Jump to content

Въпрос за късите светлини и АБС


svetoslavp

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Първо да спомена, че съм пълен лаик, ако някой ще помага е хубаво да го има предвид в обяснението си :)

Снощи установих, че късите светлини не се включват. Имам габарити, дълги, мигачи и халогенни, но къси - не. Капацитета ми достигна до там, че проверих бушоните - и двата са здрави (20,21 за ляв и десен, доколкото разбрах), буксата на ключа за светлините също изглежда наред. Крушките не съм ги проверявал, като намали снеговалежа, ще сляза и тях да проверя, моля за информация как точно се свалят. Въпроса ми е, каква е вероятността да изгорят и двете крушки едновременно и проблема дали не се крие в самият ключ за светлините при положение, че всички други светлини по автомобила работят напълно коректно? Ключа подлежи ли на ремонт или се заменя с друг, при положение, че проблема се окаже в него?

Купих колата миналото лято с наработеща електроника на АБС модула и получих "ценния" съвет, че тези коли спирали по-добре без него. Може и така да е, ама лятото. Зимата установявам, че АБС е голяма липса на това комби и съм решил да го оправям. Черната пластмаса е потрошена в единия ъгъл и явно вече е правен опит за ремонт, затова съм се ориентирал към "нов" от моргите. Точно със същия номер ли трябва да търся или мога ли да го заместя с друг и вярно ли е, че ако модула е наред, само при закачане на буксата, лампата за АБС на таблото ще изгасне? Т. е. пред моргата, ако само го включа към буксата, колата ще индикира ли, че модула е здрав или това ще го разбера в последствие от сервиза като го сложат на мястото му? Просто искам да съм сигурен, че модула който купувам е наред. Номера на АБС е: HR 8E0 614 111 AH HL

Ами това са ми важните мъки по автомобила. Бих отишъл директно в сервиз, но и двата, които посещавам, в неделя не работят.

Колата е авант, 2,5тди, 150 к.с., АФБ, първа регистрация 2000 година, ако има значение.

Благодаря на всички отзовали се с мнение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слезнах с мултицета и май нещата отиват към смяна на ключа, при включени светлини, не отчете нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега ,  свържи се с колегата 

toshkov81

 

за  ABS а  точен и коректен  в нета  има таблица  за взаимозаменяеми  модули  но нещо не ги откривам, а за тестване  моя го получих  по  еконт  с опция преглед  и проба пробването го направихме  с вакком  за 2 минути работа  откачаш буксата закачаш на новия  и ваккома  ако го прочете  си ок  и  още нещо действителния ти номер на  ABSа  ти  е 8E0 614 111 AH

  а не както си го  изписал  същия се вгражда  и на пасат  така ,че  е без значение  дали  ще  е  от  ауди   или пасат  ако номера е същия тръгва веднага   ако е заместител  му требва   обучение   бе първо се чуй с тошков  най добре  .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...