Jump to content

KM5

Members
  • Мнения

    1691
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от KM5

  1. Принципно няма невъзможни неща, но защо не потърсиш някоя друга, втора ръка? Потърси из моргите. Нека някой по-запознат да каже, дали е същата като на 2,0 16V (ACE и подобните), защото такива има много.
  2. KM5

    демонтаж на огледала

    Има капаче - да. Сваля се (два винта отдолу) и от там се бърка и пада стъклото. Трябва да се внимава да не се скъсат реотаните на подгрева. После трите винта и капака пада.
  3. Когато си купих колата, имах същият проблем. Чистачките бяха мудни и спираха където си искат. Отворих, изчистих и смазах всичко и проблемът изчезна. Със сигурност има защита по ток и затова спира. Много възможен вариант. При мен беше станала страшна мацаница, от която за малко да ми изгори колата.
  4. Чисто и просто сложи би-ксенон, ако те влече (и ти се дават пари) и дългите ще са ти през лупа. Махаш късите и слагаш новите лупи с рефлектори на тяхното място. Може да се наложи да разшириш отвора за късите на рефлектора (пластмасовия, на който са ти дългите), защото предлаганите би-ксенони са с по-големи лупи.
  5. С ксенон съм,да....Има логика в думите ти. Ще махна крушката (скоро така и така ще свлам таблото) и ще пробвам. Благодаря!
  6. Може ли да споделиш какво се оказа, че е проблемнно, когато се е появило това "явление". При мен е 1:1 с твоето. п.п. Извинявам се на автора на темата, че му я ползвам за мои въпроси.
  7. Радвам се, че ти е свършила работа! Sent from my Lenovo S5000-H using Tapatalk
  8. Здравей. Щом отдясно отключва и заключва, най-вероятно имаш прекъснат кабел на датчик или повреден датчик. Пробвай да ги размениш, може и да стане. За тази цел трябва да свалиш корите на колонките и да разкачиш буксата и самия датчик. За огледалата, единствено можеш да им смениш основите, дефакто целите огледала Проблемът е в счупена основа на статичната част на огледалото (тази която е закрепена за вратата).
  9. На мен така ми се "преотваря" шофьорското огледало....след като някой ми го обърна с крак. Счупен е механизма или по-точно статичната стойка към която лагерува самото огледало.
  10. Не си спомням марката (сменял съм ги преди 3-4 години), но са гумени, точно като на каретата.
  11. Здравей. Маншоните не трябва да са твърди по принцип, иначе ще се скъсат за норматив. Моите са доста меки и не са мръднали до сега.
  12. От Билщайн имам много добри впечатления в предишната ми кола. В момента не знам как са. Сега съм с предни Монро на Аудито. Единственият плюс е доброто поведение при висока скорост. Иначе никакъв комфорт, като на моменти се зачудвам дали са там изобщо. Sent from my Lenovo S5000-H using Tapatalk
  13. И тук да кажа, ако не си купил още амортисьори - НЕ купувай Monroe, ако ще и без пари да ти го дават.
  14. Симптомите са различни според това колко е мъртъв лагера. Започва със скърцане(стържене), после към пукане и накрая ....не намирам точната дума. Хрупане като на счупен лагер Дали трябва да сваляш ботуша заради лагера, не знам.
  15. На крик, да. Така наистина не е много правилно, защото, когато колата е наклонена, стабилизиращата щанга напряга носача на вдигнатото колело , а той от своя страна напряга магарето и тампоните му. Тампоните действително изглеждат в добро състояние. Мен ме притесняваше най-вече да няма разбит шарнир. Не ми е спешно, та ако се сетиш, удари едно око колко отватят. Sent from my Lenovo S5000-H using Tapatalk
  16. Сега прегледах и другия. Отваря се хлабина, но чувствително по-малка. Sent from my Lenovo S5000-H using Tapatalk
  17. Точно така е и при мен, но до сега никога не ми е правило впечатление да помръдва там. Пробвай така дали се виждат ЦЪК и пак ЦЪК
  18. От другата няма, но след като я свалих от крика, се усетих , че колата е под наклон към другото колело и е възможно това да ме е подлъгало. Довечера ще ми върнат крика, че в момента не е в мен и пак ще я вдигна на равно.
  19. Здравейте, от скоро започна да се чува глухпо тропане (наподобява разбит шарнирен болт) при предно дясно колело. Вчера вдигнах колата на крик да огледам, нещо дали не е решило да си ходи и това което ми направи най-много впечатление е,че "магарето" увисва с около 2 см при тампона, където влиза болта на носача към купето. Въпросът ми е, нормално ли е да е така, когато колата е вдигната на крик. Досега не съм забелязвал да е така, но може и да съм се заблудил. Ето как изглежда:
  20. TPS - Throttle position sensor - датчик /сензор/, който следи позицията на дроселовата клапа. Намира се под нея /дроселовата клапа/, черен корпус с букса с три крачета. Измерваш с мултицет при затворена клапа и при отворена. При леко отваряне на дросела, трябва да се чува едно леко "цък".
  21. Няма автомобил БЕЗ твърд блокаж на дифовете, който да е вдигнат на подемник и да се въртят и четирите гуми. Клипчето не е показателно за реалните способности на системата. Същото е като клипа на БМВ с ролките. Това не е тест за автомобил 4Х4, а за селскостопанска техника. В крайна сметка по-често караме по пътища, от колкото по подемници и ролки До сега,няма ситуация от която да не ме е изкарвало куатрото с лекота.
  22. Леко уточнение - при А6 (С4) се използва quattro IV (4-то поколение). Останалото е точно както radi_nrj го е казал-няма бутон за включване на блокаж на дифа (както при 100 (С4)), а ролята на блокаж изпълнява ABS модула, който блокира "олекналото" колело.
  23. Ще ти трябва и преходник за буксата. Ако не намериш преходник, ще трябва да режеш кабелите на оригиналната букса и да ги свържеш към евро-буксата за новото радио
  24. По-скоро таблото е проблемно. На втория клип, след като изключваш от контакт, стрелката не пада плавно. Ако е грешен сигнал или грешно свързване на инсталация и т.н., може да ти показва грешно, но като изключиш трябва да пада плавно. Иначе-да, снабдил си се с мечтаната кутия и Ибаси мощния матор
×
×
  • Create New...