Jump to content

Smith

Members
  • Мнения

    328
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Smith

  1. Smith

    Media Changer на Delta CC

    Малко развитие по въпроса за DELTA касетофона и BOSE режима - след инсталирането на системата и свързването и към наличната при мен DELTA - при включване на дисплея се изписа надпис BOSE, след което .... е, знаете - заля ме уникалния звук, заради който си причиних 1 седмица разглобяване и сглобяване на колата. Да се отбележи, че не съм програмирал нищо и не съм правил никакви настройки Честито!
  2. Smith

    Media Changer на Delta CC

    Да, има логика да изключва вградения усилвател. А самото конфигуриране с VAG-COМ ли става? Също така дали има разлика в звученето на колоните при стандартна конфигурация и BOSE конфигурация? ... не би трабвало, при положение, че то се включва на друго място...
  3. Smith

    Media Changer на Delta CC

    Привет колеги! Тъй като така и така тук се говори за Delta - реших да не отварям нова тема, а да питам тук, дано не възразявате. Та - някой знае ли как се преконфигурира Delta CC касетофона да работи в режим BOSE? До колкото ми е известно в този режим на дисплея се изписва BOSE при включване, но дали има и други 'скрити' разлики? Благодаря!
  4. Здравей колега :)

    Понеже следя темата за С4-ките и ми направи силно впечатление последната споделена от теб снимка на двигателя - чистота, подредба... въобще изглежда си се захванал с едно много сериозно реставриране. Аз също правя някакви опити в тази посока, само че с АЕС версията, но все още съм доста по-назад. Би ли споделил къде се развива действието и сам ли се занимаваш с този проект или имаш професионална помощ? А може би самият ти си професионалистът?

     

    Поздрави!

    Иво

    1. Fitil4o

      Fitil4o

      Здрасти,

      един приятел е специализираният, колата е на друг приятел :)

      Иначе и аз съм фен, но вече нямам време за такива неща :) направо си купих А4 Б6 

      Иначе колата става супер, това е Ес 6 

  5. Купувам зимни гуми 245/40 R17 Тел.: 0897 808 716, или на Л.С. Поздрави!
  6. Комплект предни и задни разбира се На прашната снимка по-долу се вижда горе долу как стоят на моята кола. Днес ще опитам да направя по-качествени снимки.
  7. До колегите с 100/А6 С4! Разполагам с комплект нови калобрани, специално за нашите убавици - тези с надписа Audi отзад, Цена 120 лв. Ако някой има интерес да пише.
  8. Благодаря колеги, това е добра новина
  9. Здравейте колеги, Имам въпрос към колегите запознати с 4,2 AEC. Смяната на долният хидравличен цилиндър на съединителя възможна ли е без да се извади двигателят или не? Правил съм товв упражнение на AEL и до колкото си спомням беше трудно, но не и невъзможно. Само че там имаше място за помощ от горе, докато при осмака няма дори от къде да му духнеш, камо ли нещо повече. Та колеги някой сменял ли е го е това нещо и какв е процедурата
  10. Малко разчистване на гаража: - нож за предна броня - 2 броя състояние 6/10 цена 50 лв./брой - предна решетка за бронята - средна - от бензинов двигател - плътна, не става за tdi има деформация на едно от ребрата, иначе е здрава състояние 4/10 цена 10 лв. - предна решетка за бронята - дясна - от бензинов двигател - плътнa, не става за tdi състояние 8/10 цена 15 лв. - мигач - десен - DEPO 2 от крачетата са счупени, щипката е здрава, карал съм го така 1 година близо и е ОК състояние 4/10 цена 10 лв. - казанче за чистачки 4.4 литра, без помпа състояние 8/10 цена 30 лв. - конзола лява - за закрепване на предна броня - на рогчето цена 25 лв. - сойлер за задната врата (AVANT) - мислех да го адаптирам за моята врата, но се отказах. Ако някой има мерак - да се пробва състояние 8/10 цена 90 лв. - масло за скоростна кутия - IGOL API GL5 - Франция - 2 x 1 литър - неотваряни купувал съм го преди години, но така и не го смених, понеже се оказа че за моята кола трябва GL4... 2 туби х 1 литър - 20 лв + 1 туба 700 мл - гратис За контакти - 0897 808 716, или на Л.С. Поздрави!
  11. Така на прима виста излизат в амазон, които обаче май не доставят до BG, така че ако намерите начин за доставка - пишете и мен с едни - да има за резерва А ето ги и в UK! ... + 25 GBP за доставка
  12. Благодаря за изчерпателния отговор на колегата Бъчи, както и на другите колеги! Поздрави на всички!
  13. Благодаря колега, ОК е обяснението Чудех се дали няма някакво по-точно правило, например стягам докато се върти но без инерция и връщам 1/4 оборот гайката... или нещо такова. Но ако няма - ще карам по "усет" за хлабинба/инерция....
  14. Здравейте колеги, Обръщам се с молба за съвет към онези, които са запознати с процедурата, и по-точно настройката на луфта на лагерите на задната главина. Да уточня - колата е с предно предаване. По самата процедура на смяната нямам проблеми, само не ми е ясно как да наглася правилната хлабина ? Моля, ако има колеги, които са правили тази процедура и знаят правилото (ако има такова) за постигане на вярната хлабина - да споделят своя опит! Също така, ако има някакви специфични неща по смяната, които не са описани в ELSA ще съм признателен ако ги споделите. Благодаря
  15. Smith

    Челно стъкло Ц4

    На скоро смених моето предно стъкло. От Порше.бг дадоха цена за оригинално стъкло 600 лв + 80 лв. за лайстната от страни. Бате Димо го достаави оригинално за 340 лв. също оригинално, като не знаехме каква марка ще бъде. Като дойде се видя че е PILKINGTON, с емблемите на AUDI и всичко останало. Зелената бленда отгоре му е по-добра от старото ми стъкло, което си беше оригиналното на колата - преливката е по-плавна и м харесва. Блендата дойде на 70 лв., а за монажа - още 70 лв. Успех!
  16. Поздрави за добрата поддръжка, поне на вид колата изглежда чудесно - здрави лайстни на вратите, запазен салон, дори и да е имало боя - изглежда да е направена добреи явно е била само козметична. Аз съм със същият салон и мога да кажа че малко зе зацапва дори и да капне вода на седалката, но иначе е здрав, пък и моята никога не е прана отвътре като хората Мисля че и цената ти е съвсем разумна. Успех с продажбата колега, и дано да случи на съвестен собственик, защото тези машини си струва да се поддържат добре, не са скъпи като части, а са много здрави.
  17. Честито на колегата за А7-цата - опияняваща машина - красота, стил, емоция, характер... какво да кажа още, Audi! Не мога да не изкажа и поздравления за колегата Zaro - винаги се радвам да видя още една добре гледана 6-ца от реколтата на С4, което е все по-голяма рядкст браво колега, много е лачена! Тези коли са се превърнали в символ на здравина качество и надежност, сигурен съм че и А7 ще бъде още едно продължение на добрата традиция на Audi в това отношение.
  18. Здравей коолега, Калобраните ги доставях преди 2 години може би, от едни англичани - намерих ги в e-bay. Скоро пак търсих такива, но не открих точно същите. Намерих обаче едни, за които пишеше че са genuine, демек съвсем оригинални, но на снимките бяха показани с опаковката и не се виждаше точно за какво става дума. Погледни тук , но мисля че са малко по-различни. Иначе търговеца, от който взех моите беше http://www.gcpdirect.com, но сайта вече не съществува. Иначе за щорите - ако си сериозен - звънни да се разберем.
  19. Имах тази книжка от старата 100-ца, поръчвах я от Bentleypublishers преди време, но вече нямам 100-цата, така че... Ето тази е, само че за 1994. Чисто нова е в пликчето с което дойде. Има си и допълнението за Avant (Wagon в USA). Цена - символична ... примерно 10 лв. Пращам с куриер с наложен платеж и т.н. тел.: 0897 808 716, или на Л.С.
  20. Продавам оригинална предна решетка за А6 С5, от първите мисля - след 1997-ма година. По погрешка я поръчах за мен от e-bay, като си мислех че е за С4, но уви има малка но съществена разлика. ето и снимки: Още снимки тук. - Номера по ETKA е: 4B0 853 651 A, вижда се на втората снимка. - Състояние 9/10, не за друго, а просто защото не е чисто нова , иначе е абсолютно здрава, чиста и лъскава... даже няма и следи от песъчинки по лайсната. - Цена 60 лв. - При интерес 0897 808 716, или на Л.С.
  21. Искам да обърна внимание, че става дума за оригинален AUDI аксесоар, вграждан заводски в моделите 100/А6 С4. Срещат се най-вече в топ изпълненията S6 и S6 PLUS, макар че ги има и на обикновените 100-ци и А6-ци. Сравнително рядък аксесоар са. Могат, разбира се да се поръчат и от официалният вносител Porsche BG, като цената им мисля че беше около 320 лв. / бр.... , което за >14 годишна кола си е безумие, ноооо... Нека да коригирам и цената - вече е: 120 лв. - за 2-те разбира се. Мисля че е съвсем разумно.
  22. Разликата е в наклона на стъклото - респективно рамката на вратата. Съответно при седан в задният край щората е с около 2.5-3 см. по къса, от колкото при авант. Колега, ако ти си с А4 - както пише в подписа ти - не знам дали въобще може да се получи. Най-вероятно корите са много различни, както и самите стъкла и геометрията им.
  23. Ето ги - това е едната от корите донори, които си бяха фабрично с щори. Тук с виждат крачетата с отворите, за които се монтира щората. Същите крачета имаше и моята кора, само че без отвора отгоре. Така изглежда вратата, гледана от вътрешната страна
  24. Сега съжалявам че не направих снимки Кората на моята врата беще съвсем нормална, както на всички останали 100/А6, без щори. При разглобяването й, от вътрешната страна се намират 4 кръгли крачета с отворчета в тях, които на пръв поглед нищо не вършат. Именно за тях се закрепва щората. Необходимо е да се изреже само пластмасата над крачетатта, така че да се освободи място за механизма. Аз направих това по 2-начина: на първата врата си играх с остро швейцарско ножче Wenger, което ми отне една цяла нощ и за втората реших да си спестя мъките и ползвах едно зеге с по-ситно ножче. Тук има една малка тънкост - трябва да се реже на малка скорост защото иначе пластмасата се нагрява от триенето и след разреза се самозалепва отново... та малко ме изненада и трябваше да го повторя Самата щора отгоре има борд, който покрива около 2-2,5 мм от пластмасата, така че дори и да не е много прецизно изрязана - пак няма да си личи нищо след монтажа. Кората на вратата обхваща щората от 3 страни, а от 4-тата (откъм стъклото) седи хромираната лайсна с мъхестата хумичка. Тази лайсна е пластмасова и се нанизва в жлеб на тялото на щората, което от своя страна е алуминиево - с черно покритие - прахово предполагам. Старите кори, от които свалих моите щори (тези за комби) са при мен така че от тях много точно може да се вземе размера и местоположението на отвора, който трябва да се изреже. С радост ще помогна на колегата, който реши ги вземе и да си ги монтира! Лично аз страшно им се радвам, а пък за децата да не говорим - голям кеф! Преди това лепях едни сини "слънчобрани" с някакви картинки но те не покриваха толкова добре стъклото и не пазеха така хубаво сянка, отчасти защото самите те бяха прозрачни, да не говорим колко бяха грозни.... Тук материята е не-прозрачна, на ситни дупчици, което постига чувствителна сянка, като същевременно през тях се вижда съвсем добре - не знам точно как са го постигнали.... С две думи много добре ги е измислил немеца . Лично за мен това и миенето на фаровете са ми любимите придобивки в колата ... ааа да не забравя и круиз контролата, която си пуснах... Следващият ми проект е BOSE , но тоя немец му иска 400 EUR и малко ще почака... сигурно за след S-Line волана. ....отплеснах се...... не съм много добре
×
×
  • Create New...