Jump to content

Скоростна кутия от 1.6ТД на 1.8 моно ???


gigo_racing

Recommended Posts

Здравейте колеги

Търся мнения и опит от вас относно въпросът ми със замяната на скоростната ми от 1.8 моно 90к.с със такава на 1.6ТД. До колкото знам няма да имам проблем с монатажа, но предавателните числа са различни и въпросът ми е следния - Как би се отразило това на вървежа и разхода на колата?

Ще съм Ви благодарен ако споделите опитът или теорията си с мен :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма еднозначен извод. Такава трансплантация има както плюсове така и минуси. Слагаш нещата според твоя "кантар" и решаваш. Аз преди време като съм пускал темата, за която дадох линка по-горе, бях вземал кутията от 1.9TDI и като тръгнах да правя размяната видях, че каретата са различни, опитах да сменя чашите на двете кутии, но се оказа, че са различен диаметър и те (осите им) и това ме отказа. Така и не можах да разбера как ще върви 90 коня моно с дизелова кутия. В последствие сложих кутия от 2.3 NG quattro, която е със същия диф като на старата ми и с много малко по-различни предавателни числа на 4-та и 5-та. Малко по дълги скорости - в началото може би се усещаше много малка разлика. Вървежа на колата не се промени, нито разхода, но пак казвам, че разликите в кутиите са малки. Принципно по-дългата кутия иска мотор с по-голям въртящ момент респективно мощност. И както казах в началото, извода е, че няма конкретен извод. Ако си мераклия слагай и карай да видиш как ще е. Ако не ти харесва нещо винаги може да си върнеш старата кутия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, я  виж  кодовете на кутиите ,  принципно на 1,8 моно е една от най-дългите кутии с код АКМ, на дизелите съм срещал същата кутия монтирана фабрично,  та преди да почнеш смяната да не се окаже че са еднакви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега

при мен бе обратното - аз си взех кутия АКМ от 1.8 моно за 1.6 ТД и пасна точно ( и моята и тази от бензиновата са с еднакъв код - АКМ). Става точно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така знам че 1,8 моно и 1,6ТД са с еднакъв код АКМ , така ,че няма да има разлика.
За какво я правиш тази интервенция , целиш ли нещо или просто твойта е за смяна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...