Jump to content

joro2k

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от joro2k

  1. joro2k

    Карбуратор

    Игленият клапан се намира вдясно от ограденото със зелено на снимката. Стеблото му е този месингов "винт" с диаметър около 10мм, който се вижда. При мен от там "извираха" капчици бензин. Отвих го, внимателно го извадих, смених му двете "О" пръстенчета и го върнах. Но мисля че и просто да го бях дозатегнал щях да реша проблема.
  2. joro2k

    Карбуратор

    Огледай внимателно за течове на бензин, щом мирише силно, вероятно е видимо мястото. Аз съм имал проблем с теч от маркуч - подменох всички маркучи след това. Това лято пък смених платното на ускорителната помпа, текло ми е и от капачката на игления клапан, той се оправи с дозатягане.
  3. Update: Ако някой друг има подобен проблем - частично решение е да се извади предпазителя на телематикса (10А от малките), спира да бълва предупрежденията. Телефона въобще не се включва. Единствено може да се ползва за СОС обаждане (ако има все още заряд в emergency батерията).
  4. Как са батериите? Виждал съм безумни грешки (Lens Error) от неочаквано заминали батерии.
  5. Колеги, благодаря за бързата реакция! Ще проверим под кората на волана. Колата е Авант, 2003, има си GSM слушалка с кабел в подлакътника (Нокиа с дисплей, клавиатура, микрофон, говорителче и SIM) но не знам къде е самия GSM модул - дали в телематикса, или в слушалката.
  6. Колеги, здравейте! Мой приятел си взе скоро А6 Ц5, но има проблем с Emergency battery-то на Телематикса. Всеки път като даде на контакт се налага да потвърди предупрежденията, че му е изтощена батерията, да се свърже с местния дилър за подмяна, и т.н. Досадна работа, а смяната на батерията се оказа скъпо удоволствие. Въпросът е знаете ли къде се намира въпросния Телематикс при това Ауди? Масово разпространената версия - в краката на пасажера се оказа невалидна, вече е проверил - в пода е празно.
  7. И аз мислех, че имам антивирусна програма ползвайки НОД години наред (лицензен), докато не се наложи да си сложа друга антивирусна (Касперски , АВГ) и се оказа, че НОД наистина е спял. Не ми е правил проблеми (това би трябвало да не е екстра а задължение за една читава програма), но и не е хванал нито един вирус/злонамерен сайт в Интернет...
  8. Придърпване при 1500-2000 оборота го оправих със смяна на кабелите (виновен беше тоя между делкото и бобината)... Нещо по запалването е според мен - кабели, свещи, делко...
  9. Същия проблем - и на газ и на бензин при ниски обороти придърпваше много неприятно - оказа се кабела от бобината към дистрибуторната капачка, оправи се с нов комплект ТЕСЛА, после заради спорта експериментирах да ги подменям един по един кабелите и се оказа тоя...
  10. Проблемите при ниски обороти ги имах и аз - оказа се че проблема е в два от кабелите за свещите - странно че го нямаше проблема при високи обороти! Погледни и кабелите, или най-добре вземи от някой за проба. Проблем при паленето нямах обаче!
  11. Колега, преди месец набих спирачки заради един пе..л на магистралата и след това на всяко спиране се чуваше едно монотонно потропване на всеки оборот на колелото... (нямаше тресене)... Оказа се че от рязкото спиране и предполагам от жегата (?!) ми се е развила гайката на главината. При ускоряване се затяга леко, при спиране се развива - от инерционните сили... Добре че не си прецаках сравнително новите лагери! Вероятността и при теб да е нещо такова ми се вижда минимална, ама все пак виж да не ти се отхлабва гайката при спиране?
  12. joro2k

    Iphone 2

    Това може и да свърши работа: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14460 доставят в БГ безплатно...
  13. Със здраве и без грижи да я караш!
  14. Колега, същия рутер ползвам, същата версия на фърмуера. Досега нямам нито един проблем - вече 4 месеца... И аз ползвам uTorrent. Да не би доставчика да ти е ограничил броя на сесиите?? Някои го правят при ползването на WiFI рутер. Можеш да пробваш да намалиш Общ максимален брой връзки в настройките на uTorrent на 10-15, което ще ти намали скоростта, но поне ще видиш дали е от това проблема
  15. joro2k

    Делко Valeo / Bosch

    Благодаря, колеги! С оригиналното съм значи - Бош...
  16. joro2k

    Делко Valeo / Bosch

    Колеги, някой знае ли каква марка е оригиналното делко на Audi 80 SF? Благодаря предварително на отзовалите се!
  17. Зимата смених оригиналната Пиербург (която се оказа здрава - грешна диагностика) с ПТЗ и досега нямам проблем...
  18. joro2k

    Съединител ?????

    Аз имам аналогичен проблем. Рядко ми се случва, за 1000км 3-4 пъти. За последно вчера на 4та, 1800 оборота, ускорявах - 2-3 осезаеми придръпвания... Мислех, че може да е изпарителя, но като гледам при теб на дизел е същото, та нещо друго ще да е. Проблема се появи след смяна на тампоните на двигателя преди месец, не съм сигурен, че е от това обаче, щото не е просто тропане а се усеща и на ускорението. Замислям се за евентуална връзка с изпускащата ми от известно време горна помпа на съединителя ?! (Тя не е толкова зле, прави ми проблем само при каране на полусъединител по-дълго...) Хайде ако някой е решил подобен проблем да сподели
  19. Имаш - транзисторен - TSZ, мисля че се водеше... Ако имаш руския PDF файл за Ауди 80 го погледни, много подробно е обяснено как да си намериш проблема и как да го решиш Не знам от къде да го изтеглиш, ако го нямаш обаче ?!
  20. Самия датчик е под една капачка под палеца на делкото. Не гарантирам, че съм много точен в обяснението, но той е част от електромагнитна система на безконтактно запалване, която подава импулси към бобината при въртенето на делкото, замества чукчето и наковалнята, които има класическото запалване. Имаше цяла тема по въпроса - лесно ще я намериш. Куплунга му е това, което се вижда на третата снимка, черното с надпис Germany, точно до задната скоба на дистрибуторната капачка. Има 3 входа - маса, 12Волта (или 5?) и другия е контактния изход. Огледай някой от трите кабела да не е прекъснат. При мен бяха захванати с една опашка към рамката държаща акуммулатора и тъй като беше опънат, се беше прекъснал едния кабел.... Успех!
  21. И на мен ми звучи като проблем с кабелите към датчика на Хол - цитирам свой стар пост: "Ще споделя и моята одисея с прекъсването, въпреки че беше с много по-лесни симптоми - гаснеше само при натискане на съединителя (или отнемането на газта при по-рязко ускоряване). "Работи" така един ден докато на следващия съвсем не умря, за късмет на паркинга на един хипермаркет. Изтеглиха ме до вкъщи и след обстоен преглед се оказа, че ми е прекъснат единия от трите кабела на датчика на Хол... трудно го видях, щото има един маркуч за изолация. Та изглежда кабела се е държал само на изолацията и при поклащането на двигателя при натискането на съединителя се е прекъсвал... Огледай хубаво за цялостта на кабелите! Успех!" Двигателят ми е същия като твоя - имаш датчик на хол, на задната страна на делкото са му изводите, провери куплунга и кабелите му...
  22. Да, изглежда има връзка, защото с новите гуми се усили
  23. Да се похваля, Днес майстора ми смени лагерите на главините със SNR и проблема се оправи! Няма шум в завой, всъщност няма никакви шумове! Чувам си тихичко двигателя, карам си с кеф и така... Та ако някой си е познал проблема в моите симптоми - това е решението. Хайде , със здраве!
  24. Един колега с Б3-ка, която имаше виещ и стържещ звук и на няколко места му бяха обяснили, че е за смяна на диференциал (дори и майстор го слуша с докторски слушалки), вчера отиде да я остави на нов майстор за смяната и - изненада. Монтьорът и дума не ще да чуе че проблема е от диф-а. Лагер на главина! Категорично! А предната вечер я карах и аз, и звука беше един металически, стържещ, виещ, дори при прав волан, усилваше се в завой. Ами смени му майстора двата лагера с уговорката да е за негова сметка ако няма резултат и днес не може да си познае колата човека - абсолютно никакъв шум... Старите лагери (MARKO или нещо такова) били кофти и черупката била с язви. Смущава ме фактът, че при мен звука е много различен , нямам много опит с виещи лагери, но в случая не виждам почти нищо общо. Иначе съм планувал другата седмица да ходя да сменя лагерите като намеря време, ще пиша резултата. Това че новите гуми засилват шумовете ми стана интересно, но нещо не мога да си го обясня... То вярно че новата гума е няколко кг по-тежка от износената, но тази тежест е балансирана
  25. Здравейте, от скоро имам странен шум при десен завой със скорост > 60-70км. Наподобява ми на перка на хеликоптер . Ритмично, глухо, не е стържещо...Не мога да го определя като виене. (Малко преди да се появи купих нови гуми, но не виждам как може да е от това. ) Ходих при майстор да ми прави окачването, според него шума е от диференциала, щото се чувал като вдигне колата и от ляво и от дясно. Тая вечер правих тест с крик отляво/отдясно и газ на четвърта - отляво се чува много по-силно отколкото от дясно. Чувал съм шум от прецакан диференциал и го намирам за по-метален и стържещ... Отново симптомите - само при десен завой, никакъв шум при прав волан и доста по-слаб при ляв завой. Не се променя при ускорение в завоя, или при спускане на скорост. Ако знаете още какво мога да пробвам преди да ходя пак на майстор? Според вас къде е проблема? Според човека, който ми прави реглажа и след това направи едно кръгче (а и според мен) е преден ляв лагер на главина. Да ги сменям ли лагерите или да продължавам с диагностиката?
×
×
  • Create New...