Jump to content

Въпрос относно 2 проблема Ауди 80, В3


sabbath

Recommended Posts

Здравейте, колеги,

 

пиша ви относно идеи за решаването на 2 проблема:

 

Първият е свързан с лампата за прегряване на таблото (не стрелката), която мига постоянно. Направих проверка, като разкача кабелчето от датчика - спира да мига, което ме навежда на мисълта, че датчикът е дефектирал, тъй като стрелката си показва коректни данни. Въпросът ми е - къде мога да намеря такъв датчик и колко горе долу струва, тъй като в няколко магазина нямат :(

 

Вторият е свързан със светлините за задна скорост, при окъсяване на буксата светят, което ме наведе на мисълта, че отново датчикът на скоростната кутия е за смяна. Колко горе долу струва нов такъв, и от къде може да се намери и вземе?

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах ги и двата проблема смених датчика който е 17 лева.  Сив на цвят Това е за таблото!Всичко се опрай.  
За назад една година не ми бачкаше cе ми казваха датчикът на скоростната кутия е за смяна смених от- до кабелите в багажника и светна и за мъглата и номера ми и за назад.

Редактирано от MMA_BS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабелите в багажника са сменени и оправени - вчера го оправих, и окъсяването на буксата на кабела и светването на лампите за задна показа за мен, че именно трябва датчика да сменя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, поръчах датчика за таблото и за скоростната кутия. Въпросът е вторият трудно ли се сменя, или каква е процедурата за смяната му? Не можах да го видя вчера докато правих кабелите, намерих само буксата му?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има много теми къде и как се прави поразрови се иначе аз не съм сменял него и не знам со съм виждал в форума теми със снимки и обяснения!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,

Смед смяна на 2 датчика, проблемът с темп остава. Загрява до 110 градуса и светва лампата за прегряване. Направо не смея да я карам така. Термостата отваря - долния маркуч е топъл. Перките също ги включва, но показанието е около 110 градуса :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не би да не работи 1-ва степен на перките отпред - това ако са ти с 2 скорости? Ако е само 2-ра степен ще включват над 100С. Пробвай дали работи долу датчика за перките на 2-те степени. Откачи му куплунга и с мостче виж дали работят. Ако работят закачи обратно куплунга и се ослушвай като включат перките на коя скорост са. Може да прегрява и от запушен радиатор примерно :nixweiss:

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Перките включват около 98 градуса. Оказа се, че релето им не дава хубав контакт и не вонаги сработва. Това го оправих. В движение градско 92-93 градуса. На място стига до 98 и ги пуска.

Не зная дали има бавна скорост, само тогава се включват.

Тези температури нормални ли са?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...