Jump to content

Костадинов

Members
  • Мнения

    437
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Костадинов

  1. След втвърдяване консистенцията му става като на дъвка. Не съм имал проблеми.
  2. Купи си и течен тефлонов уплътнител. Върши чудесна работа.
  3. Колега, аз също преди месец смених моята, защото установих, че имам малък теч някъде около нея. Ако имаш много време и място, където да разглобиш колата, и евентуално не ти се налага да я караш на другия ден, можеш да я разглобиш и да видиш какво е състоянието на частите и да купиш само това, което е нужно. За ремонта се сваля кората под двигателя, алтернатора и помпата на хидравликата на волана (маркучите не се разкачат, само помпата се отмества настрани). Аз лично нямах този лукс да разполагам със време и гараж - ремонта го правих пред блока, колата трябваше да е на линия следващата сутрин. Затова купих цяла помпа с корпус, термостат и фланец за термостата. Ремонта ми отне около час и половина. Цялата помпа с корпуса е по-скъпа с 40-50 лв, но пък ремонта се опростява значително. И един съвет - задължително си купи нов о-пръстен и фланец за термостата, освен ако не си с метален. Както и резервни скоби за водни съединения. Аз си взех италианска помпа марка Saleri от Drive.bg. В нея ми хареса това, че роторът на помпата е метален, а не пластмасов. Успех!
  4. Здравей Цветане. По неволя трябваше да си сменя сам радиаторчето на парното на Б4-ката (АДА двигател). Климатика си работеше, но за процедурата трябваше да се разкачи и климатичният радиатор в купето. При опит за зареждане на климатика обаче, се чува как системата изпуска от снадката между климатичният радиатор и металните маркучи, която се намира на преградата между купето и двигателния отсек (предполагам защото не смених о-пръстените с нови). Въпросът ми е, за подмяната на тези о-пръстени трябва ли да се сваля пак таблото и корпуса на отоплителя, извършвате ли тази процедура и колко би ми струвал този ремонт заедно със зареждането на климатика? Поздрави!
  5. Аз съм с 1.6 АДА, дисковете са 280 мм с апарати Гирлинг
  6. Колега, това с лентите, дето го описваш, го прави дроселовата клапа на колата. А тя на празен ход е почти затворена и е регулирана така, че двигателя да работи с оптималните 850-900 оборота. Тоест с ограничение на входящия поток едва ли ще постигнеш желаният ефект. Според мен най-добър резултат ще постигнеш, ако всичко по запалителната система и газовата уредба ти е в изправно състояние. Ако ти се занимава, можеш да си монтираш един AFR уред (взема сигнал от ламбда сондата и показва дали сместа е бедна или богата в даден момент). Така ще можеш да си настроиш правилно газовата уредба и реално да си намалиш разхода на гориво.
  7. Колега, интересува ме пластмасовата кора под предната броня, тази, за която се закрепва датчика за термометъра за външна температура. http://www.drive.by/spare/etka/audi/a80/150/121900/ За кората с позиция номер 26 става въпрос.
  8. Колега, интересува ме пластмасовата кора под предната броня, тази, за която се закрепва датчика за термометъра за външна температура. http://www.drive.by/spare/etka/audi/a80/150/121900/ За кората с позиция номер 26 става въпрос.
  9. http://www.drive.by/spare/etka/audi/a80/150/121900/ За кората с позиция номер 26 става въпрос
  10. Колега, интересува ме пластмасовата кора под предната броня, тази, за която се закрепва датчика за термометъра за външна температура.
  11. Здравей, търся кората зад бронята за Б4, тази, дето е под радиатора и за нея се закрепва датчика на дисплея за външна температура.
  12. Според мен тези ще са най добри: http://www.ebay.co.uk/itm/H4-HID-36W-High-Power-CREE-LED-Hi-Lo-Car-Headlight-Fog-Light-Bulb-Ballasts-6500K-/181977278052?hash=item2a5eb0e664:g:oaQAAOSwHaBWhPHb
  13. Аз си я ползвам всеки ден, и в студовете. Според мен редовното ползване е нужно, за да поддържа системата в добро състояние.
  14. Или имаш нехерметичност някъде по тръбопроводите или актуаторите, или на самия компресор не ти работи датчика за налягане/вакуум
  15. При 185/65/15 ще има много голямо отклонение в показанията на километража. Най добре като размер идва 185/55/15. А и като цяло цената им е по-добра, според този магазин http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result.php?s=185&h=%2F55&r=R15&categories_id=2&manufacturers_id=
  16. Доколкото знам, на това табло тя трябва да е от лявата страна на оборотомера. Ако не ти светва първоначално при даване на контакт, може лампата да е изгоряла..
  17. Аз ползвам тази схема за PWM регулатор с обикновени халогенни крушки. Не съм имал проблеми с шумове. http://everycircuit.com/circuit/6550946454700032/pwm-regulator-for-automotive-drl
  18. Това черното с трите крачета е стабилизатора на напрежение на уредите на таблото. Възможно е да е дал накъсо и за това да прегрява и пуши. Може да се замени лесно. Уредуте по таблото отчитат ли коректно?
  19. Факт е, че в горещо и влажно време под всяка кола с включен климатик тече вода почти като от чешма... Също така е факт, че влагата в купето (която я виждаш като запотяване по прозорците) при включен климатик изчезва за секунди...
  20. Щом на 4-та стигаш 280, чудно ми е колко ли вдигаш на 6-та, трябва да са поне 400
  21. Първо трябва да махнеш пластмасовата кора (на която са ключалките на багажната врата) Тя подпира корите отзад. Трябва да се махнат и кукичките за закрепване на багаж с ластици - 4 на брой са и се държат с по един винт. Самите странични кори са захванати с по една рапидка в леглата на щората на багажника. Огледай леглата, ще видиш, че тапицерията има отвор, покрит с едно кръгло калпаче, направено пак от същия материал на тапицерията и на практика много трудно се разбира, че там има винт. Накрая се развиват и опорите за облегалките на задната седалка, навеждаш облегалките и развиваш опорите - става с лула 17 или 19 ако не се лъжа. Кората вече е свободна и се държи на няколко щипкиотстрани и жлеб в горната й част. Откопчаваш щипките внимателно и я повдигаш нагоре, за да я извадиш от жлеба, който крепи горната й част. Това мисля че беше, когато махах моите. Не прилагай прекомерна сила. Всичко е така направено, че да се разглобява лесно.
  22. Какви по точно ползваш за къси и дълги?
  23. Според мен за B4 най-удачен вариант за дневни светлини е да се направят късите да се палят автоматично nри работещ двигател и да светят на 50%. По-хубавите DRL фарове светят добре, но понеаз не мога да им намеря място по предницата, така че да не стоят като noдapeни. Пробвал съм и всякакви LED крушки - нямат достатъчно светлинна мощ за да ги ползваш по предназначение за истински дневни светлини - вечер и на облачно време са ОК, но на слънце няма никой. Можеш да замениш с LED крушки габаритите във фара, светлините за заден ход, осветлението на номера, плафона в купето е особено удачно. За мигачи не стават - нарушава се работата на релето. Можеш също така да пробваш да приспособиш за DRL мигачите в бронята, дето ги слагат на колите с nо-мощните двигатели с цял фар. Те са за крушки с мощност 21W. Ако намериш достатъчно мощна LED крушка може би ще стане работата. Ето тук съм направил това, не е зле, но на слънчево време има все още какво да се желае и затова съм си оставил да светят и късите светлини.
  24. Ами след като разкачиш кормилните щанги, пробвай при напълно изваден прът на рейката да го хванеш и да се опиташ да го разклатиш насам-натам. Не трябва да се осещат никакви хлабини..
  25. Може да е от всичко - ламбда сонда, дебитомер, ТПС, свещи, кабели и прочие. Просто трябва да се пусне една диагностика с ВАГ КОМ и да се видят записаните грешки. Колкото да се прочетат грешките, има кабели за диагностика и за по 20 тина лева... Цитиране на предходно мнение!
×
×
  • Create New...