Jump to content

теч на антифриз


Stanimirov

Recommended Posts

Здравейте колеги днес осъмнах с локва под колата.Когато отворих капака установих , че теча е между ролката на разпределителния вал и обтяжната ролка но немога да видя от къде точно е.Проверих маслото беше чисто не е пресечено  като я запаля почва да хвърля здраво антифриз. Колата е Ауди 80 1.8 карбуратор NE мотор. Някой да е имал подобен проблем или да има идея какво точно се е строшило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно там има тапа на блока. На мен  Б3-ката преди ми сълзеше от там. Почти съм сигурен, че и при теб е така. Ремонта е евтин, но дано причината е тази.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

Благодаря за отзива. Трябва ли да свалям главата за да я оправя тая тапа. Утре ще си поиграя с нея просто исках да събера малко информация, а не да ровя на сляп

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не... ако е тапата... просто се избива (изважда) и набиваш новата :) препоръчвам ти със старата да отидеш в магазина за да вземеш точния размер... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отзивите проблема наистина се оказа спукана тапа и е отстранен вече. Не очаквах там да има тапа и да се налага сваляне на двете ролки и на дефизора за да мога да я надия обратно. Явно от доста време е текла щом дупката и беше около 2мм.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Моля ако може малко поподробна информация относто местоположението на тази тапа-че нещо не можах да схвана точно къде стои-ако може и снимка ще съм ви мн благодарен-мисля че и при мен е този проблем,благодаря предварително на отовалите се  :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...