Jump to content

Проблем със спирачките и поведението при отпусната газ на скорост


MilenF

Recommended Posts

Здравейте,

 

Нека започна с това, че съм прочел всички възможни теми , които са изписани не само в нашия форум. От това което прочетох разбрах, че проблемът със спирачките ми се корени или в помпата или в ABS модула или в проблем с масата на ABS-a или нещо комплексно.

 

Моите проблеми:

 

1.При плавно спиране се получава плавно потъване на педала, като достигне почти дъното ABS-a се активира и ми избутва леко педала(втвърдява го) ,като с това колата започва да спира изведнъж по-интензивно. След като отпусна педала се чува едно дрънчене , като от ABS-a. При рязко натискане на педала , колата спира добре, но леко тегли на дясно, като това дърпане го нямаше преди. Предните дискове с накладките са на 5000 км , както и задните накладки са нови(маслото не е сменяно,не е обезвъздушавана при смяната им). При диагностика с VCDS 12.12.3 , в ABS блока не разчита грешки. Колата е и с ESP ако има значение , макар че то си работи без проблеми.

 

2.Заедно с предния проблем се появи друг много интересен. Карайки си колата на скорост,като реша да пусна газта се получава така, че започва да се чува едно реле от към блока с бушоните или някъде около него , започва да цъка през равни интервали от около една секунда и при включване на релето колата като чели започва да поддържа скорстта , при изключване спира подаването на газ , като сглобим картинката се получава така , че когато отпусна газта колата започва да придърпва в ритъм с прищракването на релето. За този проблем не намерих нищо и съм много учуден от какво може да е при условие , че круиз контрола не е активирам, а колата си държи обороти когато е на едно място, а и все пак е свързано с това реле някак си понеже това придърпване е дирижирано точно от релето което се чува.

 

3.VCDS-a разчита две грешки:

16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1 

            P0130 - 35-10 - Malfunction in Circuit - Intermittent
17521 - Oxygen (Lambda) Sensor; B1 S1 
            P1113 - 35-10 - Internal Resistance too High - Intermittent
,незная дали има връзка с предходния проблем , но доколкото прочетох в Ross-Tech май ламбда сондата е заминала или има неотчетен въздух  след дебитомера , но не видях проблем с маркучите.

 

 

Ще съм много благодарен на всички които имат някакви идеи и ги споделят или ме насочат някак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро истинския проблем има връзка и с разместен датчик на АБСа, прочети с вагком скоростта на всяко колело по време на движение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не акумулатора не е наводнен,дренажите са чисти. На кой канал са датчиците и ако има проблем с единия няма ли да го засече компютъра и да даде грешка.Abs модула управлява ли някакво реле. Мисля ,че това реле има общо с проблема на спирачките. Махнах бушона на abs-a понеже някъде така бяха посъветвали,но колатс дори не запали :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиша ново мнение понеже не успях да редактирам старото си. Днес ми остана малко време и премахнах въпросното реле което е сиво с номер 373. Оказа се ,че то е свързано с abs-а и esp-то. След като го премахнах педала се втвърди и нямаше потъване, спря дори придърпването при отпусната газ с изключение на това ,че системите за сигурност не работят. Предполагам,че проблемът ми се оказва abs модула,понеже най-вероятно той управлява въпросното реле или?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес прочетох много статии и нищо ,че засега си водя монолог се надявам някой да се включи с някаква идея , ако не нека послужи на хора със същия проблем като моя, понеже мисля не се е случвал много или поне няма много писано тук по нашите форуми. Намерих тема в чужд форум със абсолютно идентичен проблем като моя и решението е много объркващо и почти нереалистично. Човека твърди,че проблема е бил в заминал лагер. Ето я и темата:

 

http://www.audiworld.com/forums/s4-rs4-b5-platform-discussion-6/relay-based-%22clicking%22-sound-1636878/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...