Jump to content

Голям разход на гориво при Audi 100


Recommended Posts

Здравейте,

Нов съм във форума, както и нов шофьор. Като първа кола карам е старата на баща ми, която е Audi 100 Combi 2.0 Quattro. Карам само градско. Като за начало ми гореше много бензин, като се консултирах с по-разбиращи от мен те казаха, че просто от това, че не съм свикнал много с колата. Минаха няколко седмици откакто я карам всеки ден, но разхода ми на гориво не пада. Слагам за 20 лева бензин, което е ~7,6 литра и с тях минавам 30 километра, което значи, че за 100 км градско ще ми изгори ~25 литра... Мисля, че е доста, но все пак не разбирам достатъчно, затова и пиша тук. Кажете си вашето мнение, има ли проблем или толкова горят. Знам, че ламбда сондата не работи (до колкото знам, че тя като не работи се повишава разхода).

Благодаря!

Редактирано от Ивайло.Иванов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тази кола и аз карам audi 100 мисля,4е разxода е малко пове4е от необxoдимото.Относно л.сондата по добре да е зака4ена,но тя,трябва да работи.Кажи кода ня мотора си.Има ли агу или не?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени си горивния и въздушния филтър. Работи ли ти термостата ( загрява ли нормално колата или винаги е на 60градуса)?

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4072

Разхода го дават 12л. като е нова сега може да е към 15-17л, но 25 е ужасно много. Помислил ли си за Газ? Според мен ще ти е по евтино отколкото да търсиш проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Агу няма. Последно баща ми като ходи на диагностика му бяха казали, че не работи сондата и бяха намерили нова, но беше доста скъпа (около 400 лева) и тогава баща ми не можеше да си го позволи да купи нова. Най-много е загрявала до около 70 градуса, като на циферблата започва да отчита от 50. Мислил съм за газов инжекцион или направо за нова кола, но пък тази ми допада много как върви. А колкото до мотора: мисля, че е AEL

Редактирано от Ивайло.Иванов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не би искаш да кажеш ,4е кода е ACE,a paк може и аз да се баркам.Както е писал колегата по горе смени тези работи и тогава пак пиши.Проблемите на тези меx.инж. много са комплексни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен и термостата не работи вярно.Аз моя когато го смених ми свали с 3л разхода. Сменя се за 30мин и е около 30 40лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,ако на всмукателния колектор пише 16V DOHC значи кода на моторетката е ACE,ако не - AAD(AEL е дизел).Разходът ти е огромен,буквално.Освен ако не я дереш на умиране,де :hilezh:

Щом не качва повече от 70 градуса,очевидно трябва да смениш термостата.Смени си и въздушния и горивния филтър,както споменаха колегите и ще падне горенето.Започни с тези неща,все пак са консумативи и виж как ще е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени си горивния и въздушния филтър...

Здравей! Каква е логиката смяната на горивния филтър да намали разхода на бензин? Надявам се да си прав, защото днес пристига новия ми горивен филтър.

На старата ми кола никога не беше сменяван. След филтъра бензина изглеждаше като кондензат - онази черната гняс, с която карат вартбург-ите. Нали знаеш коя е най-дългата кола? Вартбургът - 4 метра кола и 30 метра пушек :hilezh: . Та може от самото качество на горивото да вдига разхода. Аз затова те питам и силно се надявам това да има значение за намаляване на разхода. Моята не харчи колкото питащия, но е с 2-3 литра над нормалното в града и ~1,5л извън.

А дюзите от значение ли са ако са позапушени? Нямам монтиран ГИ към момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много голям разход. Нормален разход около 14 градско(има значение и градското). Провери да не ти задържа някой от спирачните апарати на задните колела. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи колега филтрите са консоматив. Това е най-евтиния вариянт и си струва да пробваш. Може и да сложиж добавка за почистване на дюзите, ако не е карана с хубаво гориво, а и ако горивния филтър не е сменян никога може и те да са се замърсили. Мисълта ми е да пробваш първо с евтини вариянти, от който няма да ти останат излишни части. Успех колега и ти пожелавам да с елюбуваш на шофирането със здраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...