Jump to content

Тресене Audi A4 1.9 TDi AFN


vikko46

Recommended Posts

Здравейте колеги, преди близо 2 месеца си взех A4-ка 1,9 ТДИ АФН мотор. Лека полека обаче скоростите започнаха да влизат трудно но не винаги, но по-често, задната също. Когато колата е на место с натиснат съединител и включена скорост претриса понякога много неприятно, понякога не. Съединителя е мек и отделя сравнително горе, но не пребоксува. Опасявам се да не би да е маховик. Моля, който е минал през подобно нещо и е имал същите симптоми да пише.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тампоните на мотора и скоростите също са омекнали, и в купето се усеща тресене, но това притрисане е отделно от тях и не е съпроводено с промяна в оборотите.. абе не знам..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уфффф и моя отделя отгоре, но няма този проблем колега, но аз съм все пак бензин, дано да не е съединител, че на тия комплекта и смяната може да удари 1000лв + някой непредвиден разход.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори ама за толкова години не съм виждал ауди на което съединителя му да отделя като на жигула,долу.Как си давате диагнози на колите :gruebel:/>,Ясно е че при трудно влизане на скорости е възможен проблем ,маховик тресе при потегляне,ама тогава тресенето е незабравимо и не може да се сбърка,омекнал притискател може да предизвика леко притрисане при мн уморени ламели,тампоните също подскачат добре ако има скъсани,не е толкова фатално и това основно се усеща при тръгване

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте колеги от ското карам А4-АФН и забелязвам, че 1ва и задна влизат трудно и леко претриса. Явно съединителя ще се сменя.

Искам да попитам става ли да се сложи цял комплект от Голф 3-АБФ. В форума на братятя VW масово заменят техните дизелови съединители с такива от АБФ , при мен дали ще стане :unsure:/>

Благодаря Ви предварително и се извинявам на колегата, че ползвам темата му

Редактирано от nasko-79
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах AFN, който сега радва баща ми. Купих го от познат и когато му казах, че понякога претриса, си призна ,че маховикът е може би за смяна. Предполагам, че е било от стила му на каране, защото при мен претрисането изчезна. Не се е повтаряло за 50 000 км и баща ми си я търкаля и до днес. Човекът от когото я купих и до днес недоумява и окончателно си призна, че от сервиз са го пратили за нов маховик.

За този двигател се сещам само с умиление, не случайно е звезда във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...