Jump to content

Новият закон за ГАЗ (LPG/CNG)


Recommended Posts

Здравейте колеги, както знаете плъзна нов закон/задължение за хората , които карат на ГАЗ!

Хората поставили уредби от 1 март 2014 г  ,   трябва да  сменят голямият и малкият си талон в КАТ ! 

Не знам дали е 100% необходимо , защото не съм чувал за "пострадали" шофиори на пъте и санкционирани от органите на реда :) 

 

(давам пример със себе си!)

*Но за да може всичко да ви е изрядно и да не се притеснявате може да наминете до КАТ процедурата е проста , но се чака (както знаете) опашките са едни и същи за тези , които сменят номера , талони , пререгистрация на име и т.н.-->Затова се чака :( 

Процедурата освен време изисква и пари , както се досещате...Аз платих 17лв ( за добавяне на това ,че колата е на газ/бенз. в големият талон)...Не видях , да има разлика в малкият талон , затова не мога да разбера каква е идеята , защото не като караш не носиш в себе си големият талон , а само малкият...Как полицията ще разбере ,че си регистрирал ГУ или не ?

 

***ГОЛЕМИЯТ и Малкият талон се връщат :) --> да не ви разкарват аз си забравих големият талон :) 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, все още всичко е пълна анархия.Вместо да се затегне контрола ништо няма на хоризонта.Изискваите портоколи за сертификат и качество на вложените материали при монтаж на нови АГУ.За сега шофираите и да не ви пука. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй, като съм се засилил да се газифицирам и аз, днес точно този въпрос зададох на един от представителите на Romano.

Аджеба, как и къде да се узаконя след поставяне на ГИ. И той ми каза, че след поставяне освен документацията на ГИ пишат протокол-разбирай някакъв хвърчащ лист и с него в пункт за ГТП за регистрация. И, до там. И те общо взето не са наясно какво и кой ще иска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямам такъв протокол :) .... Поставил съм си ГИ в energy-gas и те казаха,че трябва само да се метна до КАТ за подмяна на талоните и до там...ТА колеги, не знам и аз какво да Ви посъветвам за заключение ---> Карайте и тва е :) 

* по-нататъка ще се разбере кое , как , защо , къде и т.н...

               

                           

                                         САГАТА ПРОДЪЛЖАВА............ 

Редактирано от ThEBlazZeD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз тъй като регистрирах колата и я написах с метан ,но разпитвах много и ми казаха ,че има 2 години гратисен период . След тези 2 години кой ще ни управлява как ще се е променил закона никой не знае . Другата ми кола е на метан и газ и си се кара така без да съм променял талона . Можеш евентуално след време да имаш проблем с прегледа ама като гледам скоро няма да е . Та слагай си спокойно газ и си карай като му дойде времето ще зе разбере дали трябва да се сменят талони или не . В малкия талон не пише имаш ли нямаш ли газ .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравеите колеги закупих си ауди 80  б4 2.3е без монтирана ГАЗ на 21.03.2014 и реших преди да си сменя талона да и монтирам ГАЗ и да мина през кат и да пише в талона че е на газ/бензин и така монтираха всичко и единствения документ които ми дадоха е гаранцията и с предтекста че бутилката ми е стара и има паспорт няма да ми направят проблен но отивам аз в КАТ и какво и ми казват че не можело така и започнах да търса решения и се указа че няма лицензирани фирми за поставяне на газ в българия по думите на няколколко маистора и решението се указа че е нужно  паспорта на газовата да е с задна дата когато е имало лиценз за поставяне и в КАТ  подписваш че си закупил колата с монтирана ГАЗ и всичко е готово издават ти талон с газ/бензин (такова е решението в Видин за друго място незнам)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега направо ходи и я регистрирай без газова и не си трови нервите ,на този етап няма да глобяват никой а кога ще почнат и те не знаят .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Смяна на талони след поставяне на газова уредба в КАТ София:

1. Отивате БЕЗ колата директно в малката сграда след каналите (уточнявам че е добре колата да е наблизо в района, в случай че някой се заяде за нещо, мене ме захапаха за нечетлив номер в документите от първата регистрация)

2. Регистрацията е само по документи. ВАЖНО!!!! Направете си ксерокопие на първата и втората страница на паспорта ...на газовата уредба...никъде не го пише, наложи се да бягам до най близкия ксерокс в двора!

3. Носите голям и малък талон, голям и малък талон от технически преглед, ГО, лична карта, паспорт на газовата, газаджията трябва да е попълнил и подпечатал декларацията на втора страница!

4. Нареждате се на гишета от 42 до 49 , никога не работят едновремнно и затварят внезапно за почивки или смяна на какичките. Нямам формула да ви кажа кога да отидете аз бях в петък към 13ч, минах сравнително бързо, за час някъде!

5. Идва ви реда, казвате за какво сте, а именно промяна на талон и вписване на вида гориво в талона, пишат бензин/втечнен нефтен газ. Девойките преглеждат доментите ви, прибират двата Талона и ксерокопията от паспорта на газовата и ви дават номерче, с което отивате на касите!

6. Мене ми взеха всичко на всичко 10лв! Дават ви на касата разпечатка за платената такса. Излизате на въздух да пушите по цигара, по микрофон казват имената на готовите талони , които се вземат от гишета 40 и 41, чува се и извън сградата! Отнема според зависи от опашката между 20 и 40 минути!

7. Викат ви, подавате бележката от касата, подават ви талоните, преглеждате ги , подписвате се и сте готови!!!

Не боли! Носете си вода, жега е, кенефа е в сградата с актовете!

Става въпрос за коли, които са сложили газ след 02.03.2014 и трябва да се направи в срок от 14 дни след поставянето!

Ако имате газ от преди датата , НЕ сте задължени да променяте талоните! Само при някаква смяна на собственост, данни и т.н.!!! Вижте повече

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...