Jump to content

чува се тракане от двигателя ....


Tsvetan

Recommended Posts

И аз препоръчвам Склад66, супер добър къстъмър сървис, отговориха ми на всички въпроси и ми изпратиха кабела още същия ден и на следващия беше при мен. През ден си закачам колата за да видя дали не мога да счупя нещо, работи перфектно. Като се има предвдив, че го ползвам на MAC с виртуалка на Windows :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте и аз да споделя как реших проблема с дроселната клапа в самото начало чаткаше от време на време и след гасене на двигателя се позиционираше 3 -4 пъти. Грешката на таблото се появяваше и изчистваше от само себе си. След време проблема се зачести като забелязах, че като влезе в грешка вакумите за EGR ако отварят и затварят доста очестено. Наложи се да разглобявам клапата беше с износени събни колела и точно от тях се чува този звук тъй като моторчето се опитва да позиционира, но нямам как тъй като зъбната рейка е износена.  След дълго търсене намерих човек който да ми изработи зъбните колела, като едното направо го отляха върху метала. Е така си спестих едни 350-500лв. за клапа, а ремонта ми излезе 60лв. и се жертвах известен период до като направят матриците, сега като има готови матрици нещата ще стават много по бързо. Ако някой има подобен проблем ще му дам контактите на човека, надявам се да съм бил полезен.

 

031227232.jpg031227230.jpg

Редактирано от CITIZEN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи си търсил малко повече отколкото аз преди време :). Накрая се отказах и си купих нов, но бих дал стария да ми го направят - би ли споделил координати на хората тук или на л. с., може да са полезни и за дроселите на смукателните колектори. Оста на рейката маха ли се за да отлеят или направо докато е на дросела? Мерси.

А, и пластмасата предполагам е технологична, а не обикновена?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали е коректно тук, но ще ги оставя за да не пиша само лични ако администраторите сметнат, че не е коректно да изтрият поста:

Човека е много коректен: казва се Георги - 0898416610  от Кюстендил и се занимава и с изработката на зъбни колела. Пластмасата е някаква с висока износо-усточивост. При мен изработката отне 3 седмици, защото трябваше да свалят колетата и да направят матрици, но резултата си струваше. Сега за колегите ще е по-лесно. За да се отлее зъбната рейка се сваля оста, а другото колело голямото е същото по размер като за другите две клапи само вътрешния отвор е 4мм.

Редактирано от CITIZEN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...