Jump to content

Кабели за свещи на ACE


javor5

Recommended Posts

Клеги аз съм с 80-ка, но тъй като "нашия" форум досега никой не даде мение пускам въпроса си и тук. Ще съм благодарен ако някой сподели опит :blink: .

Колеги, смених си вчера кабелите на свещите. Единствените които можах да намеря на приемлива цена бяха Champion - 97лв. комплекта, но ... В никой каталог не можах да открия кабели за моя двигател (щото не оставям само продавачите да гледат ами и аз се ровя). Това включва каталози на Tesla, Bosch, и накави испански Мареа (или нещо подобно). Взех ШАМПИОНСКИ кабели за ГОЛФ GTI/ПАСАТ 2.0 16в. Мисля че ще са същите (или поне много приличат).

Но, Но оставна кабела на 4-ти цилиндър (последния към стъклото, най-късия кабел). И се оказа, че на моя кабел има накаво пръстенче в което е наденат кабела и то не мозе да ислезе (тъй като лулите на кабела са доста по-дебели). намерих го в онлине каталога на бош по номера (много полезна работа) http://www.bosch-automotive.com/ecat-online/

оказа се Pulse Sensor, flywheel. Знае ли някой как се процедира с това нещо? Според мен не е в комлетка с кабели, нито последния кабел е в комплет с него (както предположи продавача). на това ме навежда факта, че старите кабели (или поне 3 от тях + въпросния) са Beru, а тая джаджа е на Bosch. Мисля, че могат да се включат и колеги със 100-таци с АЦЕ мотор. Така или иначе другите вариянти (по каталог) бяха Beru - 280 лв и от Аутотрейд - около 500лв. (производство VW !!??).

Казвайте какво да правя, че сега карам с един стар кабел - това добре, ама като започне и той да хвърля искри - какво ще правя?

Само да допълня, че май този сензор мери оборотите на разпределителния вал. Всичко е 6 ама как да го махна ор стария кабел и да то нанижа на новия!?

Данеби пък да се маха луличката на кабела която е към дистрибуторната капа4ка ??? :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е втория датчик за детонации на тези двигатели, не мери обороти на вала. Вади се лулата, мисля че беше от към свещта тази, но на кабели бош.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

ЗДР -> Пишете "Кабели за свещи на ACE", дотук добр ама не давате никаква информация от къде да си купя кабели за моето AUDI 100 2.0E 16V (ACE) Avant, и колко ще трябва да се изръся. Има ли друга алтернатива?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...