Jump to content

martinesto

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от martinesto

  1. martinesto

    A4 B6 AVF пуши студен

    Здравей, колега ! Аз съм същият проблем с мирис на автогара при първо палене. Даже бях пуснал тема в която подробно съм описал всичко: От последният ред в темата съм ходил в известен дизел център в Ловеч, като ми провериха, почистиха помпата и дюзите и казаха, че са повече от добре. В моята тема един колега от форума беше споменал за проблем с биели и биелни лагери, които при мен са сменяни и това отпада. Колата, не бута масло, антифриз, но продължава да скрива пейзажа, пуши зверски. Направо ме е срам да запаля сутрин, съседите ми викат, че прането им мирише на нафта... Обиграл съм всички възможни варианти и вече година и половина няма никакво решение на проблема. Поздрави !
  2. Колега, не слушай на 100% всеки майстор какво ти казва ! Имам горчив опит със майстори и много добре им знам "чалъмите" и филмите в които могат да те вкарат. Изключително трудно е да попаднеш на кадърен и коректен механик, но не е невъзможно. Лично при възникнал проблем със моят автомобил се консултирам първо със колегите от форума, изчитам всичко което е свързано със проблема и се опитвам САМ да го реша. Като виждам, че уменията ми или условията за ремонт, не са достатъчни се насочвам в краен случай към някой добре проучен механик, защото дизела Не може всеки да го пипа. Имам един майстор по механичната част, окачване, спирачки, кормилна уредба, който се е доказал и други за двигател. Лично не познавам човек, който да разбира от всичко...... Моят съвет е да си караш Аудито и да се наслаждаваш на лятото !
  3. Според мен тази статия си е чиста ПР реклама. Някой задава ли си въпроса, какви са последиците на дюзите и нафтовата помпа от смесването на газта със дизела? Газта е сухо гориво, което допълнително изсушава дизела и със сигурност намалява остатъчния живот на тези 2 "евтини" компонента. Масово собствениците на дизел се чудят какво да сложат във нафтата, само и само да се смазва ГНП-то и дюзите, въз основа на добре известната сухота на горивото у нас. Считам, че въз основа на наблъскана със био добавки, парафин и какви ли не разреждащи химии нафта + газта ще има сериозни негативни последици. Не е невъзможно да се получи добра оптимизация спрямо разход, икономия, възвращаемост на инвестицията, но в България към този момент това води до главоболия. Може би този метод ще има по-голямо КПД във държави със по-качествено гориво. Тази технология е значително, по нова и не толкова популярна и изпитана със години, както бензиновият инжекцион. Лично бих предпочел газ/бензин от колкото дизел/газ/метан или каквото там се сетите плод на сиромашията българска. Карайте си дизелчетата, слагайте им до колкото е възможно добра нафта и се радвайте на живота ! ! !
  4. Колега и да мисля и да не мисля, колата е на 15 г и 280 хил.км реални. Не се знае колко собственика е имала преди мен и кой как я е поддържал, какво е сменяно и кой го е сменял. Автомобила към този момент пали и върви доволно, мисля да не се занимавам повече със нея, достатъчно пари потроших. Искрени благодарности на всички колеги, които се включиха и изказаха компетентно мнение. Считам, че темата вече е за ключ ! ! !
  5. Не съм писал доста време в темата, поради липса на време. Към този момент, проблема със забиването е причинен от сериозно спекла геометрия. След сваляне , почистване и настройка на турбината, колата започна да върви много приятно. Със 300 зора и благодарение на мой приятел, попаднах на сервиз. Относно пушенето, сега при тези температури около 20 С, няма и грам кадеж, само миризма на не изгоряла нафта, която при сериозно каране на дълго, почти не се усеща. Обмених опит със няколко собственика на ТДИ и новият ми майстор, като им споменах за проблема и евентуалните причини водещи до това пушене, като О-пръстени, дюзи или турбина. Ако има проблем с О- пръстени ще пали трудно, ако е с дюзи ще тресе, турбото го изключвам изцяло от картинката. Всички бяха единодушни в изказването, че този двигател си кади като стар Чавдар и това е масов ефект при доста автомобили, особено при ниски температури.
  6. Направих първият си ЛОГ файл на живи данни във движение, благодарение на вашата помощ ! Колата продължава да пренадува и забива на 120 км. Ето и информацията от самият log : Address 01: Engine (038 906 019 DS) 15:02:01 Group 001: Injected quantity 2478 /min Engine speed 790-870 0.0 mg/str Injected quantity 3.0-9.0 -0.5°KW Spec. Inj. duration 3-8 °Ck. 73.8°C Coolant temp 80-110°C 15:02:01 Group 011: Charge pressure control (3rd gear - 3000rpm - full load) 2457 /min Engine speed 2850-3150 1009.8 mbar Spec. intake press. 2200-2400 982.8 Actual intake press. 2100-2600 92.4 % D.cycle MAP 35-80% 15:02:01 Group 003: EGR (Exhaust Gases Recycling) 2520 /min Engine speed 790-870 255.0 mg/str MAF (specified) 230-310 406.7 mg/str MAF (actual) 210-350 4.8 % EGR duty cycle 40-75% Все още не мога да разчитам данните, но ще се опитам..... Според мен има отклонения във стойностите на МАФ-а. т.е дебитомера и МАП-а за налягането във смукателните колектори. Като цяло май и двата датчика си правят "майтап" със мен. Клапан н75 е чисто нов на няколко дни и продължава да забива.Ако, може подробно да ми разясните информацията от LOG файла. Благодаря, за вниманието !
  7. Подмениха ми дефектният със нов и продължава да забива. На диагностиката отново грешката за разтоварващият клапан, вакумни маркучи или геометрия. Прегледах актуатора, движи си лостчето без проблем, пак всички видове маркучи и тръбички, като няма нищо притеснително. Мислех при монтажа на клапан Н75 да не съм объркал нещо, но всички маркучи са на място. Той е със три тръбички на горната се слага маркуча от МАФ-а ( дебитомера,) отдолу има 2 едната по къса, другата по дълга, съответно от външната страна маркучето за вакума, а от вътрешната този на актуатора към турбото. Само не знам как се проверява геометрията на турбината ? Четох, че трябва да се направят логове на живи данни във движение, но на кои канали и какви са нормалните стойности. Според мен новият клапан работи добре, но не знам как да го проверя през живите данни. Извинявайте за тъпите въпроси, но неволята учи в моя случай.
  8. Отново нов стар проблем ! Преди няма месец смених клапан Н75 със нов на Пиербург. Сега пак забива пуста да остане, вървеше като луда. Помислих си. че някой вакумен маркуч изпуска или е разхлабен, огледах всичко и няма проблем. На ВАГ КОМ-а си набива грешка веднага. Ще се мъча да им правя рекламация на тея от магазина, ако не ми я приемат ще и слагам други. Има ли някаква причина, водеща до бързо прецакване на тоя клапан?
  9. Благодаря, за разбирането steff55 ! Записах си номера му и при първа финансова възможност ще му звънна.
  10. Взех си колата от Фв, като не съм особено доволен. За пореден път слушах бисери и лафове от теория на вероятностите. Колата имала добри показания на диагностиката. Няма сериозни отклонения на дюзите, нито проблем със термодатчици. Било препоръчително да ми сменят 0-пръстени на дюзите, като може да имало вероятност и някой дюза да е за смяна. не бил изключен варианта да е пукната главата. Как ще е пукната главата, като няма никакви проблеми със антифриз, нито го дига нивото, камоли да го намаля, както и за маслото ? Когато пушела бил прекъсвал цилиндър, а като загрее що не прекъсва е друга тема на разговор ? Не ми дадоха отговор...... Предложиха ми ремонтен комплект 0-пръстени уж оригинални по 80 лв на цилиндър+ работа и 40 лв диагностика, та за 450 лв всичко. Имало вариант и със 100 лв по-малко. Ако, проблем със 0-пръстените ще пали трудно, а тя пали от четвърт оборот на -10 С. Питах ги защо има високи стойности на МАФ-а, т.е дебитомера ? Казва ми губела налягане системата от 0-пръстените и дебитомера компенсирал загубата със високи стойности. Толкова много глупости за толкова кратко време не съм чувал ! Почвам сам да си бия главата и да си отстраня проблема, че толкова много на ТИ с материята за дизела има, че чак е страшно. Благодаря, на всички колеги, които се включиха във темата за насоките и помощта !
  11. Днес ще я карам във Авточойс В.Търново, защото съм дигнал ръце от псевдо майстори и разбирачи, които работят на цени като на представителство. Искам да чуя тяхното мнение от какво евентуално е проблема. Наслушах на глупости и врели некипели за отстраняване на проблема. Всички ми викат дюзи, ама тя щом пуши горяла масло, ама турбото може да е заминало, некви теории на вероятностите. Колата не пипа масло, антифриз, турбото е добре. Дюзите имат леко отклонение, но на мой приятел същата 2 от дюзите са по на 1. и 1,5 пикаещи и колата съвсем леко изпушва при палене, отделно че е към 400 хил. Във моя регион просто, не мога да открия човек, който наистина знае какво е дизел. Колега тук от форума ми препоръча майстор във В.Търново, дори ми даде номера, обадих се и човека каза,че не се занимава с помпа-дюза. От 4 месеца я имам тая кола и смея да твърдя, че имам повече познания от средностатистически "пишман" майстор, със разликата, че аз съм любител, а той се води специалист. Ще Ви държа в течение за развитието и ефекта от посещението във Фолксваген !
  12. Благодаря, за предупреждението ! Надявам се проблема да се реши по безболезнено и да е нещо дребно.
  13. Във крайна сметка, къде да търся проблема? Конкретно за ЕГР-а ми е доста омаслен, но това няма кой знае какво значение на пролет ще го затапя. От начало мислех, че той прави проблеми, но си работи що годе добре.
  14. Добре, колега ще ги изкарам ! Какво да разбирам под високи стойности на MAF-a той не отговаряше ли за входящият въздух?
  15. Аз, лично не съм ги проверявал. От предишният собственик знам само,че дюзите са регулирани, но за реглажни болтове нищо не ми е казвал.
  16. Днес, най накрая ми се отдаде възможност да и направя диагностиката, както ми каза колегата miro299. Направи ми впечатление, че когато почва да пуши мени оборотите от 819 към 840 и се усеща като неравномерна работа на мотора. Направих преглед на живи данни от 3 , 8, 11 и 13 канал. Като на 13 канал малките стойности на дюзите са на студен двигател, а по-големите на загрял на 90 С . Отчетените данни са при работа на колата на място. Колега Митака55555 можеш ли да ми дадеш номера на този майстор Николай или поне ми кажи името на сервиза, за да го издиря в Гуглето ? Колата няма никакво свистене или дефектирали вакумни маркучи, гофрирани накрайници или неизправности покрай въздушният филтър. Прилагам линк със снимките от диагностиката във snimka.bg със цел да не спамя форума: http://martinesto.snimka.bg/automobiles/vw-passat.893784.36501278
  17. Утре ще я закача на лаптопа, за да направя логове на 1 и 11 канал. Веднага ще пиша за получените данни. Днес ми направи странно впечатление, че колата загря до 90 градуса и спрях на място със пуснат климатроник и температурата падна до около 80 С. Като тръгнах се вдигна веднага. Четох, че това е нормално за дизела, защото имал ниско топлоотдаване. Какво мислите Вие ?
  18. Благодаря, за помощта колега ! Имам усещане, че са много малко истинските майстори на дизели на които можеш да се довериш. Много хора са ме съветвали да си карам колата и да не обръщам внимание на пушеците, но като се отели нещо, аз обирам калая. Всеки малък проблем, води до голям. До сега никой майстор не ми е дал точна диагноза или причина за каденето. Колата я имам от 4 месеца и всяка сутрин го прави тоя номер, като е топло се язва, но сега при - 20 във Севлиево нещата са кошмарни. Следя си редовно темата и се надявам, някой да се включи със същият проблем и да даде евентуално решение.
  19. Точно по време на пушенето съм ги гледал тея пусти дюзи, няма проблем. От толкова много четене по форумите, както наши така и чуждестранни, проблема е със различни аспекти и никой не отговаря на моя... Масово ПД правят тоя чалъм на който повечето собственици са наринали купища пари и не могат да го отстранят. Едни са сменяли дюзи, втори турбини, четвърти клапани, пети сигменти, просто проблема е цяла мистерия. Не знам към кого да се обърна в моят район, който наистина разбира от дизели ?
  20. Колата има климатроник, Хай Лайн е. Колата загрява добре, не вярвам да има проблем със температурният датчик и ако имаше щеше да набива грешка. На таблото и през вагком е почти еднаква, както и на климатроника и информационният дисплей.
  21. Колата не пипа масло, минал съм 2 500 км сериозно каране и колкото съм налял толкова си стои. Колата пали от раз, без никакви пушеци. минават 4,5 мин. и започва да бълва синкави облаци със мирис на неизгоряла нафта, които скриват направо пейзажа. Не мини обороти, нито тресе. Високите стойности на входящият въздух са на дебитомера, така ми казаха на 2 диагностики. Аз имам ВАГ КОМ, но все още се уча на него, като до момента съм си трил грешки и мога да чета живи данни, но не мога още да ги разчитам. Гледах дюзите на загрял мотор, който 13 канал и стойностите им са близки до нула, също и на студен. Вчера говорих със предишният собственик и той ми каза само, че са направили турбото да се пуска по рано, явно на ниски обороти със цел да има добра динамика, но не ми даде подробен отговор какво са бутали. Проблема е много шантав и до момента никой не ми е давал логично обяснение за това гадно кадене. Колата е на реални 277 хил.км.
  22. На празен ход има този пушек, когато е студена и запаля за първи път за деня. Колата няма чип, имам известни съмнения, че е ремапната, защото къса глави като я настъпя. Считам, че проблема ми е по скоро софтуерен от колкото механичен. Това ми е първия дизел след 2 бензинови коли и все още се обучавам. Къде мога да я закарам на читав майстор да ми възстанови заводските настройки, че много ме дразни това димене, да не споменавам, че докато затворя гаража се усмърдявам яко на нафта.
  23. Здравейте, уважаеми колеги ! Имам много странен проблем със Passat b5.5 1.9 TDI 131 к.с, код АVF, а именно мирис и синкави облаци от неизгоряла нафта. Проблема се появява само при първо палене за деня и всяко следващо, няма и спомен от пушеците в стил Джеймс Бонд, които спокойно могат да задушат човек. Пали от раз без проблем и не изпушва, но след 4, 5 мин почва да кади ужасно. Колата е със почистено турбо, нови подгревни свещи, акумулатор, регулирани дюзи със нормални стойности, нов дебитомер, ново масло на Мотул 5в40 и пълен комплект филтри на МАН. На VAG COM-а няма никакви грешки освен, че има високи стойности на входящият въздух. Колата не губи масло, нито антифриз, няма омаслявания по гарнитури освен по ЕГР-а, катализатора не е отстранен. Смених клапан Н75, защото забиваше на 120 км, но сега нямам проблем и колата върви като самолет. Да не забравя да спомена, че разхода на място по борд е 06/0.7 без консуматори, който считам за нормален. Консумацията на гориво за близо 1,5 т комби е около 7, 8/100 градско и около 6/100 дълго. Колата я зареждам само от ОМВ Габрово и слагам добавка Бардал БДЦ. Съфорумците от VW CLUB изказаха различни мнения от проблем със 0-пръстени на дюзите, пикаещи дюзи подгревни свещи, дебитомер, но считам, че са добре. Предишният собственик ми каза, че е настроил турбото да се пуска по рано, но не вярвам това да е причината за отвратителните нафтови пушаци. Моля, ако не съм уцелил точният раздел, уважаемите модератори да коригират темата. Благодаря, за отделеното внимание !
×
×
  • Create New...