Jump to content

Добър избор ли е А8 2.5тди -ръчна кутия,с вс.екстри


Recommended Posts

Колега, гледам, че се ориентираш към дизел, но за да те вкарам в още по-големи мисли :rolleyes: , ще ти разкажа с две думи за моя двигател!

A8 3.7 Quattro, V8, 260к.с., 40 клапана, код на двг. AQG, 1-вия фейслифт!

От както я имам(04.2010, да чукам на дърво) проблеми не съм имал! След първоначалното голямо обслужване + рециклиране на хидравлична помпа и смяна външ.маншон на полуоска, само масло+филтри и гуми съм купувал! Разликата от 50к.с. спрямо 4,2 не се усеща чак толкова(предполагам няма да се правиш на Шумахер по-светофарите), а разхода на бензин е по-малък! Компютъра показва стойности - 17-19 градско, 13-15 смесено, 10-11 извънградско, като веднъж при скорост 117км/ч ми изписа 9,6!!!

Проблемът е, че в България са рядко срещани и в 98% от случайте са на над 250 000км.!

Желая ти УСПЕХ и КЪСМЕТ, защото ще ти е необходим ! :rolleyes:

Добре де точно колко кила е разликата точно незнам, но определо тая кола няма никаква тяга, ускорение и вървеж :hilezh: Говорим за двг. на над 300к км.

Колега, той и 100-ка ми е бензинов и аз като теб нямам оплаквания, а относно скоростта не се впускам много много да натискам педала, все пак возя жена си и малката си дъщеря и се опитвам да спазвам правилата за движение за да можем да пристигнем по живо по здраво! Да ти кажа честно взех да се колебая между бензинов А8 и дизелов- при бензина има и алтернатива за газ така че продължавам да следя обявите от autoscout24.de и ако падне нещо добро от някой немец който си е обслужвал колата или има LPG слагана там ще купувам така че КЪСМЕТА ще ми е необходим :) защото колата ще ми е като втора жена. Благодаря за коментара :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зимни - 225 / 55 / R17

Летни - 235 / 50 / R18

_______________________________________

На мен колите са ми като деца, проблемът е, че имам едно дете срещу 3 коли :hilezh:

Много добре си се ориентирал, щом гледаш в Германия! Вероятността да попаднеш на кофти кола там, е много по-малка!

Редактирано от Komandira
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а разхода на бензин е по-малък! Компютъра показва стойности - 17-19 градско, 13-15 смесено, 10-11 извънградско, като веднъж при скорост 117км/ч ми изписа 9,6!!!

Аз го докарвам по малък разход от теб.Градско 16-20л. по борда 14-18.

София -Пловдив с 110-120км даде 9л/100км ,на борда показваше 7,6л.

Понеже карам с 5мм над стандартното и мисля че е от там разликата в борда.

Мотора ми е ABZ с гуми 255/40/19

Ти как засичаш разхода:пълно/пълно или светка лампата слагаш 100лв и пак чакаш лампата

Редактирано от bubsan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти как засичаш разхода:пълно/пълно или светка лампата слагаш 100лв и пак чакаш лампата

Не знам защо имаш такава разлика борд спрямо мерене! Аз моето го засичам пълно/пълно, като отговаря напълно на показанията на компа! Но тая кола се кара само извънградско, в града си карам А4ката и може би за това не ми е правило впечатление градския разход. Не съм махнал още катализаторите(които са запушени), защото ме е страх да не цъфнат грешки и си мисля, че и те вдигат разхода! А пък и аз видя ли магистрала, под 160 не падам обикновено. На място, на паркинг скорост колко ти показва моментен разход без светлини, климатроници и други глезотий? Моята показва 1,8-9!!! И твоята е куатро нали?

Редактирано от Komandira
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешки ще цъфнат 100% на компа, но има чалъми да се изчистят, требе само некой магьосник да подбарне ситуацията!Иначе Алпината дава и тя такива разходи като ваще, но е малко коне отгоре(предполагам и 100на кила по лека де, ама все пак)!

По темата, колега, ако те притеснява разход, според мене си потърси нещо бензиново и му сложи ГИ!В БГ има вече доста читави майстори, който изпипват нещата, нема нужда да търсиш слагана в немско!Другото е че атмосферка се прави много по лесно на ГИ отколкото турбинирана кола и не би трябвало да имаш каквито и да е грижи!Единствения ташак ще ти е данъка, ама удоволствието от В8 те кара всеки път като подадеш газ от 2К оборота, да знаеш че не си даваш парите напразно!Или 4.2 или 3.7 и ако не смогваш, ГИ!300 пъти по добър избор от който и да е въглищарник на тва купе :hilezh: Идентични разходи по потдръжка, а разлика в колата и характеристиките й, от земята до небето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Попаднах на едно много добро Ауди - http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lt1jlsqdz4bh Но имало нещо за смяна на 4-5-6 предавка. Не мога да разбера проблем с кутията ли има или само нещо за смяна. Разгледайте офертата и моля за мнение да ли си струва да се взема.

П.С цената му до преди две седмици беше 13000Е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...