Jump to content

s.vidolov

Recommended Posts

Здравейте колеги,

купих колата със сменен салон (с кожен) и предишния и сегашния салон са с странични въздушни възглавници, но буксите не съвпадат. Новия салон е от кола с десен волан, ако има значение.Друго което е от колата имам фабрично две букси, а от седалката излиза само една. Прикачвам снимки за да видите за какво иде реч. Въпроса ми е как да ги свържа така че да работят и да спре да ми свети лапмичката на таблото.

034083327.jpg?r=0034083333.jpg?r=0034083329.jpg?r=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втората букса е за подгрева на седалките, мисля. Седалките, които си купил, от А3 ли са.

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е че двете жълти букси не съвпадат. Доколкото знам за подгрев е зелена буксата. Тази червената излиза от пода на колата и не е подгрев защото никъде нямам копчета по талото за подгрев (колата е преди фейслифта). Нямам представа дали предишните седалки са били ел. и изобщо какви са били, нямам и представа от какво е кожения салон както казах не съм го сменял аз така купих колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих се опитвал да закачам еърбеци, които очевидно не са за твоята кола, дори и да са от А3! Не знаеш кога и какво ще се случи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ae98e0a9.jpg

 

Виждаш ли приликата в червените. Memory Seats.

 

А за буксата за да AIRBAG-а, защо не провериш в порше, дали се продава буксата и колко струва и да прекримпнеш кабелите, та да стане фабрик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Колеги намерих си необходимите букси, но идва проблема със свързването. Опитах се да намеря диаграми с обяснения кои кабел за какво е, и опитах да сваля ELSA но нещо не мога да се оправя с нея да си изкарам схемите (ако има някой колега дето работи с нея ще се радвам ако помогне). 

 

Разполагам със следната информация.

Инсталацията от колата (98-ма година модел): буксите са с по два пина, от шофьорската страна зелен и син кабел. А от пасажерската са бял и кафяв кабел.

Инсталацията на седалките (99 или 2000 година пак А3): Буксите са с по 3 пина. Шофьорска - кафяв, бял и зелен. Пасажерска - кафяв, бял и син.

 

Аз купих букси с по 3 пина (от S4 B5, но идентични с мойте в седалките) с цел да заместя мойте от колата, така че да отговарят на тези в седалките без да ги сменям тях.

 

Въпроса е как да ги свържа по цветове? Намерих информация в ангийските форуми, но там е само от 3 към 3 пина и не ми върши работа.

 

п.п. Мога да предоставя ВИН номера и на моето ауди и на това от което взех буските с цел по-лесно намиране на схемите в ЕЛСА.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверил ли си преди да свързваш дали еърбега въобще е съвместим с твоя контролер!? При 8P например има едностепенни и двустепенни еърбези, съответно ако закачиш двустепенен на контролер за едностепенен не се отваря при удар и си все едно без възд. възглавници! Отделно, че има теоретичен риск и да повлияе на отварянето на други възглавници.

Свързването на жички е лесно, въпросът е какво следва след това...!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Новия салон е от кола с десен волан, ако има значение

 

много ясно че има значение нали при страничен удар ще се отворят точно срещуположните възглавници на седалките,те и затова са с различни букси,подобни експерименти застрашяват прако твоя и живота на трети лица и ако не знаеш какво правиш по добре не го прави(познавам човек който вкараха в затвора за ремонтни дейности по Air bag)

Редактирано от Mitaka madafaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да уточня че няма значение ляв и десен волан в случая, стига да се свържат правилно пиновете.

Второ- в момента нямам нито един работещ  AIRBAG в колата по простата причина, че един даде ли грешка компютъра изключва целият модул. Това е главната причина поради която искам да си направя страничните възглавници.

До Митака, малко ако беше наясно с ел. инсталацията ще си наясно че това което си написал е невъзможно.

 

И все пак някой да е наясно с тези неща и да помогне малко със свързването?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Здравейте и аз съм пред същата дилема но седалките са си от кола с ляв волан но не намирам никаде схема за свързване на двата типа седалки

Редактирано от batkrasi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...