Jump to content

cMeX

Members
  • Мнения

    77
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от cMeX

  1. cMeX

    Диаграма ремък серво 3.0TDI

    Как точно минава ме интересува
  2. Колеги някой може ли да сподели диаграмата за Aux ремъка (който минава през серво мотора и алтенатора) че намирам доста и все различни.
  3. cMeX

    Почистване на дренаж

    Ако имаш шибидах виж и от там дали не тече. 3 пъти ми влиза вода защото особенно задните оточници се запушват лесно и прелива.
  4. Здравейте, Някой с опит може ли да сподели баласта за би ксеноновият фар има ли разлика ако имаш адаптивни светлини. Че гледам в един сайт едни и същи изглеждат ама единия е за адаптивни другият не. Не виждам защо да има разлика.
  5. Тази графиката в колата не показва колко е зареден акумолатора. Показва в какъв стейт е за да знаеш дали някоя система изключва при загасен мотор. 10-100% не са реалния заряд в акумолатора.
  6. При мен датчика се беше изпекъл и даваше същото, пък пръчката си беше на ниво. Нов датчик и всичко е ток 3та година.
  7. cMeX

    Неизвестен бутон

    Един приятел има абсолютно същия бутон и му е за блутута. Някакъв афтърмаркет беше сложил предишния собственик и този бутон заменяше този на волана.
  8. cMeX

    Парктроник 4F

    Ако е какъвто и да е проблем самия бутон лампичката на него не свети ами мига. В тази кола пукане няма или пищи или не. Ако я прочетеш колата трябва да ти каже какъв е проблема. При мен най често е била инсталацията проблема. Отделно в началото си казал че нямаш отпред пък после предните пищят само на толко :D. Попринцип при пускане на парктроника той си издва един сигнал че се е пуснал. Последната ми идея е тази кола да е нямала и да не е кодиран.
  9. cMeX

    Парно парче дунапрен

    Това е поста който погледнах. Не се вади трудно. Виж там и клип на един англичанин как го маха.
  10. Здравейте колеги, днес си свалих моторчето за парното да го рециклирам както се препоръча в една друга тема, но уви намерих едно парче дунапрен в канала за въздуха и не ми изглежда да е от там. Някакви идей от къде е дошло за да го наместя
  11. cMeX

    MMI странен проблем

    Здравейте, От няколко седмици имам много странен проблем с MMI системата и нямам идея на какво може да се дължи. Понякога (50/50 шанс е при палене) Част от функционалноста на ММИ спира. Заключва въздушното окачване( става сиво) спира мулти волана и забива часовнила на ММИ (този на таблото продължава да върти). Колата не записва никаква грешка ... последна версия 2g high. Ако някой изпадне с някоя идея ще е добре.
  12. cMeX

    Оттечка от усилвателя

    Сигурен ли си че след някакво кратко време не гаси и бутона ? Защото при мен също остава светещ но след 5-10 мин го изключва.
  13. Здравейте, Някаква идея от къде да взема кабел за захранването на навигицията? Имам в предвит такъв Y type където взимам ток от друг модул и я захранвам и нея.
  14. Здравейте, Иска ми се да разбера дали всички MMI High имат тунер модула. Защото според Self Study програмата на ауди за този модел е обозначено че би трябвало всички да го имат( страница 70 от това което съм прикачил). SSP+3'05+electrics.pdf
  15. Здравейте колеги, Едно приятелче си купи въпросните гуми за неговия мерцедес но е объркал размера. Гумите са чисто нови просто са на мерцедес джанти (продават се и без джантите). На мойта а6ца (4f) съм със същите. Ако някой има интерес пускам линк към обявата. Първа кола му е и малко се прецака... https://www.olx.bg/ad/bridgestone-lm005-225-45-r17-91h-fr-dzhanti-7-5jh17-CID360-ID801uV.html
  16. cMeX

    A6 2006 3.0TDI Nav Retrofit

    Не с този цветния съм. Писах му, евала колега.
  17. cMeX

    A6 2006 3.0TDI Nav Retrofit

    Здравейте колеги, имам следният въпрос искам да си сложа навигация в колата, за момента когато цъкна Nav ми изписва Navigation not installed. Имам самия модул който стой в багажника, купил съм го отделно. Имам следните 2 питания. 1во - Колата има антена на тавана "Shark fin" и ми е интересно кабелът от нея за GPS сигнал къде точно трябва да излиза (колата е седан). 2ро- От къде мога да купя нужните кабели за да вържа самата навигация. Като цяло гледах този гайд https://audiforum.us/threads/mmi-high-navigation-retrofit-guide-a6-avant.5329/ и само кабелите незнам от къде да намеря.
  18. cMeX

    Cd changer faulty

    Здравейте колеги, Онзи ден ми се наложи да разкачим доста от кабелите по колата понеже имах проблем с въздушното окачване което в последствие оправихме обаче нещо стана с CD changerа. На самия чеинджър светят 1-3-5 лампа и ми изписва device fault на MMI. Вадих бушони лампите мигат някво време ама след това пак същата история. Тук таме вместо device fault изписва empty. Някаква идея какво да правя ?
  19. Колега съжалявам че така ти досаждам ама нещо немога да го намеря онлаин тоя клапан ако може някои да ми даде линк към него.
  20. То кво точно му се скапва ? И мога ли да сменя само клапана или е закъчен към цялата кутия ? Понеже е страшна жега и колата е много топла немога да я отворя сега. Просто днес ми се случи 1-2 пъти все едно да прекъсне (пада с 100тина обората за секунда) и тези 2 грешки са новите ....
  21. Здравейте, Може ли да ми помогне някои да ме насочи към проблемите за тези грешки. P1016 - Valve for air filter bypass flap : open circuit Gearbox p1857 - Load signal, fault message from engine control unit
  22. Самата броня е различна. Има други извивки. В момента съм със стандартна но искам да си запазя s пакета.
  23. Като цяло доколкото съм запознат а то не е в огромна дълбочина има и начин без автоклав така наречения метод "Out-Of-Autoclave". Там се използва специален метод с вакума и след това детаила може да бъда изпечен даже в домакинска печка поради нуждата от по ниска температура 80-180 градуса и казват че детаила става със същата здравина. Като цяло съм поръчал 2 книги от англия за композитни материали по конкретно за карбон защотото винаги е по добре първо да проучиш всичко . Ще видя дали се получава по този начин и честно казано ако не стане ще мисля нещо да намеря Автоклав за печене.
  24. Ще правя малки детаили без да ги пека само след като наредя няколко листа карбон например ще ги вакумирам с вакумна торбичка и вакум компресор. Попринцип незнам за карбон дали се ползва автоклав като цяло. За детаили които са под напрежение само се пекът в специална печка.
  25. Здравейте, Имам идея да си направя 1-2 части от Карбон (истински не фолио) и фибро стъкло. За съжаление обаче нещо немога да намеря в България точно с какво да направя матрицата (калъпа). Попринцип в Англия се взимаше "Epoxy Mold Making Putty" което си е маджун със съответния втвърдител + "Epoxy Gelcoat" което и тук си му викат Гелкоат. Някои има ли идея от къде може да се намери такъв маджун или да мисля нещо с 3D принтер да си направя матрица ?
×
×
  • Create New...