Jump to content

Dandy

Members
  • Мнения

    45
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Dandy

  1. Пробвах какво ли не, няма оправия. И базови настройки, и кодиране на новия акумулатор. При базовите казва Not Available и на 4те setting-a. Някаква идея към кого мога да се обърна ?
  2. Здравейте колеги, Нужна ми е вашата помощ! Акумулаторът ми умря от раз (оказа се, че е оригиналния, който е изкарал 11 години). След като ми дадоха ток за да стигна да си купя нов, очаквано имаше грешки по всички модули и канали. Изчистих всичко без тази на багажника, която не може да се изтрие. Съответно и ел.багажника не работи. Отключва се, но нито тръгва нагоре, нито с бутона се затваря. Мога да отварям и затварям на ръка, с голямо усилие. Отварях го без проблем 5-6 часа преди да ми замине акумулатора. След смяната на акумулатора проблемът продължи. Грешката, която излиза на OBD Eleven е Luggage compartment cover - no basic settings. Fault code: B12EF54 Пуснах живи данни - моторчетата са захранени, но забелязах, че на сензор 1 пише Active, докато на 2 - not active. Ходих в магазина с акумулаторите, казаха, че знаят какво да направят и трябва калибриране и там пуснаха живи данни с Bosch: Реле на капак на багажник: Компонент отворен Капак на багажника сензор на Хол А: Компонент отворен Капак на багажника сензор на Хол B: Компонент затворен Позиция капак на багажника: Статус - Междинно положение Мъчиха се да калибрират и какво ли не, но багажникът не помдръдва - нито нагоре, нито надолу. Щората вътре също не помръдва, но те вървят заедно вероятно. Казаха ми, че според тях тоя втория сензор е заминал, тъй като отчита различно състояние от първия и така компютъра не знае в какво положение е багажника и дали да го отвори или затвори. Моето виждане е, че тези 2 сензора е нормално да са в различни състояния, тъй като вероятно единия е на крайно отворено положение, другия в затворено и е активен този, който в момента отчита. Може и да греша. Някой с ел.багажник и диагностика може ли да провери при него какво отчитат сензорите на живи данни при отворено положение и дали имат различен статус? Имате ли идея и за какъв проблем иде реч и кой може да ми помогне? Би било голямо съвпадение нещо да се е счупило точно между последното отваряне на багажника и умирането на акумулатора. Благодаря!
  3. Здравейте колеги, Ел. Рейката ми замина след минаване през локва тип река. Наводни се единия датчик, първо светка жълто, като пишеше, че мога да карам. След известно време светна червено, ввдърви волана и по кодовете във vag com-a е за сервиз и рециклиране или смяна на датчик. Въпросът е дали някой го е правил и на кой сервиз се е доверил в София? Намерих до момента 3, като цените и условията са сходни, гаранцията, която дават е различна. В случая, бих се хванал за това, но и 10 гоидни да ми даде, знаем, че ако искат, винаги после ще скалъпят оправдания. Интересуват ме читави сервизи и сериозни хора, ако някой е правил. Това, което намерих е Felix (Манастирски ливади), AirShox (Дружба) и AutoMechanic Красна поляна. Ако някой е ползвал техните услуги за електрическа (НЕ хидравлична), нека сподели резултат. Ако знаете и други, моля споделете. Благодаря! Поздрави, Даниел
  4. Dandy

    Проблем климатроник B7

    Правих обслужване точно преди да стане проблема и смених и филтъра. Колкото до грешки - няма, това също ме озадачава. Надявам се да е фреон или тръбичка нещо, дано не е компресор.
  5. Здравейте! Климатроникът се държи странно напоследък. До края на миналото лято работеше на пушка и трябваше да вдигна доста градусите, че да не ми е студено. Това "лято", в началото нямаше проблем (Април месец). След това при едно пътуване както духаше студено, така изведнъж взе да става топличко в колата, но не толкова както когато се спре компресора. Забелязах, че колкото и да смъквам градусите, силата на духане се увеличава, но температурата си остава същата, не духа студено. Спрях компресора и изведнъж ме лъхна хладен въздух за известно време, след това нормално - стана адска жега. Пуснах го пак - усети се леко захлаждане и стана горе долу както преди - абе по-добре от изцяло спрян, но нищо общо със студения въздух при климатик. Спрях, изгасих колата, изчаках 2 минути, запалих отново и вкл. компресора - климатикът тръгна на пушка, все едно не е имало проблеми. На къси разстояния в града не ми го прави сякаш, получава се при по-дълго каране след 100ина км да кажем. МИналата седмица ходих го Гърция - до границата работи супер. Там чаках на място 2 часа - духаше идеално. След това загасих колата и като минах границата пак го пуснах и се започна с номерата. Тоя път ново гасене и пускане не подейства. Сега в града пак духа добре, но в даден момент пак го прави тоя номер. Забелязах, че като спрях едния път компресора и намалих градусите на минимум, съответно силата на струята се увеличи, отпред от въздуховода под стъклото изхвърча малко ледче (колкото грахово зърно). Някой имал ли е подобно поведение на климатика? Имам опасения някакви за управляващ блок или запушена някоя тръбичка. На ВАГ ком не излиза проблем. Питам първо тук, така или иначе ще ходя и на майстор, но тъй като със старото ауди съм си патил от няколко, реших да се информирам предварително за възможни варианти. Също така, ако знаете някой разбиращ си от работата в София (района на Младост или Западен парк), или във Велико Търново / ГО и региона, ще съм благодарен да споделите! Поздрави! Даниел
  6. Здравейте колеги, Колата е А4 Б7 с фабричен ксенон и пръскалки на бронята. При задържане на лостчето за пръскалките на прозореца за 3-4 секунди, нормално пръскалките за фаровете излизат и правят "пустинна буря" :), но след това не се прибират. Виждам, че се отварят към 1.5-2см и след това опитват да се приберат, но остават на няма и 1см от бронята. Пробвах го няколко пъти, в един от случаите дясната се прибра изцяло, но след това отново остана така при следващ опит. Опитах и ги прибрах на ръка, макар че имаше съпротивление. Вчера ги изтеглих максимално напред за да видя какво се вижда вътре зад дюзите. Има една гумена мембрана, която леко скърца и ми се струва, че тя е поизгоряла и прави голямо съпротивление. Опитах да я смажа с WD и един друг лубрикант и след като ги раздвижих на ръка, започнаха да вървят доста "по-мазно". При нов опит, дясната отноов се прибра, но пак еднократно. При последващ опит, отново остана отворена наполовина. Въпросът е: имате ли представа каква е схемата отвътре и дали може нещо да е клеясало и да затруднява движението? Не ми се струва да има вакуум, който да прибира, не се чува и моторче. По-скоро мисля, че е с някаква пружина за връщането, а занапред излиза от високото налягане? Не мога да видя отзад на бронята за момента какво е положението, тъй като нямам канал. Благодаря предварително!
  7. Привет. Търся кората над акумулатора за А4 Б7. Цена? Освен това, на десния подглавник бутона, който е за регулиране - самия пластмасов бутон ми вдясно, който се пада срещу държача на колана.
  8. Пичове, аз минах през тая процедура миналата година. След изпиране на колата, въпреки, че изрично бях казал, че такава не искам да се пере, а да се мине само с много леко навлажнен парцал, те го бяха изпрали и резултатът не закъсня - 1 месец по-късно вече увиснал целия. Препоръчаха ми и ходих при един пич на Ломско шосе - Пейчо се казва.... Направи ми го целия + гредите отстрани отпред и отзад и стана перфектно. Даде ми сам предложение да го направи в алкантара, като заедно подбрахме цветовете, че да се върже със салона. Като бонус ми направи и подлакътника в същия цвят. Всичко ми излезе 100 или 110 лв (ще излъжа). Оставих я в 9 сутринта, същата вечер беше готов, като той си го демонтира и монтира. Все му беше тая дали ще го занеса или той ще го сложи, защото буквално го маха за минути. При интерес, ще ви кача снимки и дам телефон на човека. Аз лично останах много доволен. Поздрави!
  9. Dandy

    Огледала А4 В5

    Мисля, че има малка, но стъклата би трябвало да са влизат и на двете (имам спомен, че съм ги разменял на една друга б5ца). Тук може и да те излъжа, така че нека някой друг да каже също.
  10. Dandy

    Огледала А4 В5

    Не са еднакви. Аз я купих с огледала от C5 и ми се наложи да сменям стъкло. Понеже моята е фейслифт, обиколих всички магазини и викам, че търся за фейс и ми показват различно. Мина време докато срравня всички огледала и видях, че е от C5. Капачката също е различна, тъй като при C5 огледалото е леко ромбовидно, и примерно от C5 стъкло не влиза в капачката на B5. Иначе ако се смени цялото огледало, заедно с капачката - няма проблем - триъгълника пасва. Поздрави !
  11. ми тия схеми са преди фейса повечето, има някакви минимални разлики, ама мисля, че точно погрева е отделен тук на друг предпазител. Взел съм капака да го преведа от немски Благодаря за отговорите ! Тия дни по светло продължавам с опитите
  12. Отдолу тръгва, но отгоре просто не помръдва. Виждам само някви метални пластинки, но след като ги осветя с фенера и под мн кофти ъгъл. Не мога да разбера накъде се напъват. Целта ми е да стигна до кабела за подгрев на задното стъкло. Другия вариант е при бушоните. Там обаче като извадя бушона за задното стъкло и продължава да свети светодиода на самия бутон, затова се принудих да сваля централната конзола. Или не бутам правилния бушон или всичките LED диоди за бутоните са свързани на отделен предпазител и не гаснат при вадене на бушона за уреда, който осветяват. Някой знае ли дали е така и кой номер е бушона за подгрева на facelift ? Или какъв цвят е кабела ? Благодаря !
  13. Здравейте, Някой знае ли как се сваля упр. На климатронила при б5 facelift ? Искам дс стигна до кабела за подгрев на задния джам, но не мога дс сваля това. Прикачам снимки докъде стигнах. Дърпам, но не излиза. Не виждам щипки, нито нищо, което да освободя. Сори, ако има дрига такава тема, търсих през телефона, но намерих само зс другия тип управление и за коли преди фейса. Благодаря предварително ! https://drive.google.com/file/d/0B5OP29Q6jerVZzYwYWJSaElpYVU/view?usp=docslist_api https://drive.google.com/file/d/0B5OP29Q6jerVbjU1bXk0Mzk2Vzg/view?usp=docslist_api Ето 2 снимки
  14. Имах такава джаджа, дори и по-стария модел - http://www.aliexpress.com/item/V1-5-Mini-Bluetooth-ELM327-OBD2-ELM-327-Auto-Car-ferramenta-de-funciona-em-Android-Windows/32586806272.html?spm=2114.10010108.0.62.gN4pOw. Мисля, че върви на B5ца, но от фейслифт серията. Нз дали имат разлика в протоколите. Подкарах го с Torque приложението, но платено (кракнато, разбира се). Дава живи данни, чете сензорите, но не можеш да триеш грешки, както и да намира такива, ако са по другите канали. Примерно, свети ми airbag-а заради всеобщия проблем, но при "диагностика" не го намира като грешка. Богатите ми емисии също Та с 2 думи - ползвам го само да си гледам налягането на турбината
  15. Здравейте, Купувам пластмасова поставка за чаша/чаши, която се слага в дупката до ръчната и под подлакътника при Ауди А4 Б5. Представлява ето това: Поставя се ето тук: Лично или skype: dandy_87
  16. Колеги, ако мога да използвам същата тема.... Аз съм с B5, facelift. При отваряне на дясната пасажерска врата, от известно време спря да свети плафона. Първоначално се светваше само от време навреме, сега изобщо. При всички други врати плафона си светва и няма проблем. Къде се намира пъпката, която контактува при затваряне на вратата и изобщо по такъв начин ли е реализирано, тъй като гледах, но не видях такава ? Благодаря предварително на отзовалите се !
  17. Много благодаря за отделеното време, колега. Ще ги нещата пробвам така, както си описал и по-специално с антената Жив и здрав ! Ще споделя после какво е станало.
  18. Здравейте, Преди няколко месеца смених оригиналния Concert с Mp3 player Pioneer, при което ми се получиха 2 проблема: - не работят задните говорители - усилвателя на антената не работи. При оригиналния касетофон имах 4 букси отзад - една за захранаване, една за предни и задни колони и другите 2 бяха за функциите на касетофона - усилване, намаляне и т.н. С новия mp3 player имах преходник, който ми връзва 2 от буксите в една, която си влиза в него. Въпросните 2 букси са за захранването и за колоните. Дотук добре. Първо трябваше да разменя + и минус на този преход, защото иначе губеше всеки път настройките. Това се оправи и сега всичко е наред. Проблемът е с това, че задните говорители не работят, въпреки, че буксата за 4те говорителя (предните във вратите + пищялките и задните) е включена в прехода. Проследих 2та проводника за задните говорители и видях, че и двата отиват до единия от 2та говорителя и по-точно под него. Там има нещо допълнително в метална кутия, което прилича на фабрично, където влизат 2та кабела и излизат 8 или 10. Оттам тръгват и за заден десен говорител. Кофтито е, че влизат един цвят кабели, излизат съвсем друг. Най-вероятно това е някакъв филтър, както и усилвател на антената на радиото, тъй като след смяната, сигнала е много слаб и постоянно пращи, губи се, много рядко го докарвам до стерео, на която и да е от станциите да съм. Колата е A4 B5 Facelift-a - 2000 година. Мога да изкарам проводниците от говорителите отзад да стигнат до радиото и да ги вържа с чинчове на изходите за усилвател. Това ще го направя лесно и ще си реша проблема с неработещите задни говорители, но ще отрежа филтъра и няма да ми реши проблема с усилвателя на антената. Изчетох няколко теми за въпросния усилвател и т.н. , видях че на някои модели е в прага, на другите отзад, но като цяло не успях да намеря някой с решение. Дали има някакви готови преходи, които да ми решат драмата при включени примерно и 4те букси от старото радио или нещо, което мога да направя за да заработи всичко по цивилизован начин ? Някой да има схема на тая джаджа отзад (визирам филтъра и усилвателчето). Прилагам снимка на схемата на старото ми радио, виждат се 4те букси и коя за какво се използва. При мен в преходника влизат 2те, които са отгоре на схемата, вдясно от бушона 7.5А . Ако се налага, мога външно да снимам въпросният филтър под задния ляв говорител, както и 4те букси от старото радио. Благодаря предварително на отзовалите се !
  19. Колега, маншона на скоростния лост зздрав ли е ? Цена ?
  20. Колега, задна лява (шофьорска) лайсна на вратата. Не тази по средата, а гумената на праговете. Налична ли е, здрава ли е заедно с щипките и цена ?
  21. Продавам Audi Chorus касетофон, свален от A4 B5 Facelift. Касетофона е с нов чип с удължен живот (не е стандартния) и няма проблеми с усилването, за разлика от повечето от този модел. Единствената забележка са малко разбитите 2 отвора за пластините за изваждане в долните два края, тъй като видях голям зор със свалянето (нямах щипките) . Имам и карта с кода му, макар че не е имало проблеми при тест на друг автомобил. Намира се в София, мога да изпратя за страната, при нужда за сметка на купувача. Цена: 50лв 0882206361 или лично съобщение
×
×
  • Create New...