Jump to content

golfa

Members
  • Мнения

    252
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от golfa

  1. Автомобила е 98 г. седан , държа да са Хела . 0897479688
  2. golfa

    Audi A3 8P - VCDS

    Привет колеги , имам проблем с VCDSа ,до скоро бях с версия 15.7.4 и 15.7.3 / на Руски / , тези дни му направих ъп и сега съм на 19.6.2 и 19.6.1 /Руски /. Та проблема е ,че и преди и сега не ми излизат така наречените балончета или подсказки , на предишната версия срущу лейбъл ми даваше пренасочване и това е , балончета нямаше ,та може ли нещо да се направи по въпроса и ако може много моля да обясните като на пълен лаик ,не ,че съм такъв но за по сигурно да не задавам допълнителни въпроси ?
  3. Значи ,за да се смени обтяжния механизъм на пистовия ремък трябва да се се свали първо виското ,което си е приключение спрямо изобретателноста на законтряне .Успех на тези накоито и предстои и са лаици като мен .
  4. Привет , може ли бърза инструкция за свалянето на обтяжката , и съвет за марка на нова ?
  5. Колеги трябва да сменям разпръсквачите ,мотора е в заглавието .Та въпроса ми е къде да ги търся на оферта ,колегата Дани от Монтана предлагаше някакви но не намирам обявата, някакви отзиви от неговите ? Благодаря ви предварително.
  6. Колеги трябват ми следните неща ,моторче за стъкло задно ляво ,пластмасата със стопчетата за мъгла на задния номер ,амортисьорчета за капака на багажника и капачка за резервоара .Колата е седан 98 г.,може на лично или 0897479688.
  7. golfa

    Разлика в дюзи спешно

    да искам да направя дюза само за мерене на компресия но на двигател АФН ,и да разпръскача наистина е по дебел от на АФН а но е пристърган и срязан ,утре ще видим какво ще стане ,благодаря ви колеги .
  8. Колеги има ли разлика в тялото на дюза на AHF и AFN идеята та ми е дали с тялото на първата мога да измервам компресия на АФН ? Спешно ми е благодаря предварително.
  9. Здравейте колеги , описвам накратко проблема .В петък имах спешно пътуване до съседен град ,преди 4-5 дена бях гледал маслото беше леко над минимума и преди да тръгна реших да долея малко вадя щеката и няма никой .Огледах двигателя капака на клапаните беше омаслен меката връзка на колектора също беше омаслена ПСВ клапана и той ,долях около 5-600 гр масло и на щеката показа център .В началото помислих ,че е заминала турбината ,но днес я прегледах и няма никакви луфтове ,прави ми впечатление ,че като развъртя капачката на капака на клапаните на тихи обороти я изхвърля на високи я засмуква тук вече не знам какво е редно да се получи ,смених ПСВ клапана същата история ,моля зя съдействие ,че колата тия дни ми е належащо необходима .Маслото е Мотул 5 W 40 купувано от колега в форума .
  10. Ми проблема ти е май от точно този кабел ,хлабав контакт или е укъсил някъде остава да намериш въпросния кабел и проследиш
  11. golfa

    Обороти

    Колега ,абсолютно същия проблем и при мен беше ,но след почистване на всм колектор който имаше доста нагар и затапване на ЕГР а всичко се оправи от само себе си, не казвам ,че при теб е от това но да знаеш.Сега държи точно 860 твърди това по ваг ком.
  12. Колеги уточнявайте външната температура когато карате 4-7 километра ,именно външната температура е фактора за загряването ,и ако колега твоите 1z ahu afn при минус 7-12 загреят за 4 километра без допълнителното подгряване ще те призная,защото аз мисла ,че при минус 10-12 градуса не 4 а 30 километра няма ти стигнат да удариш 90 гр без подгрев.
  13. Некак си ти е по готино когато сам се справиш с даден проблем нали колега ,колеги искам да попитам тази плочка с кабелите на рамата на снимката на колегат ,за какво са тези кабели ,че ми е любопитно .
  14. Обърнете внимание за разлика в стойностите на датчиците.
  15. Еми приятно губене на време приятелю ,моята е италиянка а те нямат допълнително подгряване имам предвид таралежчето което е в задния край на главата с трите свещи .Нямам база за сравнение но предполагам това таралежче доста подобрява загряването ,явно конструкторите на този двигател са били на ясно с проблема за загряване и за това са го боцнали това допълнително подгряване ,мое неангажиращо мнение .
  16. Ето един тест на марките свещи колега ако още ни си си взел
  17. Е да при бензина е до 35 процента а дизела започва от там до около 45-50 макс процента до колкото знам , но идеята ми беше ,че турбината за разлика от обикновения дизел вкарва допълнително студен въздух който от своя страна допълнително сваля температурните загуби...
  18. Имено за коефициент за полезно действие става въпрос ,колегата по горе го е казал точно ,в допълнение КПД то при турбинираните дизели е по голямо от този без турбо
  19. Не мога да се сетя къде го бях чел дали тук или в фолсвагена но се касаеше за 1.9 ТДИ,пък и нали се сещаш ,че КПД то при дизелите започва от 35 проц нагоре ма всеки двигател се изчисляваше по някаква формула.
  20. И аз съм на мнение ,че термостата си е в ред ,колега ТДИ двигателите са си така поради високото КПД но ако искаш сложи нещо пред радиатора да спира студения въздух при движение ефекта няма да е кой знае какъв но пак ще има минимално подобрение .
  21. Ми той Ханс е сложил още и ЕГР е ПДФ ма колити си джиткат и без да ебават Ханс ,лично аз бих премахнал този кран без да се филмирам ,мойта е без каквото и подгряване на нафта но при минус 20 нямам драми
  22. Ако търсим логика ,този кран трябва да отваря при отрицателни температури нали се сещаш ,че нафтата при твърде ниска температура става в кашо образно състояние особено ако не е зимна ,следователно крана се управлява от компа посредством дачик за външна температура .А при положителни температури няма смисъл да грее понеже при изправна горивна уредба максималната температура на нафтата трябва да бъде до 45-6 градуса/ по памет /.Може и да съм в тотална заблуда но така мисля аз ,моя мотор няма тази екстра.
  23. А луфта на лагера преди да го смениш сериозен ли беше ...
×
×
  • Create New...