Jump to content

Полиране на алуминиеви джанти


Kutrov

Recommended Posts

Колеги, искам да Ви питам дали може да полирам метал с такива кечета дет са за полиране на автомобили т.е. не такива дет са кат шайба, а от тези другите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За полиране на алуминий ,след дисковите шкурки на гумена шайба за дрелка или ъглошлайф от 240 до 2000, само кече промазано с ГОЙ ПАСТА и накрая памучна парцалена шита шайба набор ЗА ПОЧИСТВАНЕ... оборотите да са мин.3000.. ,за обезмасляване накрая детайлите може по желание да се претрият с талк или титан вайс....Много упоритост,много мръсотия и инат...друго не трябва .Успех !Който се мъчи после ще се пъчи..... :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мс за отговора колега ама мисълта ми беше дали ще стане да се полира с такива шайби дет са за полир-машина, защото от тези където ми препоръча в Шумен не можах да намеря ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колеги прочетох темата и тъй като съм се зачудил и аз да почвам да полирам едни джанти(същите като на колегата Kutrov) да попитам може ли вместо на ръка с един делта шлайф да си играя до водните шкурки и вече водните на ръка. Другото което също да питам е да кажете от къде мога да си взема комплект за полиране, тъй като вчера ходих до Бриколажа и един продавач-консултант ми каза че фирмата Wolfcraft са прекратили договора си с вносителя за България и няма да мога да намеря никъде вече въпросният комплект(по думи на продавач-консултанта). Поздрави и се извинявам ако някъде в темата вече го има отговора на моя въпрос и аз съм го пропуснал. :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр, колеги. Аз най-сетне се реших и почнах моите джанти само че се сблъсках с проблем при свалянето на боята :(/> използвам Body 700 ама почти половин флаконче отиде само за 1 джанта и не съм доволен от резултата ... Има ли някаква тънкост при използването на този препарат?

Колега мятай сухата шкурка с шлайфа, че аз почнах на рака и докарах 1 джанта на половина и останах без ръце ... а относно пастата използвам някаква дет намерих в Кауфланд за полиране на метал и съм мн. доволен от резултата :rolleyes:/>

Редактирано от skalata131
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За шкуренето и аз пробвах доста начини,за да не правя на ръка,накрая си взех един ексцентрик шлайф и направо се родих,ползвах го за сухите че и за водните,и съкратих доста от времето и ръката.обаче джантите ми са прави-гладки без чупки,обаче накрая вече с кечето и пастата ми дойде зор,дрелката трябва да се държи здраво,иначе пасти пасти ползвах на antilope,сайта беше май nemos.bg,вземах бяла-нея с твърдото кече,и синя паста-с жълта памучна шайба...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какво използваш пастата за полиране, в смисъл с дрелката или нещо друго, с какво ги запечата и как реши проблема с Боди 700 за сваляне на боята, че моите имат доста боя върху тях ! Иначе за мене са станали екстра джантите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С дрелка колега. Намерих един комплект за полиране в Т-Макс и купих него. Проблема с Боди 700 го реших като си купих 1 диск за шлайф от тези дет имат шкурка на него ама трябва мн да се внимава с него защото ако се задържиш мн. на едно място отнема мн. от джантата... (разбрах го по трудния начин) а др. вариант е да си купиш по-едра шкурка (аз купих Р80 и ми се стори ситна :( ) и да търкаш на ръка ама не ти го препоръчвам. Преди да почна с шкурките обаче одрах боята с един стар нож :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...