Jump to content

1,8Т - монтаж/демонтаж бензинова помпа


Marian_Georgiev

Recommended Posts

Здравейте колеги,

колата е тази от подписа ми - авант (не куатро). Проблемът е следният:

Преди няколко месеца купих колата (италиянка), и от тогава ми понамирисва на бензин в купето. Миналата седмица реших да видя да не избива бензин някъде около помпата. Разхвърлях седалките, махнах мокета, строших стиропора, и когато отворих люкчето с трите болта над помпата какво да видя - кошницата беше поставена на мястото си формално -  без да е стегната с гривната и уплътнението и не беше поставено като хората. Дори горната и част беше извадена над отвора на резервоара и при повече бензин се плискаше около гърлото на дупката.

 

Та въпросът ми е има ли някаква особенност при монтажа на кошницата с помпата т.е. чувал съм че при поставянето си се натиска надоло и завърта настарни докато някак си се закопчае?

 

P.S. Сега само съм поставил правилно уплътнението, натиснах помпата надоло и завъртях една резба на гривната , но не съм я стягал. Прави ми впечатление че като натисна помпата надоло се получава не малко противодеистващо усилие все едно отдоло има пружина която натиска.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има си нагласяне,свързано с ожулени ръце докато нацелиш жлебовете,и е така натискаш и завърташ малко докато жлебовете захванат,но не помпата ,цалото пластмасово нещо на което е закачена,самото то,кошницата се дели на горна и долна част.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...