Jump to content

Стърже при завиване на ниска скорост.


sweetlioo

Recommended Posts

Колеги, напоследък колата започна да стърже доста силно отпред, само при завои, на ниска скорост. Звука е като от стъргане на метал или гума, не мога да го определя точно, но не е щракане. Чувам го като карам в града. С по-ниска скорост се чува доста силно, при по-висока скорост се чува по-рядко и доста по-слабо. Извън града при високи скорости го няма. Стърженето се усеща по пода на колата и се предава и на волана. Колата е А4 Б5 1.9 тди. Някаква идея какво да гледам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам ли, това се чудех и аз. Смятам, че може да е лагер, накладки, каре или маншон, ама само в движение се чува, на крик и на място няма нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато няма никой да каже нещо паметно, да опитам аз нещо не толкова паметно.

При мен окачването е различно, но при подобни симптоми се оказа проблемен шарнир. Чуваше се стържене когато завивах пълн завой надясно при изкачване. След няколко стотици километри започна стържене и когато се колата движеше по неравности - когато се колото движеше нагоре-надолу. Шарнира започна и да тропа при неравности. След оглед видях че има хлабина в него. Смяната им реши проблема при мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересното е, че от както писах за последно в темата не съм чувал да стърже. От нищо се появи и така изчезна, поне за момента. Друго интересно нещо е, че когато чувам това стържене, на първа скорост при потегляне от място, сякаш нещо дърпа колата назад, т.е. усещането е като приплъзващ съединител или задържаща спирачка, но спирачките не са топли не прегряват, а и чувам как накладките щракат в апаратите. Доста интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен има такова стържене,аз го отдавам на лагерите на макверсона

Незнаех че предницата на б5 е с макферсон и още повече че има лагери ( освен на главините) Редактирано от firepower
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе вярно, нашите коли нямат макферсони  и лагери отпред. А и тъкмо се похвалих, че не е стъргало отдавна и хоп днес пак се появи. Май когато е мокро стърже нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е де да знам, то като я гледам и човъркам отдолу няма от къде и какво да скърца, но скърца, та вече предполагам и малко вероятни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...