Jump to content

Varbanov

Members
  • Мнения

    262
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Varbanov

  1. Аз съм с 245/40/19 на 8,5j ET45, Даже си купих миналия месец чисто нови пак със същия размер. Мисля, че така ми е по добре, заради по високия борд. Имам и снимка в другата тема.
  2. Вижте на стартер какво налягане отчита сензора на рейла и колко оборота прави стартера в същото време.
  3. Здравей, колега. Усилвател Босе с номер 4ф0 035 223 А да имаш?
  4. Свали капака на предпазителите отстрани и натисни здраво напред.
  5. Varbanov

    А6 С6 F5 Facelift

    Кутията на компютъра под чистачките отваряхте ли я? Дай накакъв код на грешката.
  6. Влез през задните врати и на ключалката има пластмасова капачка. Махни я и с отвертка завърти аварийното лостче вътре.
  7. Не се занимавай, така си е.
  8. Разменете на буксата на сензора за оборотите два от кабелите. Вижте по ел схемата кои. Двата сензора за ръчка и автомат са различни.
  9. Моят кабел се беше прекъснал малко по-назад от буксата, която също беше много зле.
  10. Откачи усилвателя и провери платката за окиси или влага. Моя по същия начин бръмчеше. Уж е на ремонт, ама май ще му закачам некролога.
  11. Varbanov

    ABS Модул A6 3.0 TDI

    Не са еднакви. Има разлика в сензора.
  12. Честито! Нов АБС. Само гледай буквите накрая да съвпадат с твоите, че някои не са съвместими. Имам с буква AD, а ми трябва с L.
  13. Varbanov

    Elsa help

    Има, но само за автомобили до около 1998-2000г в зависимост от производителя. После ги интегрират във ВАСа, а след 2010 в ODIS.
  14. Първото нещо, което трябва да направиш е да провериш синхронизацията на коляновия и разпределителния вал. Така и така е дошло време за смяна на ангренажа. Да центроваш помпата без да си синхронизирал коляновия и разпределителния вал може да те подведе както става в момента. Когато прекъснеш напрежението към Н108, клапана не може повече да ограничава вътрешното налягане в помпата действащо на буталото на авансаторния механизъм и по този начин помпата застава в положение на максимално предварение. Затова и успяваш да запалиш. Ако процентите при загрял двигател на авансатора са 50-60, то значи ти трябва още малко предварение за да си влезе всичко в норми. Що се отнася до 0575 то тя няма нищо общо с паленето. Ако обаче е 0550 то тя е свързана с авансатора. Затова приготвяш нов ремък, обтяжна ролка, нов болт, правиш всичко по книга и не би трябвало да имаш повече проблеми.
  15. Нужна е адаптация на помпата спрямо компютъра, защото са част от имобилайзера. Първо направете това, а после обезвъздушавайте и центровайте, иначе ще я окотите и нея.
  16. Всяка помпа рано или късно протича. За да не правиш нещата по няколко пъти, те съветвам да я дадеш на специалист да смени всички уплътнения, защото ще протече и от други места, колкото и да не ти се иска. Успех!
  17. Varbanov

    Проблем с Ауди А4 1.9 TDI

    Съединителя не се следи от самодиагностиката. Грешка там няма да ти изпише. С нея обаче може да следиш работата на ключето му. Завираш се отдолу, откачаш го, почистваш го и сглобяваш.
  18. Да, трябва да е навит до края. Почисти хубаво помпата с обезмаслител и четка, и огледай за други течове.
  19. Този болт има две функции. Едната е, че затваря камерата за високото налягане, а другата е при свален болт за навиване на дълбокомер (индикаторен часовник) по който се определя базовата центровка на помпата.
  20. Откачи пак акумулатора за малко. След като го сложиш, дай на контакт и без да палиш изчакай около 10 сек. Върни контакта и запали нормално. Ако пак се менят оборотите адаптирай с VAGa.
  21. Първо си кодирай модула. Ако след това се появи грешка 01486 тогава ще направиш и теста на системата. Общо взето той се заключава в следното: Тест на място за датчика за налягане и тест в движение за датчика за страничното ускорение и датчика за осевото завъртане по вертикалата. Веднъж започнат той трябва да се завърши напълно, в противен случай се записва грешка в паметта. Реда е следния: 03 ABS 04 Basic settings Канал 003 В този момент двете лампи на ABS и ESP трябва да светнат След това излизаш от програмата, махаш и кабела Палиш Натискаш педала на спирачката силно докато лампата на ESP изгасне. По този начин се калибрира датчика за налягането. Веднага след това правиш теста в движение, като целта е да се задействат и калибрират другите два датчика. При скорост от 15-20 км/ч правиш ляв или десен завой с радиус около 10-12м за около 4 сек. После на обратно. Така докато изгасне и лампата на ABS. Ако всичко е наред приключваш. Ако не, проверяваш за грешки записани в паметта и пак отначало.
  22. Едно и също е. Ако контролера изисква последния тест, трябва да го направиш по процедурата описана в линка. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/ESP_System_Function_Test
  23. FN3 Teves/ATE спирачни апарати 09555 това е логин кода FN3 Teves/ATE спирачни апарати 04255 това е кода за кодиране на модула Важно: не излкючвай контакта и не махай кабела за следващата процедура направо продължаваш нататък Тук е описна процедурата по калибрацията на сензора: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_%288D%29_Brake_Electronics_%28Bosch_5.3_ABS/EDS/ASR/ESP%29
  24. Взимай го! При друг модул, който не е кодиран за твоята кола тези грешки се появяват задължително. Щом има връзка към него значи проблема в твоя вече е ясен. Ще го кодираш с ВАГа. Но първо дай да видя снимка на предните спирачни апарати. Една отвън и една отвътре.
×
×
  • Create New...