Jump to content

lucho

Members
  • Мнения

    100
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от lucho

  1. Тази случка ми се вижда странна, две коли съм купил през последните години от тази автокъща - много нормално си се държаха хората, карах колите преди да ги платя, даже съдействаха с рапатрак за докарване на колата до КАТ за регистрация. Състоянието на колите съответстваше на обявите, нямаше скрити проблеми и т.н.
  2. Кодът на мотора бил някакъв рядък, само 7-8 месеца се е поставял. Аз нали не разбирам, и е не си записах, но мога да питам пак. За джантите - вярно на 17-ки е по-красива, ама съм принципно против всякакви допълнителни разходи по колите и ми се струва глупаво да харча пари и специално да ги сменям. А как е шумът на магистрално каране примерно със 160 ? (като изключим факта, че е забранено ) ПП. За ръчните скорости и изпреварването - някак си се надявах да не се връщам към времето на малолитражните атмосферни бензини и да свалям предавки за да гоня обороти. Идеята ми за извънградско е 6-та от табела до табела, т.е. трябва и на 90-100 на 6-та да може да изпреварвам спокойно, или пък да катеря хълмове.
  3. Здравейте, Имам подобно предложение от познат, търся мнение от хора, карали продължително и в различни ситуации такава версия на А6 (изчел съм темите в стил "ако е ауди, да е куатро", или "на А6 му трябва поне 3.0 ТДИ). За мен плюсовете изглеждат така - конкретната кола е свежа, на около 130 хил. км., салонът е много запазен, размерът на гумите е "икономичен" (16-ки), годината е добра и предполага по-лесна следваща продажба, 4-цилиндровият дизел според мен предполага (но не знам) по-ниски разходи за консумативи. Минусите - текстилен салон и слаб мотор. Не мога да преценя дали, колко и кога ще почне да ме дразни, и то най-вече в ситуации на извънградско/магистрала, когато трябва да се изпреварва примерно от 90 до 130 км/ч. Предното предаване и ръчните скорости не мога да сложа нито в плюс, нито в минус.
  4. 2.0 TFSI, който се слага на А4 Б8 е много различен (както 180, така и 211 кс версиите) по показатели от 2.0 ТФСИ 200кс. Въртящият момент е по-висок, разходът е по-нисък, и предполагам ред други неща, който специалистите могат да обяснят по-добре от лаиците. И за разлика от дизела, в града ще загрява зимата за 1-2 минути. А разходът в София е около 10-11 .
  5. Ако някой спомене в едно изречение Волво XC70 с D5 дизел и Тойота Версо или Туаран в едно изречение, значи не е карал или дори сядал в нито едно от тях. Сравнение не може изобщо да има - нито в динамика, нито в комфорт. А ще се изненадате и от разхода на гориво.
  6. Volvo с D5 мотор си е много добра оферта за малка кола. Разходът ще е поне 1-2 литра надолу от 2.5 тди. Части има колкото си искаш, а дори повечето неща в МотоПфое са на прилични цени - аз на моето само оттам взимам масла и филтри.
  7. Шкода с топ мотор и оборудване идва малко над 70 К. Виж Б8-ца за тези пари с какви екстри и мотор може да се купи. За това става въпрос. По същата логика, никой нямаше да купува Тойоти, а само Лексус-и.
  8. Ами аз едно съм карал такова, не знам дали много ги карат.
  9. Викаш, красивите ЛЕД фарове и агресивната решетка напълно компенсират разликата между двулитровия дизел и V6 3.6 бензин при шофирането?
  10. Сравнението е по цени - виж каква Б8-ца може да вземеш за 70 К лева и какъв Суперб. Иначе текстилната Шкода е много по-дърво от текстилното Ауди, спор за това няма. Да не влизаме в спора за вътрешно пространство, детски столчета и т.н.
  11. Абе като се повозиш малко на един Суперб 3.6 бензин 4х4, с кожа, соларен шибидах и т.н. и после седнеш в Б8-ца с текстилните седалки и задна седалка, която не се сгъва да си сложиш ските, с умрел 2.0 ТДИ или 1.8 Т на предно и с ръчка, ще има да плачеш. Личен опит. А иначе двете коли струват еднакво.
  12. Ама иначе Б4-рката е най-якото и безпроблемно ауди, нали?
  13. Кажи за Голфа кво отклонение дава на скоростта от ГПС-а.
  14. Ключовото при "поддържането" не да се движиш на права, равна и празна магистрала с постоянна скорост, а как да го правиш при завои, много трафик (камион изпреварва друг камион) и баири (след като са ти убили инерцията). И затова казвам, че при този трафик, освен ако не си с 200+ кс и не изпреварваш отдясно не виждам примерно как ще стигнеш до Стара Загора за 1 час . Спомням си с кола 115 кс (бензин) как се ускорява от 120 до 180, та затова малко ме стресирате с това "поддържане" на 180-200. ПП. Ти с АФН с чип добре, ама тия с бензините по 90 коня на газ как го правят, не знам!
  15. на баирите умират колите без мощност (дизели, бензини, газ/мас). то това си е елементарна физика. ами явно аз съм калпав шофьор или нямам големи кохонес, щото с този трафик лятото нямам смелост да поддържам 180-200
  16. А за избора на кола - Б7-цата изглежда по-практичният избор, а е и по-нов модел все пак.
  17. Глей сега - уж тръгнах да се шегувам, награбихте ме - като карам бавно съм опасен, като карам бързо и ми пречат бавните - нагъл съм бил. Кое от двете е "лошото" поведение на пътя? За дизелите не съм казал лошо никъде. Едната семейна кола е дизел. Ама досега не съм видял кола да вдига повече от каталожните данни по ГПС. А на баирите по наште магистрали много осезаемо се вижда как колите "спират", като не достигат коне. Пък и шофирам от 15 години и половина (без да съм таксиджия или търговски пътник) и малко ме съмняват тия разговори с поддържането на 180-200 по магистралите. Айде да не ми казваш Б5-цата колко е стабилна на завоите на Вакарел на стария асфалт, като има трафик от турски гастарбайтери да ти се пречкат (в лявата лента със 130).
  18. За нова кола, Корсо, сметката излиза както я правиш. Обаче разликата в цената, посочена от колегата, май беше около 1000 евро. Та въпросът е 3.0ТДИ 204 кс как се "подобрява" и за колко пари, така че да стане качествено и надеждно. Аз не разбирам от чипове и не знам 300 или 5000 лева и става ли изобщо - ама поне виждам на каква плоскост е спорът.
  19. Май разцепваше и пасатите с 1.8т и гореше 3 литра по-малко Абе да се чудиш за какво му е на човек кола над 110-130 кс, като толкова "спокойно" си цепиш с 200-220 !
  20. Абе преди години в темата за бензина срещу дизела не беше ли Корсо рекордьорът с прибирането от Лозенец (на морето) до София за 4 часа или нещо такова?
  21. Дентал, всичко тръгна оттам, че ме насметоха как така при ограничение 90 карам с 93 в лявата лента и разни бързи голфове отзад се дразнят, щото им преча. Иначе за ограниченията - мисля, че в повечето случаи е разумно да се кара до около 20 км/ч +, не много повече. Така и карам. И за разлика от АФН спринтьорите не разправям истории от типа "с 4 човека поддържам 220 постоянно и режем всички на магистралата, и накрая - 7/100 разход дизел"
  22. Ами и в отсечката Владая - Драгичево е 90 км/ч - значи съм в правото си да карам с 90 в лява лента? Ако искате с Гоуфовете да тествате ала "дали голф 2 гти 90 година е по-бърз от НГ на Б3 от 89-та година и дали ще вдигнем 170 по нанадолнището", значи имам аналогичното право да тествам по магистралата в лява лента с над максималната. Даже 190 по магистрала е "само" 60 над ограничението, а 170 примерно на въпросната отсечка е нарушение с 80 км. Както и да е, нали говорихме за геройско вдигане на 250 от коли със 130 кс и разни перничани дето взимат 8 километра за 3 минути и т.н. и дали са им верни скоростомерите.
  23. Знаех, че ще скочите срещу "карането бавно в лявата лента". Ама ако пък трябва да съм честен, знаете ли колко мен ме дразните с избушените 15-20 годишни 90-110 коньови умреляци на газ/дизел (малка легенда, АеФеН и АБеТе и други евтини-за-поддръжка-нечупливи-много-запазени-последното-истинско-ауди) като се пънете да изпреварите на баира на магистралата и не може да отлепите от 140 нагоре с бурканите и 4 човека и ме карате да намалявам от спокойната ми скорост от 180 ? Значи бавните и старите коли имат право да "пречат" в лявата лента, щото е "социално" и "хората не могат да си купят нова, щото тройната коалиция и световната конспирация ги окраде", ама с по-мощните и новитге сме "заплаха за движението", ако не дай си Боже спазваме правилника?
  24. Да подкрепя и аз Доминатор с една случка отпреди няколко дни: Две деца на семейни приятели на около 11-12 години ми надуха главата от спор дали ФВ Туарег или Гранд Чероки е по-як джим и кое е по-велико и готино возило и колко вдига. Та, след като се поизнервих, им казах, че всички тези коли дето ги караме са компромис, а ако искаш да си "як" си взимаш кола с две места и две врати, от една от двете марки - Ферари или Порше. Та и вашта малко така стана... ПП. И двете коли са си изпяли песента и вече само ще гълтат пари и нерви на бъдещия собственик.
  25. аз пък на тази отсечка мазно се лепвам с 93 км / ч в лявата лента и се кефя да дразня пернишките рацери малко - лошо ли ми със ските, с готиното аудио, на 6-та с 1600 оборота, а те се напъват с бучащите гоуфове на газ да направят некви рекорди от 140 (примерно!) км/час.
×
×
  • Create New...