Jump to content

Грешка/код на циферблата на километража?


Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Сутринта, като се качих в колата, след като запалих, забелязах, че на циферблата, който отброява моментния пробег (малкия), се изписва нещо от рода на "1n 1", "ln l", "in i", или нещо подобно. Не може да се разчете със сигурност, поне не и от някой, като мен, понеже конкретния дисплей е цифров и показва ограничени символи. След минута, да кажем, а може би и по-малко, надписът изчезна и се показаха показанията за пробега. Като паркирах, я изгасих и дадох на контакт отново и надписът отново се появи. Почти съм сигурен, че никога преди не се е появявала подобна индикация. Вчера попътувах малко и за известно време, се наложи да я понатисна, но не кой знае колко - до 140-150. По принцип рядко я настъпвам така. Моторът е 1.9tdi 1Z. Има чип, доколкото знам.

Та, ако някой знае, нека ме светне, за какво иде реч и да се притеснявам ли, или да си свиркам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, колеги! Питах и един приятел и той ми обясни, че най-вероятно маслото не е било нулирано при смяната. Значи ще си свиркам ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не е до свиркане. Един майстор ми каза, че имало цикли колко пъти можеш да запалиш и след това се блокирала работата от компа. Нулирай си ги .... не е толкова сложно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...