Jump to content

Смяна или ремонт на скоростна кутия


Recommended Posts

Здравейте, колеги! Проблема е следния от много време колата ми имаше един шум при движение, който в последно време стана много силен. Не се променяше при завой, а единствено се усилваше с увеличаване на скоростта. Независимо от това дали е на скорост или не колата, все го имаше. Два сервиза посетих за този проблем и на двете места твърдят, че е скоростната кутия и по-специално лагер на вторичния вал. Въпросът ми е кое е по-добре да се направи:

1) Подмяна на кутията с такава втора употреба ( имам я налична, но в неизвестно състояние);

2) Отваряне на двете кутии и събиране на една;

3) Отваряне само на настоящата и смяна на лагера.

За труд, който включва сваляне, ремонт и качване ми искат 250лв. Това нормална цена ли е? Благодаря предварително! :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Висока е цената.

Питай Митака - той дали има възможност да ти я прави

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=135352

Редактирано от alexvan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

250.лв е смешна цена за ремонт на тази кутия и да се направи както трябва си е бая разглобяване и игра за събиране та че цената не е висока даже е ниска ако питаш мен ас се занимавам с скорости и ремонт и то оторизиран сервиз цената е ниска за ромонт на тази кутия мое мнение внимавй!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе за смешна, не е смешна! Но не е и кой знае колко висока. Все пак включва демонтаж и монтаж, нойто не е толкова лек като на кола с напречен мотор. Работата е там, че не се знае колко ще струва лагера и ще има едно на ум дали ще настроят натяга на лагеруването на втория вал както пише по книгите. Дори не може да се каже дали е заминал точно лагер на втория вал. Може да е лагер на касетата на дифа, а там при смяната настройките на хлабини, стегнатости и т.н. са още по-специфични и изискват специални инструменти, които не се продват по магазините.

Щом имаш друга кутия слягай направо нея. преди това източи маслото в прозрачен съд и го прегледай. Ако не е пълно с жълти или бели метални частици, наливай, слагай на колата и карай. Старата кутия ще си я запазиш за части и те така.

По мои наблюдения най-слабото място (не че е слабо по принцип, просто е от най-слабите) на тези кутии са синхронизаторите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами мисля да скачам на директна смяна без отваряне, пък каквото сабя покаже. Благодаря за мненията ви, ще пиша какъв е резултата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.Някой би ли ми помогнал?На аудито ми което е а6 3.0 тди 4ф биксенон левия фар не ми завива на лявопри завой.На дясно на горе и на доло се движи.Имаш ли идея как мога да го оправя или нов ще ми трябва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...