Jump to content

Пробем с Турбо на AUDI A4 1.9 tdi 110 кс


Recommended Posts

Здавейте колеги нов притежател на AUDI A4 1.9 tdi. 1999г. съм, преди 10 дни я купих от Дупница.При откарването ми на сервиз за смяна на консумативите, масла,ремъци,филтри и т.н. ми казаха че, ТУРБОТО е АУТ.По какво съдят 1.Наличието на 200-300 гр. масло в интеркулера 2.Луфт около 2 милиметра според мене "аксиален". 3. Колата нямяше мащност на около 100 на 4 при изкачване и то право без завои около 1км. ми стигна 70 някяде, а кято я взех уш си беше ОК. Въпросът ми е рециклаж и каде то Сандански съм или втора употреба и идеи от кого да взема. Незнам точно кой е номера и пиша всичко квото има по него. GA3 028145702H VM15 454231 GARET

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бързай веднага с ремонти.Само тези признаци не са фактор за такъв грандиозен ремонт.Колата закачана ли е на диагностика,преглеждана ли е под товар в движение.Луфт и масло по турбопътищата има всички . :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е мина се на преглед, и се установи че е имала удар доло вляво най- вероятно камък или колче.Но там минах по леко,проблема е че, отпред рамката по която минават урбопътищата от кулера към турбото е изкривена,взех втора употреба за 30лв.При свалянетои е била натискала меката връзка за турбината и сая пратили на някякъв Митко в София цената на рециклажа е 700лв.:( Идеята е за втора употреба ама там май нямя гаранция на какво ще попадна.Кофти тръпка като за първи автомобил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

аз също карам а4 110коня дизел, обаче маалко го тунинговах :hilezh:

В момента гоня 220коня и ми трябва по-мощно турбо. Моето е т.нар. хибрид - основата е от оригиналното турбо, но вместо с 49 компресорна парка е с 52, тоест gt1752v. Не знам дали си наясно, но накратко - с това турбо + чип можеш да постигнеш 150 коня, безопасни за двигателя. Турбото ми го правиха в Разлог, преди 6месеца, и тогава имах намерението да си остане вечно на колата, така че е със сменени перка, ос, лагери, нов актуатор (за управлението). Правено е с оригинални, нови части и съм много доволен, засега нямам никакви проблеми. Та ако те интересува, цената е 400лв, без колектора (направо се монтира на твоя колектор, всичко друго пасва). Ако имаш интерес или искаш повече информация - О885198966 ми е телефона, звънни ще помогна с каквото мога. И между другото съм от Петрич :):respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...