Jump to content

Калчо Танев

Members
  • Мнения

    785
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Калчо Танев

  1. Здравейте, колеги, публикувам отново темата по молба на колега, който не е успял да ме открие дълго време и се наложи да ми пише в Linkedin, за да му заверя един превод пред нотариус. Съответно видях съобщението на другия ден и за малко да изпуснем срока, но се оправихме. Та: ето линк към старата тема: Нактратко: преводи (устни и писмени) от и на английски и немски, вече и от руски език, от заклет преводач - аз. Заверки пред нотариус. За съфорумци - специални цени и напълно безплатна консултация. За контакт - 0887 623 697 или rainovski2001@yahoo.com.
  2. В случай на нужда от превод от/на английски, немски и руски - 0878 400 975 или ЛС.
  3. Проблемът е решен - оказа се, че не е могла да засмуква въздух - гофрирания въздуховод се разпаднал и вътрешната част практически е запушвала притока на въздух, след като биметалната пластина отпред на кутията пред филтъра обръща към топъл въздух, колата не е могла "да си поеме дъх".
  4. Силно казано ОК при положение че ламбда сондата е на емнайсе години и не е пипана, колата бачка на газ от 2004... но значително по-добре със сигурност. Сега като се замисля, на газ с климатик като подам газ, и клапата за рециркулация от затворено положение чувам как хлопва (отваря се), след което пак се връща в затворено положение, а тя е на вакуум, та не знам...
  5. Здравейте, колеги, Проблемът е следният: Б4 2.0 АБК При достигане на работна температура (отваряне на втория кръг на охладителната система), оборотите на газ започват да играят, колата не може да се изфорсира - все едно е със стари мембрани или нещо от сорта. Особено с пуснат климатик не може да се изфорсира изобщо. Без климатик чат пат върви, но оборотите падат и при пускане по инерция от 40-50 км/ч, та и по-малко иска да угасва. 1. Мембраните са сменнени прясно, както и всичко по газовата (обикновена). 2. Филтър и свещи са нови. 3. Дебитомер, син датчик и стъпково моторче са проверени - не е от тях. 4. Капачка и палец са проверени - супер са. 5. Релето за газовата също е проверено - подава ток коректно. Има и проблем с паленето студена - трябва да и се подаде малко газ и веднага закрепва оборотите, иначе угасва. Проблемът с газта е само при напълно загряла кола. От какво може да е според вас - аз останах без идеи вече.
  6. В Джемини знам, че правят автоматици, ама Пешоотмарс да каже, на него коса и пари не му останаха от подобни начинания, нека сподели.
  7. Бъди подготвен да се нагледаш на дараци и скрапове най-страшни. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11478695518068816&slink=192pta тази от по-горния линк не изглежда никак зле, поне на снимките, но някак си имам предчувствие, че на живо ще има доста изненади... не знам защо... така ми се струва, дано да греша.
  8. Изглежда доста добре. Няма мултиволан и дясната седалка при еърбега ми изглежда някак неестествено сбръчкана...
  9. Мдааа - Тео е доста прав... винаги е по-добре пространството да е повечко, но зависи на каква цена и най-вече дали можеш да си я позволиш...
  10. Да - той ще си сметне човекът - ще я купя за 5500, за още максимум 2000 ще стане кукла, защо да плащам 15 000 като за наполовина по-малко мога да се возя в прекрасна кола. Е да, ама се оказват по друг начин нещата - навесът като е на над 400 000 се превръща в яма за пари и все си е порутляк.
  11. Хехех - за тия пари съм склонен да повярвам, че е на толкова км. Но въпреки това си е 13-годишен туч... А и кой ще ти плати 15 000 лева за Б6, при положение, че на "пазара" ги има по 5-6-7 000 - в България поне няма как.
  12. Именно. Купуваш нещо по-скромно (малолотражка), но на по-малко км и по-нова. Съответно возиш се на по-нисък клас кола, но вероятността да си отровиш нервите и да се разориш поради ремонти е по-малка. Все пак всеки си знае финансите. Тео има право в известен смисъл.
  13. Хубавите коли си струват хубави пари навсякъде. А и какво значи Италия - от Северна Италия до Централна или Южна има свят разлика като стандарт на живот - в Северна Италия са си почти германци/австрийци и са на подобен стандарт на живот. Съответно карат по-хубави коли и ги изхвърлят на по-малко години и км, но си струват и пари - евтино и хубаво само на пЕрмоуция в Лидъл можеш да хванеш. В Германия е пълно с всякяква паплач, б6 вече е на години и е много вероятно да е минала през поне 3 чифта ръце, вторите два от които да са с доста тъмен отенък (арабско-турски) и доволно много черно под ноктИте. А това, че би могло да се намери Б6 на под 200 000 просто е извън всякакъв коментар... по-скоро вярвам, че ще срещна Феята на зъбките или Буратино на излизане от офиса. Абе не винаги... купуват ги и там хора с по-скромни възможности... или пък на принципа на нашите "батки" - да са гъзета на тънкана - съответно намират малки гаражни шано сервизчета (и там ги има, но трябва да ги знаеш) да ги поддържат и така... всят широк и хора всякакви.
  14. Тео си гледа от неговата камбанария на човек с пари - без значение дали са изкарани, наследени, намерени и тн - все тая. Принципно си е прав за себе си, но това е гледна точка на човек с възможности, каквито в БГ има доста, но не са преобладаващо мнозинство. Повечето от редовите българи желаят да се возят на готина кола по една или друга причина, няма как да си я позволят като нова и я купуват на старо с презумпцията, че като я платят и започват да се возят без проблеми. За предпочитане със събрани 10 000 лева, без лизинг, вноски и тн. Лошото е, че за тези пари се взема тотална скрап, ремонтите започват един след друг и движимата собственост се превръща в недвижима.
  15. Дааааа - българинът обича да го излъжеш красиво и да остане с приятното чувство, че е прееВал дявола и е купил "чистак бърсак" нова кола на 113 000 на цената на 1/4 от първоначалната и стойност преди 8-9 години. Хората в Италия така си ги купуват с мисълта да я пазят нова-новеничка за Ганьо след 10 години да се возка и да се кефи - да му мирише на ново още. Покарай Ку3 и виж как ще ти е - на един му харесва едно, на друг друго - виж как ще ти пасне на теб - може да е твоята кола, може и да не е - макар че все пак ауди си е ауди, при това практически ново - едва ли няма да ти хареса.
  16. Ето едно доста полезно клипче по темата - https://www.vbox7.com/play:d008eef981
  17. Човекът пита за някаква кола, получи двайсе и осем съвета как да си земе две годишна Дачия за същите пари, та и да му останат да се почерпи, да се вози с рейса, да си купи колело или да изобрети начин за телепортация. Принципно бизнсеа с премиуми на 500 000+++ за 10 000 лева не е оферта почти никога, но човекът си е избрал сам модел и марка кола - както се казва, да се оправя с разходи и евентуални проблеми. А че не може да се намери нормална 4ф преди фейс лифта за под 20 000 не е учудващо - това са коли на по 10-11-12 години размазани от каране, кой ще ти я даде на 150 000 да си се возкаш и да ти е готино на 11% от цената на колата като нова?
  18. Гледам, че на тия Тигани 2008, и то без ясна и доказуема история като на твоя, си им искат 18-20 000 лева дори... пробрай да го пуснеш на 19 000-19 500 в мобилето, все пак имаш сериозния коз да си го купил нов и да си единствен собственик, история и тн... що да не върже?
  19. Е щом ти е на сърце, няма какво да го мислиш - Ауди си е Ауди все пак, ако джипчето те урежда откъм вътрешен обем и функционалност - защо не. Дано успееш да вземеш нормални пари на тиганчето - ти реално си му отстрнил повредите, докато е бил нов - може следващият, който го вземе, да се отвози и да те благославя. Тук препоръчват японки, но имай предвид, че поради постоянните cost savings са свалили много качеството. Колежката ми има ЦеЕрВе купено ново миналата година, след 110-120 км/ч шумът от насрещния вятър/въздух в купето става много дразнещ, връща им я да я прегледат - казаха и - тоя модел са така. Свързано било с "обтекаемостта" - та ме пита женицата какво било това "обтекаемост".
  20. Провери цените и ще останеш изненадан от Инфинити - на цената на бедно Ку 3, та и доста по-малко, ще се обзаведеш с доста прилично паркетно джипче. Но пък реално ако искаш Ауди (за което едва ли някой би те обвинил) - защо не се метнеш на тази и толкова - не е задължително да извадиш пак късата клечка. А не ти ли е малко това Ку 3 - то е по-скоро женско лайфстайл псевдо джипче - реално А3 с по-големи гуми и малко по-височко, да не го дерат много като го катерят по бордюрите.
  21. Тигуаните очевидно са доста кофти коли - във ФВ форума има немалко изревали от чисто нови коли с абсолютно същите симптоми - ел.проблеми, окачване, какво ли не.
  22. Aз Инфинити предложих, но веднага ми изтриха мнението - не допускат ерес, сигурно и това ще изтрият.
×
×
  • Create New...