Jump to content

Печка фабрично вградена


djadai

Recommended Posts

Здравейте всички.

Фен сън на Ауди и от няколко дни си имам А6 2.5 комби.Колата е голяма и много стегната.Всичко си работи,като най много се кефя на оригинално вградената печка/водна/.Включвам я и за 10 мин. загрява течността в двигателя.Климатроника свети но въздух в купето не вкарва.Когат запаля моментално вкарва топло.Това нормално ли е,така са конструирани или трябват някакви допълнителни настроики за да топли и купето?

Редактирано от djadai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моята затопля и купето, печката и климатроника работят на половин мощност когато мотора не работи,нямам идея как са интегрирани управленията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ok. А климатроника в какво положение да е оставен?Опитвал сум с включен бутон ECON както и отворени средните духалки.Как мога да разбера каква /тип, марка/ печка е поставена?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

видяхме се с колегата,няма записани никакви грешки,печката работи но при изваден ключ,климатроника само свети и не духа вътре в купето,:gruebel:,Може да се управляват градуси и степен на вентилатора но вентилатора го няма,като се даде контакт всичко си идва на мястото,някакви идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги само да вметна нещо има два вида системи за допълнително отопление, които се вграждат. Едната се води допълнително отопление (Zuheizer/Zuheizung) и цялостно отопление (Standheizung). Първата е такава каквато описва колегата, загрява охладителната система без да включва вътрешната вентилация на купето като върти охладителната течност в системата. Другата загрява охладителната система и върти вътрешната вентилация с цел да се отоплява купето. Тези вторите, често имат и функция да ти върти и вътрешният въздух през лятото с цел охлаждане на купето, като най-често е комбинирана със соларен шибидах, който захранва допълнително акумулатора и вътрешният вентилатор. Дайте да проверим от кой модел е първо тази печка, другото е да е слаб акумулатор или заминаващ си и да не включва тези допълнителни консуматори в купето, като целта е акумулатора да е в някакво предварително зададено напрежение, което се след за да може двигателя да запали. :rolleyes:

Разбира се може да има и съвсем друг проблем. В коя група гледаш печката.

Редактирано от drob4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както писа колегата днес се видяхме и той описа по-горе направения тест.

Всичко по колата е ок няма грешки.В сервизната книжка, а и в заложеното меню на моето Ауди има и двете функции-отопление с печка /указан начим на пускане и задъжително отворени средните духалки -показано със снимки/ и "лятната " функция за вентилация със същата печка.

Печката се включва от менюто в зададено от мен време -дата час или веднага,започва да грее в зададеното и време в случая 30 мин.затопля антифриза тръбите влизащти в купето също са топли,климатроника светва/дисплей и всичко друго/ и сваля степента на вентрилатора на три деления НО В КУПЕТО не влиза топъл въздух.

Запалвайки колата моментално вентилатора вкарва топло -темп.на антигриза 75 градуса целзии.

Ако е само за отопление няма да поли климатроника да свети,а как ще вади лятото топлия въздух от купето без вентилатора за върти?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се сетих за една стара "дружка"от Сакар Ауто,който сега е в Порше.Изпратих му рамата за да провери какъв тип е печката и какво да очаквам от нея.

Утре би трябвало да имам инфо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Нещата се оказаха прости!

Климатроника трябва да е поставен в положение AUTO ,не на ECON тогава печката освем че топли антифриза грее и на предното стъкло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зимата ще разбереш какъв е кеф да слезеш и да намериш колата топла и с размразен преден дхам.

:zustimm: . Само още една зима да имаме такава и си слагам и аз печка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...