tfsi 2.0 гори много масло ?

    Цените не са толкова различни от българия, ако те намират частите ми казаха 2.5-3 хиляди работата е 30 евро на час в моя сервиз, в официалния на ауди е около 70+ддс ако се върна в българия имам разходи около 1000 евро само за път, така че крайната цена сигурно ще се изравни тук и там
  4. HALF

    a5 tfsi 2.0 гори много масло ?

    Живея на малък остров, от единия край до другия е 60км (по дългата страна)
  5. HALF

    a5 tfsi 2.0 гори много масло ?

    Въпроса е че беше на всеки 5000км(когато колата беше на 24000км), и сега малко по малко падат километрите на които трябва да доливам(сега е на около 95000), сигурно още 50-70 хиляди мога да карам, но ако се чака много може и да надере главата, за това се чудя дали да не го направя от сега ( и без това трябва да сменям тампоните). Друго четох че някой модели имали проблеми с обтегача на веригата и даже сега ще ги съдят в Америка. Мисля и него да сменя докато колата е разглобена а и самия обтегач е около 60 евро.
  6. и при мен същия проблем, ама се чудя дали няма по-хубави aftermarket колони с които да заменя и двете страни.
  7. HALF

    a5 tfsi 2.0 гори много масло ?

    Някой който е запознат с ремонта може ли да публикува номера на частите? Бутала, биели, клапана за маслените пари. Все още гори литър на около 3500км но трябва да сменям тампоните на двигателя и веригата и се чудя дали да не сменя всичко на куп. Предпочитам да купя частите предварително ама искам да знам точно какво ми трябва за да намеря най-добри цени.
  8. Някой има ли идея кой модел пръскалки трябва да купя за 2009 а5 за да са тип мъгла, по-новите модели го имат стандартно но не съм сигурен ако размера на дупките за монтиране е същия или ще ми трябва и адаптер за да паснат по-новите.
  9. Изглежда имаш същия проблем като мен, мисля че частта която ти показах трябва да помогне, но по добре провери за точния модел за твоята кола, а и не съм сигурен ако има разлика лява и дясна врата.
  10. Провери дали всички врати не работят, миналата година имах същия проблем като застудя но със пасажерската врата. 90% от случаите не се отключваше и трябваше от вътре да я отварям, в крайна сметка си купих новa ключалка (ето линк https://www.ebay.es/itm/STELLMOTOR-TURSCHLOSS-FUR-AUDI-A4-A5-Q3-Q5-Q7-ZENTRALVERRIEGELUNG-VORNE-RECHTS-/172323801491?hash=item281f4c8993&_uhb=1 ) но не стигнах до смяна понеже след няколко седмици проблема изчезна. Все още си пазя частта де, ако пак се появи проблема ми ще я сменя.
  11. Мерси за информацията, този уикенд ще се опитам да го отворя и да видя какво може да се направи, че цялата голяма пластмаса е комплект и нова е около 90 евро.
  12. Някой има ли идея как се маха пластмасовият панел в началото на багажника. Малкото капаче което покрива дупката където влиза ключалката от багажника нещо се е счупило и искам да го поправя, но не ми е ясно къде и колко да напъвам за да сваля голямата пластмаса, и в нета не намерих нищо за а5 или новите а4.
  13. Някой слагал ли си е теглич, мисля да купя джетски скоро но а5цата няма теглич и се чудя дали да я водя в ауди (където май ще ме таксуват яко за втори вентилатор, теглич и програмиране), или да купя частите сам и да ги инсталирам сам. Някой има ли идея колко работа е, и колко пари струва приблизително?
  14. Не е добра оферта според мен, сравнявам с моята кола която я взех за 49000лв и беше на 24500 километра. Няма да коментирам самата кола, понеже по снимки всички са ми еднакви на мене...
  15. Следя си колко често се налага да досипвам масло, някой друг с подобен двигател води ли си записки? 48150km - 0.9l 53990km - 1.0l 59768km - complete change 64742km - 1.0l 69821km - 1.0l
  16. Ако мислиш да слагаш газ, не си за скъп автомобил (не че е особено скъп де...) съвети... търси автоматик, и търси quatro, т.е. 2.0 двигателя май няма да е за тебе от тази година. друг съвет - ако искаш спортна кола, не е това модела, гледай s5 или по добре rs5 ако имаш парите.
  17. Моите са фабрични 20ки и не съм сигурен какви са им параметрите, а в момента съм в България и не мога да видя дали има нещо написано по самите джанти, във етка та дали няма да има повече информация за тях, ако не намериш информация ще мога да ти кажа след 23ти
  18. Нокията не пази телефоните на картата памет по принцип а на вътрешната памет в телефона, ако телефона можеш да го пуснеш за кратко е добра идея да пратиш всички контакти през блутут на друг телефон, не е перфектен вариант но алтернативата е да намериш syncml сървър на който да си качиш контактите и после да ги експортираш в формат за нови телефони. Само за информация - картата за да я четеш ти трябва само MMC card reader за PC, RS - е reduced size (защото е половин размер карта) , DV е dual volgate - т.е. работи на два волтажа и това я прави по-универсална. Файловата система е FAT така че компютъра няма да има проблем да я прочете.
  19. Малко е оф топик но... кой си купува кола от България за да я кара в Германия?! Тук дори да ти кажат как може евентуално да се отстрани някакъв проблем, ремонта там ще ти излезе по-скъпо вероятно от колкото смяната, особено поради цената за час труд.
  20. HALF

    Новото Audi A5 (B9) 2016

    За 4 врати дизайна на модела от видеото наистина ми харесва, но за купе - никак. А явно снимките които аз постнах са малко сплескани, наистина не изглежда толкова висока на други снимки.
  21. HALF

    Новото Audi A5 (B9) 2016

    Вижте спортбека, още по-малко ми харесва
  22. Моите фарове са винаги на ауто, така че не мисля че това е проблема, видях в ръководството на колата че всеки отделен контакт (запалката, между предните седалки, и за задните седалки) има отделен бушон в багажника, явно единият е изгорял, та днес купих няколко 15 амперови бушона и утре ще видя дали смяната ще помогне.
  23. Доста време държах закачено зарядно за телефон в 12 волтовата дупка между седалките, в последствие като реших да я ползвам пак забелязах че е спряла да работи, за сметка на това запалката работи. Има ли отделен бушон за двете "запалки" че искам да го сменя ако това е проблема.
  24. HALF

    Новото Audi A5 (B9) 2016

    Старото обаче е 4.2 литров двигател, за разлика от сегашния 3 литров. Освен това новия го дават 7.3/100 докато стария е 8.9/100. Като дизайн май най-старото най-ми харесва, новото не ми се струва много агресивно. Но интериора е страхотен. ЕДИТ: грешка 2007-2012 са били 4.2 литра от 2012 до сега са били с 3 литрови турбо двигатели, т.е. няма особена разлика освен в разхода и в това че старите са 329 коня.
  25. HALF

    a5 tfsi 2.0 гори много масло ?

    А относно въпроса - ако се ремонтира (смяна на бутала или само на пръстените, не знам точно на кое) повече няма да имаш проблеми. Въпроса е колко пари ще ти излезе и дали няма да е по-евтино да доливаш. Въпреки че на всеки 300км е трагично положението наистина(моята за късмет е на около 4000км мисля). Чел съм в чуждестранни форуми че само ъпдейта на софтуера подобрявал разхода(не отстранява проблема изцяло), но не знам до колко ще ти помогне в твоя случай, и колко ще ти струва само това ако не си в гаранция.
×
×
  • Create New...