Jump to content

Махнат катализатор - решение?


BAHKATA

Recommended Posts

в моментa кakво имa6 нa мястото на катализатора траба или кутиятя на катализатора

Права ръждясала тръба..... :gruebel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прбвaй с някав резонатор но ако има сензор на катализатора на самата кутия или сонди преди и след мястото на катализатора няма оправия с грешката, единствено може да докараш по добър звук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колеги. За катализаторите има много изписано, но аз искам да реша как да оправя грешката на таблото си.

Историята е следната: когато преди 3 седмици купих колата ми казаха, че е махнат катализатора и изкарвало грешка на таблото. Катализатора наистина е махнат, но грешка нямаше. До оня ден. След пътуване до Варна светна лампата на таблото. Колата е А4 2001 г., мотора е 1.8Т AWT, кара се само на бензин. Въпросът ми е следния: как да оправя грешката и съответно какво ще се случи? Ако сложа чисто нов катализатор разхода и вървежа на колата ще спаднат ли? Дайте мнение и за китайски катализатори. Ако по някакъв начин залъжа грешката (с емулация или незнам какво) ще се прецака ли нещо, разхода ще се вдигне ли, и въобще струва ли си? Нещо за гърне със същото съпротивление? Очаквам вашите мнения и личен опит.

AWT е с две сонди.Ако грешката е за втората ,не би трябвало да има завишен разход или проблеми.Първата сонда участва пряко в работата на мотора(regel-lambdasonde),а втората по-скоро следи kak функционира катализатора(diagnose-lambdasonde).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да сондата след катлаизатора не участва в смесообразуването - поне при двигателя 1.8Т от 2003. Но моя каталзиатор или е на 100% заминал или го е махнал предишния собственник. Поради тази причина ми светва чека на тамблото и набива грешка че катализатора не работи. Иначе колата си върви прилично, нама проблеми с разхода. Само тази лампа:gruebel: Ако някой знае как да се елиминира лесно липсата на каталзиатор - без да се флашва компа, защото това си е рискована операция която не е желатено да се прави(поне за мен) на автомобил който ви върви добре и неискаш да го тунинговаш.

Поздрави:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен това е грешката която се появява от време на време за ламбда сондата.

И като гледам май става въпрос за 1-вата ламбда сонда.

17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S1: Performance too Low

P1103 - 35-10 - - - Intermittent

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BANK 1 и BANK 2 са съответно първа и втора ламбда сонда така ли?

Искам да внеса едно малко уточнение - BANK1 и BANK2 се използват при някои V6 двигатели, които имат два катализатора и 4 ламбда сонди. При тях BANK1 oтговаря за единия катализатор с двете ламбда сонди (обслужващ единия блок цилидри), а BANK2 съответно другия катализатор с неговите 2 ламбда сонди.

При 4-цилиндровите двигатели като 1.8Т има само един катализатор и той се реферира винаги като BANK1. BANK2 тук няма. Дали ламбда сондата е преди или след катализатора зависи от означенията S1 и S2, които се виждат в грешките:

BANK1, Sensor1 e ламбда сондата преди катализатора

BANK1, Sensor2 e ламбда сондата след катализатора

Накратко се обозначават като В1 S1 и B1 S2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А промяна във вървеж, някакви грешки, цена?

Грешки няма. Свалих 0,4 секунди от 0-100.

А има ли нещо специфично около 1000-1500об? Шума след 3000 бучене ли е или просто реве повечко от нормално мотора? Всъщност при пускане на газта ли е по-шумна на обороти или когато даваш газ?

Интересувам се понеже нямам подръка кола направена така за да сравня, а във форума няма никаква категорична информация по въпроса...

Не съм забелязал разлики около 1000-1500 оборота. Какво разбираш под "реве" и "бучи"? малко по- шумна е но не е дразнещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...