Jump to content

s.vidolov

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от s.vidolov

  1. Тампоните на тая кола НЕ скърцат. А отностно стабилизиращата щанга, всички по качествени си вървят с планка и нов болт освен самия тампон. С веро най-много да го измиеш друго няма да постигнеш. Ако останалите части са ти здрави няма смисъл да наливаш пари. Смени си тампоните, ако не се оправи тогава продължавай с останалите части. И да е нещо друго поне ще знаеш че са сменени не са милиони няма да те вкарат с много пари. И винаги каквото сменяш от единия край, аз винаги сменям и от другия.
  2. Тампони на стабилизиращата щанга. Един съвет вземи си възможно най-качествените и не пести пари не са скъпи въобще. Сменях няколко пъти мейле и боге все карат по 2-3 месеца и почват да скърцат. Сега мисля да пробвам лемфьордер, та да видим. Като казвам не са скъпи, мейлето го взимам за 3-4 лв бройката от аутостар
  3. Не моя го смених без да свалям динамото. Малко е тясно, но не е невъзможно.
  4. s.vidolov

    Шум при 1.8Т Quattro

    Възможно е да е EDC (electronic differential control) карам а3 1.8Т на предно и имам тази екстра. Работи чрез задействане на ABS помпата за сълтветното колело което приплъзва, задейства съответната спирачка и прихвърля усилието към другото колело което се предполага че има сцепление. Шума идва от задействалата се ABS помпа което е напълно в нормите. Провери дали я имаш тази екстра в оторизиран сервиз на ауди или по лесно като махнеш бушона на ABS, така се изключва и EDC. Влизаш в калта и виждаш дали шума го има, ако го няма значи няма за какво да се притесняваш. Ако още го има отивай да ти прегледат quattroto и по точно Haldex-a за проблеми и паразитни шумове.
  5. Продавам гуми 2 броя PIRELLI P1 CINTURATO VERDE 195/65 R15 91H с джанти от Ауди 80. Гумите са на около 1000 км и са на 98%. Цена 200лв. 180
  6. s.vidolov

    Комутатор за 1.8т

    Бубините не ги изключвай толкова лесно аз също съм с АГУ 98 набор и съм сменял 3 пъти бубина и нито веднъж комутатор (още ми е оригиналния на ауди)
  7. s.vidolov

    Показания в VCDS?!?

    Добре за сондата и газовата разбрах, донякъде. А относно стойностите в 16 канал ?!? Нормални ли са такива разлики във волтажа м/у отделните цилиндри? Преди на 1, 2 и 4 цил бяха еднакви а 3 имаше минимална разлика.
  8. s.vidolov

    Показания в VCDS?!?

    Попринцип газовата ми е слагана от предишния собственик и е слаба за този двигател. Явно от там идва проблема испарителя ми е до 100 kW а колата е 110kW. Те ми я настройваха преди време и бяха много мъки, или вървеше и гореше 18/100 или прекъсваше и имаше нормален разход. Сега е с малко по висок разход 13/100 и пак не върви така както на бензин. Също така когато ми правиха настройките оня се изненада че ламбда сондата не е вързана към газовия компютър, но каза че щом работила така явно нямало проблем.... За какво се прави това и да ходя ли да ми е връзват и нови настройки?... А и каква цена е ламбда сондата?
  9. s.vidolov

    Показания в VCDS?!?

    Аз сега прегледах пак ЛОГ файла и на 7-ми канал където си показва волтажа... еми те си мърдат от 0,15 най-ниската до 0,79 волта най-високата отчетена стойност. Не знам къде го видя че са забили на една стойност. А иначе доста често ми набива само една и единствена грешка, а именно: 00561 - Mixture Adaptation 12-10 - Adaptation Limit (Mul) Exceeded - Intermittent
  10. s.vidolov

    Показания в VCDS?!?

    Има газ, но разлика в показанията няма при бензин и газ. Направих си опит и карах над 50 км на бензин и пак я закачих...същата история. А и това с волтажа не го знаех, именно затова качих и лог файла.
  11. s.vidolov

    Показания в VCDS?!?

    Колеги малко помощ от разбиращите от VCDS. Имам 3 стойности в Measure blocks който не са в норма и не мога да разбера какво ги поражда. Колата е А3 1.8Т АГУ мотор 1. В 7 канал 2 поле стойностите много играят, заедно с това и оборотите на колата (в порядъка на 840-900 при норма от 860) 2. В 8 канал 3 поле стойноста е двойно по висока от нормалната. Отчетени 18.8% при норма +-10% 3. В 16 канал имам доста голяма разлика в волтажа на отделните цилиндри. Свещите са чисто нови NGK PRF6Q както и две лули са смени с нови BERU това преди няма и 1000 км. Прикачам лог файл на отделните канали да погледнете. LOG VCDS.xls
  12. s.vidolov

    Проблем с 1.8Т

    Маслото там е нормално. Там се вкарват обратно картерните изпарения за доизгаряне. Не би трябвало да ти влияе на работата на колата. По скоро погледни свещи, бубина, вакуумните маркучи. Карам същия двигател и съм минал през това, оказа се бубина при мен , но смених и свещите. Отделно докато оправя всички маркичи се видях в чудо докато закрепя оборотите да не мърдат на празен ход.
  13. Колеги продавам вътрешен кормилен накрайник Lemforder за Audi A3 (8L1) 09.1996 - 05.2003 1.8 T - 150 коня - двигател: AGU, AQA, ARZ, AUM. Парт номер: 2228202 страна на монтаж: предна ос страна на монтаж: двустранен ОЕМ номер: 1J0 422 807 B Накрайника е чисто нов когато си купувах накрайници стана грешка и единия се оказа по-късия модел и го разбрах чак като отидох на стенд, но вече бях навъртял около 30 км и в магазина се направиха и не искаха да го сменят и трябваше да си купя правилния и сега имам един излишен. Цената е 35лв с цел по-бърза продажба. Купувал съм го за 52лв. Тел. 0894 408 571 или на Л.С. 25лв.
  14. s.vidolov

    Проблемен датчик

    А това че му спича турбината дали е от тоя датчик? И защо да е проблемен, на моята а3 съм навъртял 160 000 км само аз. Двама мой притятели също имат 8л, нито един не е имал проблем с този датчик. Може би идва от кофти масло? А и това е първото което трябва да провериш при появата на тази индикация... Затова първо това посочвам, ако колегата беше казал че маслото си е ОК, тогава и аз щях да кажа че е датчик.
  15. s.vidolov

    Airbag в седалките.

    Първо искам да уточня че няма значение ляв и десен волан в случая, стига да се свържат правилно пиновете. Второ- в момента нямам нито един работещ AIRBAG в колата по простата причина, че един даде ли грешка компютъра изключва целият модул. Това е главната причина поради която искам да си направя страничните възглавници. До Митака, малко ако беше наясно с ел. инсталацията ще си наясно че това което си написал е невъзможно. И все пак някой да е наясно с тези неща и да помогне малко със свързването?
  16. s.vidolov

    Airbag в седалките.

    Колеги намерих си необходимите букси, но идва проблема със свързването. Опитах се да намеря диаграми с обяснения кои кабел за какво е, и опитах да сваля ELSA но нещо не мога да се оправя с нея да си изкарам схемите (ако има някой колега дето работи с нея ще се радвам ако помогне). Разполагам със следната информация. Инсталацията от колата (98-ма година модел): буксите са с по два пина, от шофьорската страна зелен и син кабел. А от пасажерската са бял и кафяв кабел. Инсталацията на седалките (99 или 2000 година пак А3): Буксите са с по 3 пина. Шофьорска - кафяв, бял и зелен. Пасажерска - кафяв, бял и син. Аз купих букси с по 3 пина (от S4 B5, но идентични с мойте в седалките) с цел да заместя мойте от колата, така че да отговарят на тези в седалките без да ги сменям тях. Въпроса е как да ги свържа по цветове? Намерих информация в ангийските форуми, но там е само от 3 към 3 пина и не ми върши работа. п.п. Мога да предоставя ВИН номера и на моето ауди и на това от което взех буските с цел по-лесно намиране на схемите в ЕЛСА.
  17. Защо да не отчита правилно тя така или иначе е преди катализатора.
  18. s.vidolov

    Airbag в седалките.

    Въпроса е че двете жълти букси не съвпадат. Доколкото знам за подгрев е зелена буксата. Тази червената излиза от пода на колата и не е подгрев защото никъде нямам копчета по талото за подгрев (колата е преди фейслифта). Нямам представа дали предишните седалки са били ел. и изобщо какви са били, нямам и представа от какво е кожения салон както казах не съм го сменял аз така купих колата.
  19. s.vidolov

    Airbag в седалките.

    Здравейте колеги, купих колата със сменен салон (с кожен) и предишния и сегашния салон са с странични въздушни възглавници, но буксите не съвпадат. Новия салон е от кола с десен волан, ако има значение.Друго което е от колата имам фабрично две букси, а от седалката излиза само една. Прикачвам снимки за да видите за какво иде реч. Въпроса ми е как да ги свържа така че да работят и да спре да ми свети лапмичката на таблото.
  20. Датчик на Хол. Поне при мен преди няколко месеца се случи същото и тогава ми го смениха и се оправи. На диагностика не излизаше, което е странно за мен.
  21. Здрасти колега, трябва ми оригиналния блоу офф, но подсилената версия от тт 225 или с3 225 на 710N завършва. И има ли проблем да се сложи на а3 150 сток?
  22. s.vidolov

    Boost Pressure Control Valve (N249)

    Не, не е ъпдейтвания. Моя савет е от порше да си вземеш с отстъпката за ауди клуб идва 66 лв усиления 710N. Аз имам три в багажника дето се разхождат и нито един читав. Сега моя на колата пак е заминал в моргата имаха 4 нито един не работише като отидох да го заменя. Пробвай го твоя. Свали го и горе малката тръбичка трябва да държи и налягане и вакуум.
  23. s.vidolov

    Boost Pressure Control Valve (N249)

    https://www.google.bg/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=diverter+valve+1.8t
  24. s.vidolov

    Boost Pressure Control Valve (N249)

    Намерих проблема... Дивъртер клапана не ми държи вакуума и от там не работи. А иначе моята кола е без N249 и блоу оффа се управлява от всмукателя директно. Имам тъпия късмет да попадам все на счупени дивъртъри.... Ама така е с моргите
  25. s.vidolov

    Boost Pressure Control Valve (N249)

    Така няма ли да бърка нещо ECU-то ?
×
×
  • Create New...