Jump to content

Audi Navigation Plus RNS-E 2013


Recommended Posts

  • 3 months later...
  • Отговори 88
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Здравейте колеги. Аз съм с навигация RNS на Ауди А4 б7 2006. Взех от един пич картата за 2014, но не тръгна, успяхма да качиме само ъпдейта - 065. Той ми каза, че оптиката ми е за почистване. Отидох в Тояга и срещу 30 лв ми я почистиха. След това пак се опитахме да стартираме навигацията. С 300 зора най-накрая тръгна, но докато не загасих колата и не извадих ключа. При ново запалване на колата навигацията отново не тръгна, след още триста зора (рестарт на навито, вадене слагане на диска и всевъзможни други тъпотии) отново тръгна но до поредното изгасване на колата. Всеки път изписва "Disk is unreadable"; "Please insert disk". Обадих се пак на пича и му казах, че има рпоблем, той ми направи още няколко диска, включително и такъв само на България, защото другия е много тежък (9GB). Пак греда! Момчето ме посъветва да си сменя оптиката, защото най-вероятно било от нея. Проверих в Тояга - 160 лв. Най-интересното е, че когато тръгне не показва никъде камери, а момчето се кълне, че ги има камерите. Аз и в менюто не открих иконка за камерите, пак обяснението беше, че четящото устройство е прецакано.

Някакви идеи, съвети?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега в менюто има камери 100% ... Аз съм с такъв диск само че съм в Англия ! Показва ми всяка камера която съществува ! За Бг картата му е супер добра само не помня имах ли камери или не !

Ако ме чете никакви дисково то проблема е в оптиката ... Опитай с някое Сд ... Даже и мп3

Sended from Iphone 4s

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В навигацията (DVD player) не се четат CD-дискове, било то и записано в MP3 формат.

По притеснението на колегата-аз също го имам този проблем и ми се струва, че е от оптиката. Но при мен си карам с оригинален диск за 2011 г., е не е най-пълен като обхват, но става, и си го чете без проблем, но имам и такъв записан от колегата от Сливен :flehan: , който не иска да ми тръгне. Така че най-вероятно е от самото око на нави-то, защото моето го чистиха в АВИТЕЛ, но отново не стана. И така - карам си с този диск за 2011 ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите колеги имам навигация RNS-E и изкам да попитам как мога да си говоря с телефон прес нея ,какъв кабел или преход ми трябва колата е А3 8Р.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно място си избрал за въпроса си (нищо общо с темата, погледни нагоре!).

Но понеже и отговорът е относително кратък...:

За bluetooth трябва отделен модул и съответно окабеляване, който ибаче е доста трудоемко да се сложи на заводското му място.

За интеграция на кабел ще трябва да проучиш конкретно за твоя модел телефон, ще трябва да изкараш съответна поставка някъде и т.н.... И утре като си смениш телефона се почва наново куменето. Бих се насочил по-скоро към вариант bluetooth.

И двата варианта не са лесни. И в двата варианта се инсталира и микрофон в купето. Ако ти е толкова важно най-лесният вариант е смяна на цялото RNS-E с касетофон с вграден bluetooth. Така ще изгубиш обаче визията и интеграцията с автомобила, до колкото я имаш сега.

Ако имаш още въпроси създай тема както си трябва, недей да цапаш тази или пък ми пиши на лично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Понеже и мойта оптика е проблемна,след няколко почиствания чете и след месец спира та-някой правил ли е интервенцията със смяна на оптиката(окото) да поясни малко къде,как,какво,колко излиза като цена?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте колеги, от кога са последните карти за rns-e и къде могат да се намерят да се свалят?Мисля че съм намерил подходящата записвачка и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AUDI_RNSE_2016_DVD3_Eastern_ Central_Europe - Torrent - Magnet link

 

Кеширан линк през google към "пиратите".

 

Давам ти го така, защото на служебния отварям "Пиратите" само през кеширана гугълска страница. Сваляй торента и записвай на Verbatim. Аз ползвам записвачка Pioneer DVR-111D и всички записани дискове (над 10) си работят перфектно.

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ImgBurn. Тя най ми допада. От дясно показва пълно инфо на бланката и скоростите, които позволява. Вербатимките на които записвам ми позволяват минимална скорост на запис х2.4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Гледам, че Вербатима dvd+r е 4,7 гб, а торента е 5+, ще стане ли номера или трябва друг диск да взема?Благодаря!

 

edit:Сега видях че старият ми е двуслоен, не знаех че навигацията ги чете.

Редактирано от ceckoguide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...