Jump to content

Висок разход - 1.8 20V + газ


v140

Recommended Posts

Здравейте, колата е А3 8л 97г на газ. Не знам какво става, като сметнах разхода излезе, че е 16/100 градско, до сега даваше 13-14/100(зимата).  Преди два месеца я засякох от София до морето 8.75/100 км със 110 км/час. Имате ли идея къде да търся проблема? Изчетох всички теми и във всяка пише различно. Възможно ли е да е от крива гума примерно? Усещам някакво трептене във волана и волана сякаш леко е накривен.. Грешки на ваг-ком не излизат. Маслото го смених преди 800 км . Ясно ми е, че така във форума не може да се разбере къде е проблема.. но предвид фактите да ме насочите къде да търся.. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

филтри на газовото сменял ли си,въздушен филтър,настройка на газовото примерно от крива гума или джанта няма как да гори повече

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До смяна на филтрите на газовото остават 10000 км. Въздушен и маслен филтри са сменени преди 800 км заедно с маслото. Свещи и гарнитури на двигателя са сменени преди 5000 км и винаги слагам хубави части. Ще пробвам с настройка на газовото, макар че не мисля, че там е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загрява ли колата? И за колко време? Моя от както застуде, по-трудно загрява, трябва да мина повече от 4 км в града, за да иде на 90 градуса. Голямо значение има и къде я караш, защото моето градско си е направо смешно. 3 км до работата и 3км обратно и колата няма как да харчи малко. Също така провери термостата, дали отваря когато трябва. Запали колата и виж дали двата маркуча (горния и долния) загряват едновременно. Ако ДА , значи термостата е за смяна. Трябва да загрява само долния до към 70 градуса, и след това постепенно да отваря и 2-рия кръг. Моя извън града до 100км/ч си харчи 7 и половина бензин, градско не е под 13 литра. Но градско е сложно да го засечеш, защото има знаечение от трафика, от това къде караш и т.н

Редактирано от anonym0us
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма промяна в поведението на колата просто са ти наляли по-малко газ от изписаното на колонката. На мен в ОМВ при свършила газ ми наляха за 20лв и минах 6км преди пак да свърши. Няма оправия с тия мошенници. Смени бензиностанцията и засечи отново. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загрява за около 10-15 мин до 90 градуса. Паля сутрин, чакам 4 мин и падат оборотите и включва на газ. Ще пробвам друга бензиностанция, че сега и аз зареждам само в ОМВ. Сега пак засичам разхода, ще видим колко ще излезе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебати мизерниците се оказаха тея ОМВ!!! Заредих от лукоил 26.31 литра и минах точно 190 км... Което си е под 14/100, колкото си е голяла винаги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали ти казах колега тия ОМВ яко лъжат в количеството. Не искам да правя реклама, но аз съм доволен от Газпром и Еко и на 2те разхода е абсолютно еднакъв въпроса е, че на Газпром отстъпката е по-голяма. Успех и безавариино. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...