Jump to content

Как да развия свещ?


Recommended Posts

Здравейте,

днес реших да си сменя свещите. Развих свещта на първия цилиндър без проблем, смених я. Но при опита ми да развия втората останах неприятно изненадан. Свещта тръгна леко да се развива направи 1/4 оборот и затегна. Върнах назад и затяга пак след толкова и така - зацикляне. Не ми се ще да напъвам по-силно за да не скъсам резбата. Пръснах и малко WD-40, но нямаше ефект. Двигателят беше студен. Утре мисля да пробвам и на позагрят - 55-60 градуса да видя дали ще има някаква разлика. Имате ли някакви предложения как може да се развие или да я карам на сервиз, за да ми я скъсат там? :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо ВД-то 40 ще разкисне до утре. Най-добре вземи ШЕСТОГРАМЕН здрав ключ(да обхване плътно) и на загрял двигател свещта трябва да се развие. Вероятно причината е в полепнал в резбата нагар. Не се притеснявай за резбата, не се къса толкова лесно.

Редактирано от Dpop
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм, че не е добре за резбата свещи да се отвиват и завиват на загрял двигател..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм правил процедуратата на студен мотор лятото, т.е. на около 25 градуса. Трябваше да отвия 4 фабрични свещи, за които наглеците от Юнитрейд ми заявиха, "отвиваме ги веднага, но на Ваша отговорност..." :wall: Ебах го и в официалния сервиз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите. Днес успях да я развия на загрят мотор (87 градуса), при първото завъртане мръдна по леко от вчера, може да е било заради загрятия мотор, а може и WD-40-то да е подействало от вчера до днес повече. Та пръснах още малко и за 5-10 минути с развиване и завиване по 1/4 оборот се разви. :) Нямаше никакви следи от износване по резбата, най-вероятно е имало нагар наистина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...