Jump to content

Неестествен звук от двигателя между 1200 - 2000 оборота


julian jecov

Recommended Posts

Колата е А3 1,8 125кс. От няколко дена се появи този звук подобен на леко стържене или резонансно стържене незнам как да го определя точно. Появава се при подаване на газ над 1200 оборота и след 2000 изчезва. Имал ли е някой подобен проблем и трябва ли да се притеснявам. Така или иначе тези дни ще посетя и сервиз но все пак да имам и сондирано мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От къде идва звука - мотор, скоростна, генерация....!?

Трудно ще отгатнем само на база на написаното "има дрън, що е то?" 

 

Направи един аудио файл и го качи. Освен това - колата има ли катализатор, има ли газова, пипано ли е нещо по генерацията, има ли го този звук при подаване на газ извън скорост..... все важни "детайли".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Звукът не съм го записал звучи по скоро като хриптене може би, утре ще си поиграя да го запиша и идва от задната част на двигателя оградил съм с кръгче мястото от където ми се струва че го чувам. Съжелявам за оскъдната информация. От към познанията си за автомобили си признавам съм много бос и затова и все търся мнения.

 

Колата е само на бензин, има катализатор всичко си е стоково и нищо не съм променял пипал или дослагвал към нея.  Звукът го има без значение дали е на скорост или не. Старая се да я подържам в добро състояние и всяко отклонение в поведението (звука) ме кара да посетя сервиз. Лошото е че майсторите усетят ли те че не разбираш поне малко и си позволяват да злоупотребят с доверието ти.

post-58959-0-57981500-1369153622_thumb.j

Редактирано от julian jecov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там има дросел клапа а отдолу колектори. За да е както казваш резонансно стържене, по скоро от колекторите нещо. Ама без да се чуе едва ли може да се каже с точност. За дросел не съм чувал да да има някакво стържене, освен дето се вика ако оста не се строшила и клапата да е увиснала, но в такъв случай колата изобщо нямаше да се държи нормално. Ама иди по добре на майстор да я вдигне на подемника и някой отвътре да подава газ (щом казваш че всеки път се чува) и няма начин да не го уловят от къде е тоно. Други идеи не ми идват в главата. Ако някой друг има да каже. А ти иначе пусни един аудио-видео файл, щото само с аудио по кофти. Качи го във В-бокса, че тука няма да можеш и дай линк.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес посетих сервиз. Гледаха ,слушаха , пипаха , чесаха се по главите. След дълъг размисъл от 3ма майстори се родиха и 3 различни мнения. 1-во - Ангренаж,  2-ро - веригата на валовете, 3-то - маслото било много рядко ( Yacco 5w40 vx1000 на 2500 - 3000 km). И ме препратиха за 4-то мнение на 2ри сервиз за да са още по сигурни. Утре ще мина и от там и чакам съответно 4то различно мнение. Звука да оточня почти наподобява на дизелов двигател и интересното е че сутрин на студена кола го няма появява се като мине 70 градуса. Това го забелязах днес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен имаше звук наподобяващ вибрации, за който виновен се оказа един от маркучите оградени в червено на по-горната снимка. Докосваше защитната стена там където се подава този болт вдясно от червения кръг. Леко пристягане със свинска опашка към другите тръби реши проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен се чува от двигателя. Не е маркуч. Днес ги пипаха държаха натискаха де що има пластмаси и маркучи но уви нали съм късметлия не е това

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При тези с версиите - че е от маслото, че е от ангренажа или от веригата на разпр. валове (което е същото като второто) недей да си правиш колата. 

Без да го чуем не можем да изкажем свои версии. Би се стреляло на посоки. Все пак махни черния капак върху двигателя и виж дали не дрънчи ламаринката над изпускателните тръби. 

Редактирано от Andy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Днес след цял ден в сервиза проблема е отстранен. Оказа се изпуснал амортисьор на оптяжната ролка на ангренажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да така е че както си я карах 4-5 дена мъжката без да ми пука щеше голяма беля да стане. А и някой друг ако има подобен проблем да има да чете белким все на още някой помогне тази тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...