Jump to content

Проблем с Ауди А4 1.9 TDI


ZONI

Recommended Posts

 Здравейте, имам следният проблем или поне на мен ми се струва, че може да се окаже проблем. При студена кола, като запаля оборотите са нормални около 900, след като работи известно време при изключване от скорост падат на около 500-600. Другото което забелязах е, че при спускане изключена от скорост за около 1-2 секунди сама увеличава оборотите сякаш и подавам газ. Не знам дали двете неща имат нещо общо. Горих с майстор, който ми каза, че след като не гасне при обороти от 500-600 няма проблем да си я карам така. Странно ми е защо го прави, вече около месец е така. Ако някои е имал същият проблем, моля нека ме посъветва какво да предприема.

Благодаря предварително на отзовалите се.

 

Поздрави!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това са идейте, закачаш я на Ваг-ком и се вижда каде е проблема, обикновенно оборотите трябва да са на студена кола около 1000 на и после около 800. моята съм я направил на 861 оборота. 

ако само са ниски оборотите , без да има други проблеми. Може просто да се вдигнат през Ваг-ком.

Както казаха по-горе виж датчик на съединителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Колеги закачихме я на ВАГ-ком, няма никаква грешка никъде. Но продължава да има същият проблем описан по-горе.Единствено ми бяха леко намалели оборотите, вдигнаха ги. Сега какво правим, Някакви други варианти.

 

Благодаря предварително,

Весели празници,

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съединителя не се следи от самодиагностиката. Грешка там няма да ти изпише. С нея обаче може да следиш работата на ключето му. Завираш се отдолу, откачаш го, почистваш го и сглобяваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Имам Ауди А4 ТДИ 110 к.с. 99г. и се появи следния проблем: стрелката на скоростомера показва, че колата върви със 140 km/h и нагоре, а реално се движи с 50-60 km/h. Другото,което се случва: стреката застава на 100 km/h, а колата не се движи. После като потегли си обръща скоростта над 260 km/h. След като постои известно време се връща на 0 km/h. Ходих да я видят да няма нещо гршка, но единственото се оказа, че показва по-малко километри. Това не е добре за пред радарите!!! Ще се радвам, ако някой ми даде някакъв съвет. Благодаря предварително!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж дали е закачена хубаво буксата на датчика за скоростта. На мен такива номера ми прави като контактува добре само едното краче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или датчика насщ скоростомера или производителя на таблото. ако е Джагер няма оправия. само смяна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
Публикувано (Редактирано)

Здравеите колеги, имам следното питане: от вчера преди да запаля на дисплея на колата ми изписва следният надпис: SERVICE IN 1800 km.

 

Някое знае ли за какво се отнася това.

 

Само за инфо, масло, ремъци, ролки, агренаж, филтри смених на 113 000 км, сега е на 120 000, това да не би да ми подсказва, че е време за смяна на масло или е нещо др.

 

Колата е ауди а4 1.9 ТДИ 116 к.с. 2001 год. помпа-дюза е, комби.

 

Благодаря Ви предварително.

Поздрави!

Редактирано от ZONI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммммммммммммммммммммммда сигурно е за точно това като ти сменят маслото обикновено се занулява за 10000 км и ти изписва колко ти остава до смяна. :zustimm: Поне при мен е така аз съм с същия мотор и целия фис и почна да пищи като останаха 2000км но след смяната го занулих и с това се приключи този филм :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...