Jump to content

Полиране и почистване на накрайниците?


tarambuka

Recommended Posts

Колеги да ви питам следното нещо:В един клип по интернет видях,че с някаква паста или нещо такова се полират отзад накраиниците на ауспуха.Моите тръби са 2 и са оригинални но много гадно от времето са почернели от вън ,някои има ли идея с какво се полират и как става хватката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти направя снимки на двата накрайника на А3-ката като твоята и Шкода Октавия и двете с 2.0 TDI-PD мотор и двете нямат грам нагар. На А3-ката не съм виждал въобще, на Октавията зимата се получава, но на мивка с препарат за измиване на джанти стана като нов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Тои накраиника може ли да се сваля?Тоя нагар при мен се получава от конденза,при мен катализаторите са 3 на брои и отзад излиза основно пара ауспусите са мокри нон-стоп и като се нахвърля с мръсотия и високата температура и става спечено положението :)

Редактирано от tarambuka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тои накраиника може ли да се сваля?

При дизела не, но ако искаш пробвай на автомивка да го полеят с препарат за джанти, той мие много добре точно такива нагари и преди да го изплакнеш го разтъркай с четка.

Редактирано от audiceco
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Занимавам се с пастиране и полиране, а също полирам и такива хромови накрайници, това е нагар, кал и други гадории, за желаещите може да си вземете има специална паста за хром.Въоръжавате се с вълнен парцал или друг по-твърд и слагате повечко паста, оставате да разкисне леко и триете на ръка докато изчезне всичко после без паста с друга кърпа бършете докато се махне пастата и всичко останало от нея, препарата е на Сонакс, просто се изисква повечко ръчна работа НЕ се пробвайте с шкурки, след това никела хромираното не може да се избистри на ръка.Това е препарата http://www.sonax.com...d-Chrome/Chrome , в БГ сайта го няма затова го търсете по някоя бензиностанция или питайте в Сенакс-Дружба,, може да имат.Ето няколко снимки на направен https://picasaweb.google.com/117730069720800804418/AUDIA6#5610728317302411426

Редактирано от ivanestio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2-3 г. ми дойде музата и с някаква паста за хром от Бриколаж ги лъснах за 5 мин. От тогава Се са си лъскави :) Цялото гърне ми е от някаква сплав, дет не я лови магнит.post-54486-0-35272300-1338010620_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за това говоря колеги пастата се казва АЛУ-Хром на Сонакс и я има в Дружба във фирмения магазин на Сонакс и в някои Сшелове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега виждам че си пуснал две теми колега, аз пиша в другата, чудя се после защо ми няма мненията :) ето какво постигнах с едно парцалче за 5 минути търкане.

post-6735-0-01088900-1338045624_thumb.jp

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...